Artikel top billede

Skærmdump fra Jens Høgni Højgaards hjemmeside, hvidevarerep.dk

Trusler og tilbud vælter ind til Jens Højgaard efter kritiske Trustpilot-anmeldelser

Der har været travlt ved Jens Høgni Højgaards telefon, efter Computerworld har publiceret artikler om hans kritiske anmeldelser på Trustpilot. Et af opkaldene var af ganske ubehagelig karakter.

Efter offentliggørelsen af Jens Høgni Højgaards to ellers annullerede og kritiske anmeldelser af inkassobureauet HornskovVindberg på forbrugersitet Trustpilot har telefonen kimet noget nær konstant.

Det fortæller Jens Høgni Højgaard mindre end 24 timer efter, at artiklerne om de kritiske anmeldelser er blevet publiceret på Computerworlds hjemmeside.

"Ja, det har jo både været positivt og negativt," forklarer Jens Høgni Højgaard fra enkeltmandsvirksomheden Din Hvidevare Reparatør.

"Nu skal jeg vise dig..."

Blandt de negative oplevelser var et anonymt opkald tirsdag omkring klokken 15:55 - blot én time efter artikel-publiceringerne - fra et ukendt nummer.

Personen i den anden ende havde ganske få ord at sige til den selvstændige hvidevarereparatør.

"Du skulle aldrig have involveret pressen. Nu skal jeg vise dig, hvor dyrt dette her kan blive," lød beskeden ifølge Jens Høgni Højgaard fra personen i den anden ende, som herefter afbrød forbindelsen.

Jens Høgni Højgaard fortæller til Computerworld, at han har visse formodninger om, hvem der stod bag det anonyme opkald, men ønsker ikke at nævne nogen navne i det offentlige rum.

Også positive opringninger

Der har også været en del positive opkald, forlyder det.

Blandt andre har store danske medier som DR, TV2 og Ekstra Bladet kontaktet Jens Høgni Højgaard for at få ham til at fortælle sin historie.

Den kan du læse mere om her: Jens Højgaard skrev negativ anmeldelse på Trustpilot - nu er han blevet sagsøgt for 11.419 kroner

Men det bedste opkald kom formodentligt fra erhvervsadvokat Jacob Tøjner fra Sankt Petri Advokater, som har tilbudt Jens Høgni Højgaard at køre sagen for hvidevare-reparatøren uden beregning. 

Jens Høgni Højgaard havde ellers forestillet sig, at skulle møde inkassobureauet HornskovVindberg i Retten i Glostrup ganske alene, men nu får han altså foræret en advokats-arbejdsdag på op mod 14 timer foræret gratis til en værdi af cirka 30.000 kroner.

"Jeg vil gerne støtte op om denne her sag, som i mine øjne er fuldstændig absurd," siger advokat Jacob Tøjner.

Helt ude i skoven

Han mener ganske simpelt, at det er "helt ude i skoven" at pålægge erhvervsdrivende tavshed, hvis de skulle være utilfredse med en behandling, produkt eller service.

Eksempelvis mener han, at det er ugyldigt at forlange 5.000 kroner per dag, hvor en negativ omtale af et selskab ligger frit fremme for alle og enhver på nettet.

For ytringsfriheden vil ifølge advokaten altid vægte højere end arbitrære forretningsvilkår.

Hvorvidt han så også kan vinde sagen for Jens Høgni Højgaard, kommenterer han på følgende måde:

"Mærk dig mine ord: Vi vinder, og alt andet er ligegyldige hypoteser."

Her kan du se, hvordan HornskovVindberg argumenterer for sin sag: Forlanger 11.419 kroner efter dårlig Trustpilot-anmeldelse: Vi beskytter os mod afpresning

Læs også:
Jens sagsøges for negativ TrustPilot-anmeldelse: Men kan kritiske anmeldelser ties ihjel på nettet? Her er de tre vigtigste pointer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere