Artikel top billede

Medie: Google undgik at betale 25 milliarder i selskabsskat i 2015 via kontroversiel skattefidus

Siden 2004 har Google kanaliseret penge gennem et hollandsk datterselskab og på den måde undgået at betale skat i blandt andet Danmark.

Det er ikke kun Apple, der beskyldes for at have undgået at betale skat i milliardklassen.
 
Ifølge rapporter, som mediet Bloomberg har fået indsigt i, har Google siden 2004 kanaliseret penge via sit hollandske Google Netherlands Holding BV-datterselskab og på den måde undgået at betale store beløber i selskabsskat.

Læs også: Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland

Ved at overføre pengene via Irland til Holland og derefter til endnu et datterselskab på Bermuda, hvor der ikke betales selskabsskat, slap Google med at betale 6,9 procent i skat uden for USA i 2015.

Særligt i 2015 har Google ifølge Bloomberg været flittig.

Her har Google kanaliseret op mod 40 procent mere end året forinden, hvilket svarer til 25 milliarder kroner.

Betaler 3,3 millioner i Danmark


Alphabet, Googles moderselskab, forklarer, at Google overholder alle gældende skattelove i de lande, som firmaet opererer i.

Ifølge analysebureauet IRM, der står bag Danske Medier Research, lå markedet for søgeordsannoncering på 2,3 milliarder kroner i 2015. Det er et marked, som Google sidder ganske tungt på.

Samme år betalte Google 3,3 milllioner kroner i selskabsskat i Danmark. Google forklarer det med, at danske virksomheder handler direkte med den irske afdeling af Google, og derfor betales der skat i Irland i stedet for Danmark.

Irland har i 2015 lukket for "Double Irish"-hullet, og virksomheder skal inden 2020 stoppe med at bruge fidusen.

Læs også: 3 tager til genmæle efter beskyldninger om skatte-unddragelse: Vi overholder dansk lovgivning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere