Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter 20 år: Slut med de kendte sikkerhedsbulletiner fra Microsoft

Efter næsten 20 år med detaljerede sikkerheds-bulletiner til brugere og it-ansvarlige er det slut: Microsoft vil ikke længere udsende de kendte bulletiner. Ny model er dog på vej.

I næsten 20 år har Microsoft udsendt månedlige sikkerheds-bulletiner med detaljerede oplysninger om nye patches, sårbarheder og lignende i selskabets systemer.

Men nu er det slut: Microsoft har udsendt sin allersidste bulletin i den lange række. 

Microsoft har udsendt bulletinerne siden i hvert fald 1998, og de har i mange år haft stor betydning, i det selskabet har stået bag nogle af verdens mest udbredte it-systemer.

Microsoft vil dog ikke lade it-ansvarlige og andre særligt interesserede i stikken.

Fremover vil oplysninger om de sårbare systemer samt deres patches således kunne findes i en søgbar database, som har været i preview siden november - og kun her.

Her vil dokumenterne være søgbare i forhold til specfikke såbarheder, Windows-version, ramt software, release-dato og en række andre forhold.

Microsoft kalder databasen for SUG (Security Updates Guide).

Du finder SUG her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste har Microsoft tidligere oplyst, at selskabets kunder har efterlyst bedre adgang til oplysninger om de enkelte sikkerheds-opdateringer.

Samtidig har der været en uoverenstemmelse mellem Windows 10 og alle andre Microsoft-produkter på denne front, da it-afdelingerne med Windows 10 løbende har skullet følge med i hver enkelt installering i den månedlige såkaldte download-and-install-pakke.

Det har været noget af en omvæltning i forhold til tidligere, hvor de it-ansvarlige har haft mulighed for at tilbageholde individuelle patches, hvis de har haft mistanke om, at de kunne skade andre systemer, arbejdsgange eller funktioner i de ofte komplekse it-miljøer.

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Microsofts månedlige sikkerhedsopdatering den mindste i mands minde: Hvor blev alle hullerne af?

Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

Microsofts tech-support misbruges til nye udspekulerede ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere