Artikel top billede

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

En tidligere konsulent ansat hos Udenrigsministeriets it-afdeling er idømt betinget fængsel for modtagelsen af bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere it-ansat hos Udenrigsministeriet er fredag blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af rabatter på it-udstyr fra it-leverandøren Atea. 

Det blev afgjort ved retten i Glostrup fredag eftermiddag. Den tiltalte blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Den tiltalte har anket dommen.

Den tidligere ansatte købte tilbage i juni 2011 et Samsung-fjernsyn med en normalpris på 21.995 kroner, men skulle kun selv betale 8.750 kroner.

Ligeledes købte den dømte en Samsung-telefon i december 2012 for 1.500 kroner, selvom normalprisen lød på 4.500 kroner.

Så store rabatter vurderede retten at være bestikkelse efter straffelovens § 144, der omhandler modtagelsen af gaver, tjenester eller andre typer for fordele, hvis man arbejder i det offentlige. 

Den sjette dom

Dagens dom er den sjette sag i bestikkelsessagen, hvoraf fire nu er blevet fundet skyldige i at have brudt straffelovens § 114.

To andre dømte fra henholdsvis Københavns kommune og DSB er også blevet idømt betingede domme med mulighed for samfundstjeneste.

To andre er idømt fængselsstraffe, på henholdsvis 60 dages fængsel og fire måneders fængsel. Sidstnævnte, en tidligere ansat hos DSB, havde blandt andet modtaget iPads og smartphones fra Atea.

Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse: To idømt fængselsstraffe

Derudover er to blevet frifundet for sigtelser for modtagelse af bestikkelse.

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

De næste sager i bestikkelsessagen finder sted d. 2 februar med to sager med ansatte fra Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere