Artikel top billede

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

En tidligere konsulent ansat hos Udenrigsministeriets it-afdeling er idømt betinget fængsel for modtagelsen af bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere it-ansat hos Udenrigsministeriet er fredag blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af rabatter på it-udstyr fra it-leverandøren Atea. 

Det blev afgjort ved retten i Glostrup fredag eftermiddag. Den tiltalte blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Den tiltalte har anket dommen.

Den tidligere ansatte købte tilbage i juni 2011 et Samsung-fjernsyn med en normalpris på 21.995 kroner, men skulle kun selv betale 8.750 kroner.

Ligeledes købte den dømte en Samsung-telefon i december 2012 for 1.500 kroner, selvom normalprisen lød på 4.500 kroner.

Så store rabatter vurderede retten at være bestikkelse efter straffelovens § 144, der omhandler modtagelsen af gaver, tjenester eller andre typer for fordele, hvis man arbejder i det offentlige. 

Den sjette dom

Dagens dom er den sjette sag i bestikkelsessagen, hvoraf fire nu er blevet fundet skyldige i at have brudt straffelovens § 114.

To andre dømte fra henholdsvis Københavns kommune og DSB er også blevet idømt betingede domme med mulighed for samfundstjeneste.

To andre er idømt fængselsstraffe, på henholdsvis 60 dages fængsel og fire måneders fængsel. Sidstnævnte, en tidligere ansat hos DSB, havde blandt andet modtaget iPads og smartphones fra Atea.

Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse: To idømt fængselsstraffe

Derudover er to blevet frifundet for sigtelser for modtagelse af bestikkelse.

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

De næste sager i bestikkelsessagen finder sted d. 2 februar med to sager med ansatte fra Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere