Artikel top billede

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

En tidligere konsulent ansat hos Udenrigsministeriets it-afdeling er idømt betinget fængsel for modtagelsen af bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere it-ansat hos Udenrigsministeriet er fredag blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af rabatter på it-udstyr fra it-leverandøren Atea. 

Det blev afgjort ved retten i Glostrup fredag eftermiddag. Den tiltalte blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Den tiltalte har anket dommen.

Den tidligere ansatte købte tilbage i juni 2011 et Samsung-fjernsyn med en normalpris på 21.995 kroner, men skulle kun selv betale 8.750 kroner.

Ligeledes købte den dømte en Samsung-telefon i december 2012 for 1.500 kroner, selvom normalprisen lød på 4.500 kroner.

Så store rabatter vurderede retten at være bestikkelse efter straffelovens § 144, der omhandler modtagelsen af gaver, tjenester eller andre typer for fordele, hvis man arbejder i det offentlige. 

Den sjette dom

Dagens dom er den sjette sag i bestikkelsessagen, hvoraf fire nu er blevet fundet skyldige i at have brudt straffelovens § 114.

To andre dømte fra henholdsvis Københavns kommune og DSB er også blevet idømt betingede domme med mulighed for samfundstjeneste.

To andre er idømt fængselsstraffe, på henholdsvis 60 dages fængsel og fire måneders fængsel. Sidstnævnte, en tidligere ansat hos DSB, havde blandt andet modtaget iPads og smartphones fra Atea.

Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse: To idømt fængselsstraffe

Derudover er to blevet frifundet for sigtelser for modtagelse af bestikkelse.

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

De næste sager i bestikkelsessagen finder sted d. 2 februar med to sager med ansatte fra Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere