Artikel top billede

Trods advarsler om den ekstremt alvorlige Heartbleed-sårbarhed: Titusindvis af servere står pivåbne lige nu

Selvom Heartbleed-sårbarheden var på alles læber i det meste af 2014, er der her næsten tre år senere titusindvis af servere og enheder, der står pivåbne for Heartbleed-angreb. Også i Danmark.

Heartbleed var det helt store samtaleemne blandt sikkerhedsfolk i 2014.

Der blev advareret vidt og bredt om den kritiske sårbarhed, og der kan næppe have været mange webadministratorer, der har været i tvivl om, at man skulle patche hurtigst muligt.

Alligevel viser viser en ny opgørelse fra Shodan-søgemaskinen, at næsten 200.000 servere og enheder som eksempelvis routere stadig er sårbare over for Heartbleed.

Du kan læse meget mere om Heartbleed her.

Heartbleed-sårbarheden, der stammer helt tilbage til 2011, blev opdaget i foråret 2014, hvorefter der kort tid efter var en opdatering klar, der kunne lukke hullet.

Derfor er det alvorligt

Heartbleed-sårbarheden ligger i OpenSSL, der er open source-version af den protokol, der anvendes til SSL/TSL kryptering.

Hackere kan via Heartbleed få adgang til kritiske og følsomme data om webbrugerne - eksempel brugernavne, adgangskoder og lignende.

Men den alvor er tilsyneladende ikke helt gået op for alle webansvarlige.

Når man i Shodan søger på cve-2014-0160 (Heartbleed), får man i øjeblikket 199.594 resultater tilbage.

Heraf kommer over 42.000 fra USA, mens eksempelvis over 14.000 er fra Tyskland.

Også her i Danmark er der stadig servere, der ikke har lukket af for Heartbleed-angreb, for Shodan viser, at 309 hosts her i landet stadig er sårbare.

Læs også: Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Threatpost, der skriver om opgørelsen fra Shodan, fortæller, at mange af de sårbare servere er hostet på Amazons AWS, mens en del også ligger hos Verizon.

I opgørelsen kan man også se, at der i øjeblikket er næsten 52.000 sårbare Apache HTTPD-servere.

"Den oprindelige mediestorm om Heartbleed hjalp med at sikre flere hundrede tusinde enheder (gik fra 600.000 til 200.000), men den efterfølgende opfølgning har været elendig, da problemet bliver ved med at eksistere," siger Shodan-stifter John Matherly til Threatpost.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Berygtet sårbarhed åbnede hoveddør til mega-hack på hospitaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere