Artikel top billede

Trods advarsler om den ekstremt alvorlige Heartbleed-sårbarhed: Titusindvis af servere står pivåbne lige nu

Selvom Heartbleed-sårbarheden var på alles læber i det meste af 2014, er der her næsten tre år senere titusindvis af servere og enheder, der står pivåbne for Heartbleed-angreb. Også i Danmark.

Heartbleed var det helt store samtaleemne blandt sikkerhedsfolk i 2014.

Der blev advareret vidt og bredt om den kritiske sårbarhed, og der kan næppe have været mange webadministratorer, der har været i tvivl om, at man skulle patche hurtigst muligt.

Alligevel viser viser en ny opgørelse fra Shodan-søgemaskinen, at næsten 200.000 servere og enheder som eksempelvis routere stadig er sårbare over for Heartbleed.

Du kan læse meget mere om Heartbleed her.

Heartbleed-sårbarheden, der stammer helt tilbage til 2011, blev opdaget i foråret 2014, hvorefter der kort tid efter var en opdatering klar, der kunne lukke hullet.

Derfor er det alvorligt

Heartbleed-sårbarheden ligger i OpenSSL, der er open source-version af den protokol, der anvendes til SSL/TSL kryptering.

Hackere kan via Heartbleed få adgang til kritiske og følsomme data om webbrugerne - eksempel brugernavne, adgangskoder og lignende.

Men den alvor er tilsyneladende ikke helt gået op for alle webansvarlige.

Når man i Shodan søger på cve-2014-0160 (Heartbleed), får man i øjeblikket 199.594 resultater tilbage.

Heraf kommer over 42.000 fra USA, mens eksempelvis over 14.000 er fra Tyskland.

Også her i Danmark er der stadig servere, der ikke har lukket af for Heartbleed-angreb, for Shodan viser, at 309 hosts her i landet stadig er sårbare.

Læs også: Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Threatpost, der skriver om opgørelsen fra Shodan, fortæller, at mange af de sårbare servere er hostet på Amazons AWS, mens en del også ligger hos Verizon.

I opgørelsen kan man også se, at der i øjeblikket er næsten 52.000 sårbare Apache HTTPD-servere.

"Den oprindelige mediestorm om Heartbleed hjalp med at sikre flere hundrede tusinde enheder (gik fra 600.000 til 200.000), men den efterfølgende opfølgning har været elendig, da problemet bliver ved med at eksistere," siger Shodan-stifter John Matherly til Threatpost.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Berygtet sårbarhed åbnede hoveddør til mega-hack på hospitaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere