Artikel top billede

Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Google optrapper kampen mod de it-kriminelle ved automatisk at blokere for en lang række forskellige vedhæftede filer i Gmail. Listen med forbudte filer vokser - og nu blokerer Gmail også for Javascript-filer.

Email-indbakken er i dag et yndet angrebsmål for de it-kriminelle, der forsøger at snige malware og phishing-angreb ind den vej i håbet om, at brugerne klikker på de vedhæftede filer.

En af verdens mest populære mail-tjenester, Googles Gmail, optrapper dog krigen mod de it-kriminelle ved i stigende grad automatisk at blokere for forskellige former for vedhæftede filer.

Listen ved filer, der bliver blokeret, vokser hele tiden - og nu bliver også .js-filer blokeret.

"Gmail begrænser på nuværende tidspunkt bestemte vedhæftede filer (eksempelvis .exe, .msc og .bat) af sikkerhedsmæssige årsager, og fra den 13. februar 2017 vil vi heller ikke tillade .js-vedhæftede filer," meddeler Google i et blogindlæg.

Læs også: Ny ransomware i omløb: Ransom32 bruger JavaScript til at kidnappe ofrenes data

"I lighed med andre begrænsninger af vedhæftede filer vil du ikke kunne vedhæfte en .js-fil, og en advarsel vil blive vist, der forklarer hvorfor."

"Ved indgående mail vil afsenderne få et svar tilbage om, hvorfor emailen blev blokeret," skriver Google.

Selskabet anerkender, at der kan være fornuftige grunde til, hvorfor man skulle ønske at udveksle .js-filer, og i de tilfælde anbefaler Google, at man eksempelvis anvender sit Google Drev eller lignende online storage-løsninger.

Listen vokser

Googles liste med fil-typer, der bliver blokeret i Gmail, er efterhånden blevet ganske lang.

Den ser i øjeblikket således ud:

.ADE, .ADP, .BAT, .CHM, .CMD, .COM, .CPL, .EXE, .HTA, .INS, .ISP, .JAR, .JSE, .LIB, .LNK, .MDE, .MSC, .MSI, .MSP, .MST, .NSH, .PIF, .SCR, .SCT, .SHB, .SYS, .VB, .VBE, .VBS, .VXD, .WSC, .WSF, .WSH

Samtidig blokerer Google også for mails uden vedhæftede filer, hvis tjenesten eksempelvis spotter et billede eller links, der kan være udgøre en trussel mod it-sikkerheden.

"Der kan være en række grunde til, hvorfor du i Gmail ser fejl-meddelelsen: 'This message was blocked because its content presents a potential security issue'."

"Gmail blokerer beskeder, der kan sprede virus, eksempelvis beskeder med eksekverbare filer eller bestemte links," forklarer selskabet.

Læs også:

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Ny ransomware i omløb: Ransom32 bruger JavaScript til at kidnappe ofrenes data

Vigtig ny funktion i Gmail: Snart bliver du advaret om ukrypterede emails

Googles Gmail klar til kamp mod phishing og spoofing: Her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere