Artikel top billede

Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Google optrapper kampen mod de it-kriminelle ved automatisk at blokere for en lang række forskellige vedhæftede filer i Gmail. Listen med forbudte filer vokser - og nu blokerer Gmail også for Javascript-filer.

Email-indbakken er i dag et yndet angrebsmål for de it-kriminelle, der forsøger at snige malware og phishing-angreb ind den vej i håbet om, at brugerne klikker på de vedhæftede filer.

En af verdens mest populære mail-tjenester, Googles Gmail, optrapper dog krigen mod de it-kriminelle ved i stigende grad automatisk at blokere for forskellige former for vedhæftede filer.

Listen ved filer, der bliver blokeret, vokser hele tiden - og nu bliver også .js-filer blokeret.

"Gmail begrænser på nuværende tidspunkt bestemte vedhæftede filer (eksempelvis .exe, .msc og .bat) af sikkerhedsmæssige årsager, og fra den 13. februar 2017 vil vi heller ikke tillade .js-vedhæftede filer," meddeler Google i et blogindlæg.

Læs også: Ny ransomware i omløb: Ransom32 bruger JavaScript til at kidnappe ofrenes data

"I lighed med andre begrænsninger af vedhæftede filer vil du ikke kunne vedhæfte en .js-fil, og en advarsel vil blive vist, der forklarer hvorfor."

"Ved indgående mail vil afsenderne få et svar tilbage om, hvorfor emailen blev blokeret," skriver Google.

Selskabet anerkender, at der kan være fornuftige grunde til, hvorfor man skulle ønske at udveksle .js-filer, og i de tilfælde anbefaler Google, at man eksempelvis anvender sit Google Drev eller lignende online storage-løsninger.

Listen vokser

Googles liste med fil-typer, der bliver blokeret i Gmail, er efterhånden blevet ganske lang.

Den ser i øjeblikket således ud:

.ADE, .ADP, .BAT, .CHM, .CMD, .COM, .CPL, .EXE, .HTA, .INS, .ISP, .JAR, .JSE, .LIB, .LNK, .MDE, .MSC, .MSI, .MSP, .MST, .NSH, .PIF, .SCR, .SCT, .SHB, .SYS, .VB, .VBE, .VBS, .VXD, .WSC, .WSF, .WSH

Samtidig blokerer Google også for mails uden vedhæftede filer, hvis tjenesten eksempelvis spotter et billede eller links, der kan være udgøre en trussel mod it-sikkerheden.

"Der kan være en række grunde til, hvorfor du i Gmail ser fejl-meddelelsen: 'This message was blocked because its content presents a potential security issue'."

"Gmail blokerer beskeder, der kan sprede virus, eksempelvis beskeder med eksekverbare filer eller bestemte links," forklarer selskabet.

Læs også:

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Ny ransomware i omløb: Ransom32 bruger JavaScript til at kidnappe ofrenes data

Vigtig ny funktion i Gmail: Snart bliver du advaret om ukrypterede emails

Googles Gmail klar til kamp mod phishing og spoofing: Her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere