Artikel top billede

Ny persondataforordning fra EU er en gylden forretningsmulighed: Milliarder på spil for it-branchen

EU's kommende persondataforordning kan blive en fuldfed forretning for it-branchen. Læs her, hvor milliarderne skal tjenes.

Om godt et års tid - den 25. maj 2018 - træder EU's nye persondataregler i kraft, hvor et brud reglerne kan koste op mod fire procent af en virksomheds globale omsætning.

Længe har advokatbranchen været i vælten som de toneangivende eksperter på området med at få dataflow, sikkerhed og forretning til at spille sammen.

Men også it-branchen har kronede dage i slipstrømmen på EU's persondataforordning.

Læs også: Undgå EU-bøder for brud på persondata-reglerne: Her ligger sikkerhedsansvaret i din virksomhed

Ifølge it-analysehuset IDC vokser omsætningen for sikkerheds- og storageprodukter relateret til EU-persondataforordningen fra én milliard dollar i 2016 til 3,5 milliarder dollar i 2019.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Markedet eksploderer

I danske kroner og øre er der ifølge IDC en omsætning i de næste tre år på i alt over 60 milliarder kroner, der er at hente på de kommende EU-regler.

"EU-persondataforordningen kommer til at ændre spillereglerne for virksomheder, der har persondata om EU-borgere."

"Vi forventer et stort boost for sikkerheds- og storageprodukter, der kan understøtte virksomhederne i et efterleve de nye regler," siger IDC's sikkerhedsanalytiker Duncan Brown til Computer Sweden.

Han forklarer, at alene i implementeringsåret 2018 forventes omsætningen i slipstrømmen på EU-persondataforordningen at ramme 23 milliarder kroner.

Det svenske analyseselskab Consid bekræfter IDC-vurderingerne på de store træk.

"Dette her eksploderer, og det handler om meget store pengesummer. Alene i Sverige ryger markedet op i milliardbeløb," forklarer administrerende dirktør i Consid, Peter Hellgren, til Computer Sweden.

Andre analysevirksomheder er mere forsigtige foran spåkuglen, da de eksempelvis ikke mener, at EU-persondataforordningen ligefrem skaber sit eget marked.

Læs også:
SAP: EU's kommende persondata-forordning kan blive meget skadelig

Systemer og procedurer skal testes nu: Kan du fjerne persondata fra jeres backup?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere