Artikel top billede

Google blæser til cloud-kamp mod Amazon: Investerer 200 milliarder kroner i skyen

Google forsøger at kæmpe sig tilbage til storkunderne i skyen med store investeringer, slagtilbud og gratis services. Læs her, hvordan Google vil vride armen om på cloud-giganter som Amazon og Microsoft.

Bestyrelsesformand Eric Schmidt fra Alphabet, Googles moderselskab, har givet grønt lys til en investering på intet mindre end 210 milliarder kroner til selskabets cloud-infrastruktur.

Således gik Eric Schmidt i slutningen af sidste uge på scenen ved Google-konferencen Next for at forklare, hvordan Google Cloud Platform skal tage kampen op mod IBM, Microsoft og i særdeleshed sky-kongerne fra Amazon.

For mens Googles andel af cloud-markedet falder, stiger konkurrenterne til vejrs.

Samtidig har Google analyseret sig frem til, at selskabets cloud-kunder ofte er iværksættere med enkelte storkunder som Spotify og Snapchat blandt kundelisten.

Det skal der ifølge Google-folkene laves om på med præsentationen af partnerskaber med SAP, Pivotal og Rackspace.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Læs også: Google sadler om med Hangouts: Skal nu være enterprise-software - her er planerne

Lokker med gratis tilbud

For at lokke kunder over på Googles cloud-tilbud fra blandet andet Amazons sky-univers disker selskabet op med rabatter og gratis tilbud i skyen.

Eksempelvis bliver op mod 15 Google-services som eksempelvis compute engine i mindre projekter gratis, hvis tilbuddet benyttes inden for et års tid.

Samtidig kunne Google ifølge Techcrunch på Next-konferencen fortælle om gratis cloud-storage på op til fem gigabyte, der i en sky-verden dog hurtigt får ben at gå på.

It-mediet ZDNet kan berette, at priserne på Googles compute engine falder med cirka fem procent i USA og Europa.

Dette gør dog ikke nødvendigvis Googles totale cloud-omkostninger billigere end lignende muligheder hos Amazon, Microsoft og IBM, da cloud-priser afhænger af en masse faktorer omkring den konkrete brug.

I en analyse af de reelle priser mellem Googles cloud og Amazons ditto, har cloud-analyseselskabet RightScale konkluderet, at Google målt på visse parametre er op mod 35 procent billigere i forhold til Amazons tilbud.

RightScale har i sin analyse sammenlignet Googles "Commited Use Discount" med kunde-bindinger på op mod tre år mod Amazons "Reserved Instances".

Du kan læse RightScales benchmark-analyse mellem de to cloud-produkter på selskabets blog.

Læs også:
Vil udfordre Microsofts OneDrive: Google Drive får nye funktioner - se dem her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere