Artikel top billede

Har stået pivåben i otte måneder: Først nu lappes sikkerhedshul i Apple Music til Android

Apple blev i august 2016 gjort opmærksom på, at det var muligt at udføre såkaldte man-in-the-middle-angreb på Android-udgaven af Apple Music. Først nu bliver sikkerhedshullet lukket.

I mere end otte måneder har Apple været bekendt med et betydeligt sikkerhedshul i streaming-tjenesten Apple Music, der gav hackere mulighed for at få adgang til brugernes data.

Men først med sidste uges store opdatering til version 2.0 er der blevet taget hånd om sårbarheden.

Sikkerhedseksperten David Coomber gjorde allerede 5. august 2016 Apple opmærksom på, at Android-udgaven af Apple Music ikke validerede de SSL-certifikater, applikationen modtog, når den etablerede forbindelse til login- og betalingsservere.

Dermed bliver det relativt let for en ondsindet hacker at påtage sig brugerens identitet overfor systemet.

"En hacker, der kan udføre man-in-the-middle-angreb, kan sende falske SSL-certifikater, som applikationen stiltiende accepterer. På den måde kan vedkommende få adgang til følsomme data, uden at brugeren at klar over det," skriver han i en redegørelse på sin hjemmeside.

Her oplyser han også, at Apple 16. August 2016 bekræftede, at de arbejdede på sagen, der altså først er blevet løst med opdateringen 4. April 2017.

Læs også: Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Apple har ikke kommenteret på, hvorfor det har taget så lang tid at lukke hullet, men i et sikkerheds-opslag i forbindelse med opdateringen bekræfter virksomheden, at sårbareheden gav adgang til brugernes oplysninger.

"En angriber med priveligeret netværksadgang kan have haft adgang til følsomme brugeroplysninger," skriver Apple og understreger, at problemet nu er løst med forbedrede processer for certifikat-validering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere