Artikel top billede

Har stået pivåben i otte måneder: Først nu lappes sikkerhedshul i Apple Music til Android

Apple blev i august 2016 gjort opmærksom på, at det var muligt at udføre såkaldte man-in-the-middle-angreb på Android-udgaven af Apple Music. Først nu bliver sikkerhedshullet lukket.

I mere end otte måneder har Apple været bekendt med et betydeligt sikkerhedshul i streaming-tjenesten Apple Music, der gav hackere mulighed for at få adgang til brugernes data.

Men først med sidste uges store opdatering til version 2.0 er der blevet taget hånd om sårbarheden.

Sikkerhedseksperten David Coomber gjorde allerede 5. august 2016 Apple opmærksom på, at Android-udgaven af Apple Music ikke validerede de SSL-certifikater, applikationen modtog, når den etablerede forbindelse til login- og betalingsservere.

Dermed bliver det relativt let for en ondsindet hacker at påtage sig brugerens identitet overfor systemet.

"En hacker, der kan udføre man-in-the-middle-angreb, kan sende falske SSL-certifikater, som applikationen stiltiende accepterer. På den måde kan vedkommende få adgang til følsomme data, uden at brugeren at klar over det," skriver han i en redegørelse på sin hjemmeside.

Her oplyser han også, at Apple 16. August 2016 bekræftede, at de arbejdede på sagen, der altså først er blevet løst med opdateringen 4. April 2017.

Læs også: Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Apple har ikke kommenteret på, hvorfor det har taget så lang tid at lukke hullet, men i et sikkerheds-opslag i forbindelse med opdateringen bekræfter virksomheden, at sårbareheden gav adgang til brugernes oplysninger.

"En angriber med priveligeret netværksadgang kan have haft adgang til følsomme brugeroplysninger," skriver Apple og understreger, at problemet nu er løst med forbedrede processer for certifikat-validering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere