Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Nissan

Forskere hacker bil via bluetooth: Kan slukke din motor, mens du kører

Israelske forskere har trådløst hacket en kørende bil og slukket for motoren via en usikker ODB-II dongle.

Moderne køretøjer er supercomputere på hjul, hvor alt fra bremser til brændstofforbrug styres elektronisk.

Men al den teknologi resulterer også i en større usikkerhed.

Et israelsk sikkerhedsfirma, Argus Cyber Security, har via sårbarheder i en OBD-II dongle fra Bosch formået at "tage kontrollen" over en bil via bluetooth.

Blandt andet var det muligt for forskerne trådløst at slukke motoren på en kompromitteret bil i fart ved at være inden for bluetooth-rækkevidde og kontrollere donglen og dermed motoren.

"Hvor skræmmende det end lyder, at vi kunne slukke motoren, så betyder det også, at da vi kan sende ondsindede beskeder ind igennem CAN-porten, så er det måske også muligt at påvirke andre ECU (motorkontroldele red.). Hvis det lykkes for en hacker, kan han påføre alvorlig skade til de fleste biler på vejen," skriver Argus i en pressemeddelelse.

En fejl i log-in processen mellem den tilhørende smartphone-app og dongle betød, at Argus' forskere kun var minutter om at "brute-force" sig igennem appens pinkode. Herefter kunne forskerne via en anden sårbarhed sende beskeder til systemet og dermed slukke for bilen.

Fejlen rettet, men CIA har gjort noget lignende

Hacket fra de israelske forskere skete via en trejdepart-dongle, der blev isat bilens IBD-II-port, men der findes mange dongles i stil med den hackede, ligesom flere biler selv har lignende funktioner. 

Fejlen i Boschs OBD-II dongle er ifølge Argus allerede blevet rettet, efter at det israelske sikkerhedsfirma tog kontakt til Bosch.

De israelske sikkerhedsfolk er dog ikke de eneste, som angiveligt har formået at kontrollere en bils indre computer.

Ifølge de tidligere WikiLeaks-læk om CIA's omfangsrige cyber-arbejde, har den amerikanske efterretningstjeneste undersøgt og forsket i udnyttelsen af bilsystemer.

Blandt andet blev der spekuleret i, at man netop kunne udnytte sårbarheder i systemet til at udføre næsten usporbare snigmord, hvor man får angrebet til at se ud som et biluheld. 

Du kan læse mere om CIA og de lækkede CIA-dokumenter her: Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.