Artikel top billede

Microsoft hastelapper 'crazy bad' sårbarhed: Du skal opdatere dit system med det samme

Googles sikkerhedsfolk har opdaget en 'crazy bad' sårbarhed i Microsofts software. Microsoft udsender hasteopdatering - alle bør opdatere med det samme.

Den 6. maj sidst på dagen skrev en sikkerhedsforsker fra Google på Twitter, at han sammen med en kollega havde fundet "the worst Windows remote code exec in recent memory."

"This is crazy bad," lød det videre i den opsigtsvækkende udmelding fra Googles sikkerhedsteam.  

Google-folkene forklarede, at man kan angribe sårbarheden på standard-installationer, at man ikke behøver være på det samme LAN, og at der potentielt kan være tale om en orm, der kan sprede sig.

Herefter har Microsofts folk tilsyneladende haft yderst travlt, for selskabet er nu klar med en hasteopdatering til sårbarheden, CVE-2017-0290.

Findes i Microsofts sikkerhedssoftware

Microsoft meddeler, at der er udsendt en opdatering til Microsoft Malware Protection Engine, hvori sårbarheden har ligget gemt.  

"Denne Microsoft Malware Protection Engine kommer sammen med adskillige af Microsofts antimalware-produkter," oplyser Microsoft.

Sårbarheden eksisterer dermed i en række af Microsofts meget udbredte sikkerhedsløsninger, heriblandt Windows Defender, Security Essentials, Forefront Endpoint Protection og Intune Endpoint Protection.

"Opdateringen adresserer en sårbarhed, der kunne gøre det muligt at fjern-eksekvere kode, hvis Microsofts Malware Protection Engine scanner en særlig fil," forklarer Microsoft.

Det anbefales, at man installerer opdateringen fra Microsoft med det samme.

Sådan tjekker du dit system

Samtidig anbefaler danske CSIS i en orientering, at man dobbelttjekker, at man ikke har et sårbart system:

"Systemadministratorer bør tilsikre, at enterprise antimalware deployment er konfigureret til automatisk at opdatere software inklusiv opdateringer i malware motoren samt vil modtage nye malware definitioner automatisk."

Man kan tjekke om opdateringen er blevet korrekt distribueret ved at kontrollere, at Microsoft Malware Protection Engine kører version 1.1.13704.0 eller nyere.

"Vi er endnu ikke bekendte med at denne svaghed misbruges aktivt, men idet der er tale om en yderst potent sårbarhed med mange potentielle indgange til at kompromittere et sårbart system, er det rimeligt at antage, at det er en overhængende risiko, at det vil forekomme indenfor en kort tidshorisont." 

Microsoft oplyser også, at selskabet endnu ikke har kendskab til, at it-kriminelle har angrebet via denne sårbarhed.

Samtidig takker Microsoft de to sikkerhedseksperter fra Google for at have opdaget sårbarheden - og Google-folkene takker nu også Microsoft for at have reageret så hurtigt. 

Læs også:

Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Populær gratis-software udsender advarsel: Pas på trojaner i vores software
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere