Artikel top billede

Microsoft hastelapper 'crazy bad' sårbarhed: Du skal opdatere dit system med det samme

Googles sikkerhedsfolk har opdaget en 'crazy bad' sårbarhed i Microsofts software. Microsoft udsender hasteopdatering - alle bør opdatere med det samme.

Den 6. maj sidst på dagen skrev en sikkerhedsforsker fra Google på Twitter, at han sammen med en kollega havde fundet "the worst Windows remote code exec in recent memory."

"This is crazy bad," lød det videre i den opsigtsvækkende udmelding fra Googles sikkerhedsteam.  

Google-folkene forklarede, at man kan angribe sårbarheden på standard-installationer, at man ikke behøver være på det samme LAN, og at der potentielt kan være tale om en orm, der kan sprede sig.

Herefter har Microsofts folk tilsyneladende haft yderst travlt, for selskabet er nu klar med en hasteopdatering til sårbarheden, CVE-2017-0290.

Findes i Microsofts sikkerhedssoftware

Microsoft meddeler, at der er udsendt en opdatering til Microsoft Malware Protection Engine, hvori sårbarheden har ligget gemt.  

"Denne Microsoft Malware Protection Engine kommer sammen med adskillige af Microsofts antimalware-produkter," oplyser Microsoft.

Sårbarheden eksisterer dermed i en række af Microsofts meget udbredte sikkerhedsløsninger, heriblandt Windows Defender, Security Essentials, Forefront Endpoint Protection og Intune Endpoint Protection.

"Opdateringen adresserer en sårbarhed, der kunne gøre det muligt at fjern-eksekvere kode, hvis Microsofts Malware Protection Engine scanner en særlig fil," forklarer Microsoft.

Det anbefales, at man installerer opdateringen fra Microsoft med det samme.

Sådan tjekker du dit system

Samtidig anbefaler danske CSIS i en orientering, at man dobbelttjekker, at man ikke har et sårbart system:

"Systemadministratorer bør tilsikre, at enterprise antimalware deployment er konfigureret til automatisk at opdatere software inklusiv opdateringer i malware motoren samt vil modtage nye malware definitioner automatisk."

Man kan tjekke om opdateringen er blevet korrekt distribueret ved at kontrollere, at Microsoft Malware Protection Engine kører version 1.1.13704.0 eller nyere.

"Vi er endnu ikke bekendte med at denne svaghed misbruges aktivt, men idet der er tale om en yderst potent sårbarhed med mange potentielle indgange til at kompromittere et sårbart system, er det rimeligt at antage, at det er en overhængende risiko, at det vil forekomme indenfor en kort tidshorisont." 

Microsoft oplyser også, at selskabet endnu ikke har kendskab til, at it-kriminelle har angrebet via denne sårbarhed.

Samtidig takker Microsoft de to sikkerhedseksperter fra Google for at have opdaget sårbarheden - og Google-folkene takker nu også Microsoft for at have reageret så hurtigt. 

Læs også:

Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Populær gratis-software udsender advarsel: Pas på trojaner i vores software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere