Artikel top billede

Populære open source-værktøjer i skudlinjen: Så meget data kan Hadoop og MongoDB blotte

Open source-løsninger som MongoDB og Hadoop anvendes på titusindvis af servere verden over. Der er langt fra altid godt nok styr på data-beskyttelsen.

Massive mængder data fra HDFS (Hadoop Distributed File System), der blandt andet bruges til big data-projekter, kan søges frem via en internetforbindelse - hvis man altså har de rigtige værktøjer, og dataene ikke er beskyttet godt nok.

Det skriver John Matherly, der står bag Shodan-søgemaskinen, der bruges til at søge efter maskiner og servere, der er tilsluttet internettet.

Hans indlæg kommer efter, at der i længere tid har været fokus på datasikkerheden i blandt andet MongoDB, Elastic og Redis - andre populære værktøjer for udviklere og dataanalytikere.

"Men i forhold til datavolumen er det HDFS, der er mastodonten," skriver John Matherly.

Så mange servere og data er der

Han har via Shodan fundet 48.820 MongoDB-servere, der potentielt udstiller 25 TB data.

Der er 'kun' 4.487 HDFS-servere, men de indeholder til gengæld hele 5.120 TB data, der potentielt kan blive tilgået af de forkerte.

"Selvom der er flere MongoDB-databaser tilsluttet til internettet uden autentificering i forhold til data, så overgås det af HDFS-clusters (25 TB vs 5 PB)."

Næsten alle de HDFS NameNodes, Shodan-søgemaskinen finder, er placeret i USA (1.900) og i Kina (1.426), og de hostes næsten alle på Amazons og Alibabas cloud-løsninger.

John Matherly mener, at denne viden er vigtig, især i lyset af aktuelle sikkerhedstrusler.

"De ransomware-angreb på databaser, som blev omtalt vidt og bredt tidligere i år, finder stadig sted. Og de påvirker både MongoDB- og HDFS-udrulninger."

Det fremgår ikke af Shodan-stifterens indlæg, hvor alvorligt det reelt står til med dataene fra MongoDB og HDFS, men der er næppe tvivl om, at langt fra alle de store data-projekter, der finder sted i disse år, har godt nok styr på den sikkerhedsmæssige del af det.

Læs også:

Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Stor mangel på data-eksperter: Derfor er det et problem for Danmark

Verdenskendt analysehus: Ingen vej uden om Hadoop for nogen virksomhed: Her er de bedste løsninger lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere