Artikel top billede

Morgen-briefing: Netcompany skal levere afløser til udskældte Skoleintra - kommer til at hedde 'Aula' / Vattenfall søger danske leverandører til kæmpemarked / Amazon får patent på løsning til at forhindre webtjek i butikker

Netcompany skal levere afløser til udskældte Skoleintra. Tidligere Targit-topchef bliver bestyrelsesmedlem i AskCody. Vattenfall søger danske leverandører til kæmpemarked. Ingram Micro og Cloud Factory indgår partnerskab. Amazon får patent på løsning til at forhindre webtjek i butikker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder tirsdag morgen.

Netcompany skal levere afløser til udskældte Skoleintra

Netcompany har vundet ordren på afløseren til det ofte udskældte skolesystem, Skoleintra. Afløseren kommer til at hedde Aula, meddeler Kombit i en pressemeddelelse.

Aula skal leveres efter sommerferien 2019, hvor Skoleintra lukkes ned. Skolesystemet har mere end 1,2 millioner brugere, som logger ind mere end 20 gange i gennemsnit hver måned.

Der vil i udviklingen af Aula blive lagt stor vægt på øget brugervenlighed, som har været blandt de store kritikpunkter af Skoleintra. 

Det var oprindeligt planen, at Skoleintra skulle lukkes efter sommerferien 2018, men disse planer blev i fjor udskudt.

Det kan du læse mere om her: Du hænger på Skoleintra flere år endnu: Afløser udskydes efter problemer.

Netcompany vandt ordren foran CSC, Systematic og Assemble, der alle bød på opgaven.

Tidligere Targit-topchef bliver bestyrelsesmedlem i AskCody

Tidligere topchef og medstifter af den nordjyske BI-virksomhed Targit, Morten Sandlykke, indtræder i bestyrelsen for it-selskabet AskCody, der holder til huse i Aalborg.

AskCody står bag en løsning til planlægning og afholdelse af møder.

Morten Sandlykke skal nu være med at etablere AskCody i Boston, hvortil han flyttede for en del år siden for at stå i spidsen for et amerikansk fremstød for Targit, der i februar blev solgt til GRO Capital.

Du kan læse mere om hans amerikanske eventyr her: Dansk it-topchef flyttede hele familien til USA: Sådan er det at arbejde i Amerika.

"Jeg har gennem en menneskealder opnået en vis erfaring med at globalisere og vækste en it-virksomhed fra den helt spæde start, til vi i Targits tilfælde solgte virksomheden. Derfor mener jeg, jeg kommer med nogle kompetencer, som AskCody med stor fordel kan trække på, og jeg vil selvfølgelig gerne være med til at sikre endnu en nordjysk it-virksomhed global succes," lyder det fra Morten Sandlykke.

Vattenfall søger danske leverandører til kæmpemarked

Svenske Vattenfall skærper jagten på danske leverandører af digitale løsninger til det tyske fjernvarmemarked, hvor det svenske selskab er blandt de største leverandører.

Vattenfall har ifølge Børsen blandt andre North Q i kikkerten.

Det danske selskab står bag en måler, hvor man kan styre el og varme fra sin mobiltelefon.

Og DUC er i kikkerten som leverandør af digitale kontrakter.

Ingram Micro og Cloud Factory indgår partnerskab

Mægtige Ingram Micro indgår partnerskab med Esbjerg-virksomheden Cloud Factory, som skal skabe en ‘en seriøs spiller på det danske marked for automatiseret it-infrastruktur og services i skyen,' lyder det fra de to selskaber i en udsendt pressemeddelelse.

"It-leverandører har et stort behov for at kunne tilbyde automatiserede server- og back up-ydelser til deres slutkunder. Vores nye partnerskab med Ingram Micro betyder, at både it-forhandlere og slutkunder nu får adgang til nye cloud-baserede ydelser," siger CEO i Cloud Factory, Jacob V. Schmidt, i meddelelsen.

Amazon får patent på løsning til at forhindre webtjek i butikker

Den amerikanske internet-gigant Amazon har fået patent på en teknologi, der blokerer for butik-kunders mulighed for at tjekke online-priser på varer, som findes i den butik, som de står i.

Amazon kalder ifølge The Verge løsningen for ‘Physical Store Online Shopping Control.'

Løsningen vil også løbende kunne fortælle butikken, hvor du er, hvilket eksempelvis kan udnyttes til at fremhæve bestemme varer eller ‘diregere en sælger i din retning,' som det hedder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere