Artikel top billede

Morgen-briefing: Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører / Computerspil godkendt som firma-idræt / KMD henter ny chef til Operations

Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører. Computerspil godkendt som firma-idræt. KMD henter ny chef til Operations. Odense Kommune leverer kode til Gladsaxe Kommune. Amerikansk kapitalfond har førsteret på køb af Nets. Angry Birds-firma klar til børsnotering.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører

Atea åbner ny forretnings-enhed, der under navnet Atea Commercial skal henvende sig til de små og mellemstore virksomheder. Det er et marked, som Atea ellers ikke har haft det store fokus på.

Atea sigter efter en markedsandel på mindst 20 procent inden for tre år. 

Andelene skal ifølge selskabet især kapres fra mindre, lokale leverandører ude omkring i landet, som i dag leverer pc’er, tablet, telefoner, printere, servere og software til de små og mellemstore virksomheder.

“Set med it-briller ligner virksomheder med op til 500 medarbejdere ofte hinanden. De har brug for velfungerende it-systemer og et sted at ringe og få god service, når noget alligevel driller. Samtidig skal løsningerne være stabile og uden overraskelser. Vores nye koncepter er tilpasset netop den virkelighed,” siger Poul Bærentsen, der er senior vice president, Sales i Atea.

Han peger på, at der for Atea i markedet for små og mellemstore virksomheder er et 'kæmpe uforløst potentiale for Atea.' Selskabet forventer at afsætte omkring 150 medarbejdere til området.

"Vi har allerede aftaler med de største udbydere af hardware, software og andre services og har samtidig den bredeste viden inhouse,” siger han.

Computerspil godkendt som firma-idræt

Danske Firmaidrætsforbund indgår samarbejde med den officielle computerspil-liga, eSportsliga. 

Det betyder, at firmahold nu har mulighed for at deltage i en ‘rigtig’ liga og her dyste mod andre firmahold, ligesom de ‘i sidste ende [kan] kæmpe om det første officielle danske mesterskab i eSport,’ hedder det i en meddelelse fra parterne.

Kampene begynder 1. november - i første omgang i CS:GO og League of Legends.

“At få skabt en eSport-liga for arbejdspladserne har fra begyndelsen været ét af firmaidrættens mål. Det glæder os, at det nu er blevet en realitet gennem samarbejdet med eSportligaen. Ligaen er et naturligt nyt skridt for os efter udviklingen af en instruktøruddannelse, som flere end 130 har gennemført i løbet af foråret, og vi ser frem til at være med til at bringe eSport ind på arbejdspladserne og styrke fællesskabet blandt kolleger", lyder det fra Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

Odense Kommune leverer kode til Gladsaxe Kommune

Odense Kommune har overdraget en løsning til Gladsaxe Kommune i et forsøg, der skal afdække, om det kan lade sig gøre at overføre en automatiseret arbejdsgang udviklet af den ene kommune direkte til den anden.

Løsningen, der automatiserer nogle arbejdsgange, er udviklet på baggrund af kortlægning af arbejdsprocesser, kodning samt kobling til relevante fagsystemer.

De to kommuner ser store muligheder i overdragelsen af automatiserings-løsningen.

“Kan vi få endnu flere kommuner med, betyder det, at vi kan automatisere vores processer i et tempo, som ikke tidligere er set, og at udviklingsomkostningerne samtidig bliver lavere er kun et plus,” lyder det fra dem.

Læs også: Kommunal robot har sparet sagsbehandlere for 700 timer: Kan komme til at overtage job.

NNIT-mand bliver ny chef for Operations i KMD

KMD har ansat den 50-årige Lars-Henrik Jessen ind som ny driftsdirektør. Han kommer fra en stilling som corporate vice president i NNIT, hvor han i en lang årrække har været driftschef.

Lars-Henrik Jessen bliver også en del af KMD’s øverste ledelse.

“Driftsenheden har de seneste år gennemført en række betydelige forandringer for at effektivisere og øge konkurrencedygtigheden på et område, der i højere og højere grad orienterer sig i et globalt perspektiv. Den strategi skal vi fortsætte, og her får Lars-Henrik en central rolle,” meddeleler selskabets administrerende direktør, Eva Berneke.

Amerikansk kapitalfond har førsteret på køb af Nets

Den ameirkanske kapitalfond Hellman & Friedman har førsteret til at byde på Nets, skriver Business.

Det er ellers kommet frem, at i alt tre mulige købere sværmer om børsnoterede Nets, og at de er parat til at betale op mod 200 kroner per aktie, hvilket vil prisfastsætte selskabets til omkring 40 milliarder kroner.

Kursen ligger for tiden på omkring 155 kroner.

Det er foruden Hellman & Friedman britiske Permira og svenske Nordic Capital.

Angry Birds-firma klar til børsnotering

Det finske selskab bag Angry Birds-spillet, Rovio Entertainments, skal børsnoteres på børsen i Helsinki.

Selskabet forventer at sælge aktier for 30 millioner euro - dels eksisterende aktier, dels helt nyudstedte.

Angry Birds-spillet var blandt de allerførste helt store app-successer i verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere