Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører / Computerspil godkendt som firma-idræt / KMD henter ny chef til Operations

Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører. Computerspil godkendt som firma-idræt. KMD henter ny chef til Operations. Odense Kommune leverer kode til Gladsaxe Kommune. Amerikansk kapitalfond har førsteret på køb af Nets. Angry Birds-firma klar til børsnotering.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører

Atea åbner ny forretnings-enhed, der under navnet Atea Commercial skal henvende sig til de små og mellemstore virksomheder. Det er et marked, som Atea ellers ikke har haft det store fokus på.

Atea sigter efter en markedsandel på mindst 20 procent inden for tre år. 

Andelene skal ifølge selskabet især kapres fra mindre, lokale leverandører ude omkring i landet, som i dag leverer pc’er, tablet, telefoner, printere, servere og software til de små og mellemstore virksomheder.

“Set med it-briller ligner virksomheder med op til 500 medarbejdere ofte hinanden. De har brug for velfungerende it-systemer og et sted at ringe og få god service, når noget alligevel driller. Samtidig skal løsningerne være stabile og uden overraskelser. Vores nye koncepter er tilpasset netop den virkelighed,” siger Poul Bærentsen, der er senior vice president, Sales i Atea.

Han peger på, at der for Atea i markedet for små og mellemstore virksomheder er et 'kæmpe uforløst potentiale for Atea.' Selskabet forventer at afsætte omkring 150 medarbejdere til området.

"Vi har allerede aftaler med de største udbydere af hardware, software og andre services og har samtidig den bredeste viden inhouse,” siger han.

Computerspil godkendt som firma-idræt

Danske Firmaidrætsforbund indgår samarbejde med den officielle computerspil-liga, eSportsliga. 

Det betyder, at firmahold nu har mulighed for at deltage i en ‘rigtig’ liga og her dyste mod andre firmahold, ligesom de ‘i sidste ende [kan] kæmpe om det første officielle danske mesterskab i eSport,’ hedder det i en meddelelse fra parterne.

Kampene begynder 1. november - i første omgang i CS:GO og League of Legends.

“At få skabt en eSport-liga for arbejdspladserne har fra begyndelsen været ét af firmaidrættens mål. Det glæder os, at det nu er blevet en realitet gennem samarbejdet med eSportligaen. Ligaen er et naturligt nyt skridt for os efter udviklingen af en instruktøruddannelse, som flere end 130 har gennemført i løbet af foråret, og vi ser frem til at være med til at bringe eSport ind på arbejdspladserne og styrke fællesskabet blandt kolleger", lyder det fra Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

Odense Kommune leverer kode til Gladsaxe Kommune

Odense Kommune har overdraget en løsning til Gladsaxe Kommune i et forsøg, der skal afdække, om det kan lade sig gøre at overføre en automatiseret arbejdsgang udviklet af den ene kommune direkte til den anden.

Løsningen, der automatiserer nogle arbejdsgange, er udviklet på baggrund af kortlægning af arbejdsprocesser, kodning samt kobling til relevante fagsystemer.

De to kommuner ser store muligheder i overdragelsen af automatiserings-løsningen.

“Kan vi få endnu flere kommuner med, betyder det, at vi kan automatisere vores processer i et tempo, som ikke tidligere er set, og at udviklingsomkostningerne samtidig bliver lavere er kun et plus,” lyder det fra dem.

Læs også: Kommunal robot har sparet sagsbehandlere for 700 timer: Kan komme til at overtage job.

NNIT-mand bliver ny chef for Operations i KMD

KMD har ansat den 50-årige Lars-Henrik Jessen ind som ny driftsdirektør. Han kommer fra en stilling som corporate vice president i NNIT, hvor han i en lang årrække har været driftschef.

Lars-Henrik Jessen bliver også en del af KMD’s øverste ledelse.

“Driftsenheden har de seneste år gennemført en række betydelige forandringer for at effektivisere og øge konkurrencedygtigheden på et område, der i højere og højere grad orienterer sig i et globalt perspektiv. Den strategi skal vi fortsætte, og her får Lars-Henrik en central rolle,” meddeleler selskabets administrerende direktør, Eva Berneke.

Amerikansk kapitalfond har førsteret på køb af Nets

Den ameirkanske kapitalfond Hellman & Friedman har førsteret til at byde på Nets, skriver Business.

Det er ellers kommet frem, at i alt tre mulige købere sværmer om børsnoterede Nets, og at de er parat til at betale op mod 200 kroner per aktie, hvilket vil prisfastsætte selskabets til omkring 40 milliarder kroner.

Kursen ligger for tiden på omkring 155 kroner.

Det er foruden Hellman & Friedman britiske Permira og svenske Nordic Capital.

Angry Birds-firma klar til børsnotering

Det finske selskab bag Angry Birds-spillet, Rovio Entertainments, skal børsnoteres på børsen i Helsinki.

Selskabet forventer at sælge aktier for 30 millioner euro - dels eksisterende aktier, dels helt nyudstedte.

Angry Birds-spillet var blandt de allerførste helt store app-successer i verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere