Artikel top billede

Nye forsinkelser rammer Banedanmarks ambitiøse signalprojekt

Banedanmark har endnu engang måtte melde forsinkelser på sit signalprojekt, der skal digitalisere hele det gamle signalsystem

Banedanmark har nu igen måtte melde ud, at der bliver forsinkelser på udrulningen af et nyt signalsystem til de danske jernbaner.

Forligskredsen af transportordførere i Folketinget blev orienteret om forsinkelsen torsdag, og her er man mildest talt ikke tilfredse.

Det skriver Ritzaus Bureau.

“Nogle af de områder, der var forsinkelse på sidste gang, har man fået lidt kontrol med. Men nu er der så opstået noget nyt. Det er selvfølgelig dybt utilfredsstillende,” siger Rasmus Prehn, Socialdemokratiets transportordfører, til Ritzau.

Projektet betegnes som danmarkhistoriens største jernbaneprojekt.

Allerede i oktober 2016 blev projektet ramt af så store problemer, at projektets afslutning blev skubbet to år, og at reservepuljen på fire millarder kroner var tom på grund af fordyrelser.

Og mere af samme skuffe kan være på vej, oplyser Rasmus Prehn.

Et eksternt revisionsfirma er sat til at kigge på sagen, og om en måneds tid vil politikerne få et nærmere billede af problemernes omfang.

Læs også: Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år

Skal fjerne 80 procent forsinkelser

En del af det eksisterende signalsystem stammer helt tilbage fra 1946 og er baseret på teknologi fra 1912, hvilket giver problemer.

Ofte kan de forskellige typer signalsystemer ikke tale sammen, hvilket fører til den ofte frygtede besked ved stationen: “Forsinkelser på grund af signalfejl.”

Det forventes, at en totaludskiftning af signalsystemet vil fjerne cirka 80 procent af forsinkelser, der skyldes signalfejl. Derudover bliver det også billigere og lettere at finde reservedele og vedligeholde signalsystemet.

Læs også: Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere