Artikel top billede

Nye forsinkelser rammer Banedanmarks ambitiøse signalprojekt

Banedanmark har endnu engang måtte melde forsinkelser på sit signalprojekt, der skal digitalisere hele det gamle signalsystem

Banedanmark har nu igen måtte melde ud, at der bliver forsinkelser på udrulningen af et nyt signalsystem til de danske jernbaner.

Forligskredsen af transportordførere i Folketinget blev orienteret om forsinkelsen torsdag, og her er man mildest talt ikke tilfredse.

Det skriver Ritzaus Bureau.

“Nogle af de områder, der var forsinkelse på sidste gang, har man fået lidt kontrol med. Men nu er der så opstået noget nyt. Det er selvfølgelig dybt utilfredsstillende,” siger Rasmus Prehn, Socialdemokratiets transportordfører, til Ritzau.

Projektet betegnes som danmarkhistoriens største jernbaneprojekt.

Allerede i oktober 2016 blev projektet ramt af så store problemer, at projektets afslutning blev skubbet to år, og at reservepuljen på fire millarder kroner var tom på grund af fordyrelser.

Og mere af samme skuffe kan være på vej, oplyser Rasmus Prehn.

Et eksternt revisionsfirma er sat til at kigge på sagen, og om en måneds tid vil politikerne få et nærmere billede af problemernes omfang.

Læs også: Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år

Skal fjerne 80 procent forsinkelser

En del af det eksisterende signalsystem stammer helt tilbage fra 1946 og er baseret på teknologi fra 1912, hvilket giver problemer.

Ofte kan de forskellige typer signalsystemer ikke tale sammen, hvilket fører til den ofte frygtede besked ved stationen: “Forsinkelser på grund af signalfejl.”

Det forventes, at en totaludskiftning af signalsystemet vil fjerne cirka 80 procent af forsinkelser, der skyldes signalfejl. Derudover bliver det også billigere og lettere at finde reservedele og vedligeholde signalsystemet.

Læs også: Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere