Nye forsinkelser rammer Banedanmarks ambitiøse signalprojekt

Banedanmark har endnu engang måtte melde forsinkelser på sit signalprojekt, der skal digitalisere hele det gamle signalsystem

Banedanmark har nu igen måtte melde ud, at der bliver forsinkelser på udrulningen af et nyt signalsystem til de danske jernbaner.

Forligskredsen af transportordførere i Folketinget blev orienteret om forsinkelsen torsdag, og her er man mildest talt ikke tilfredse.

Det skriver Ritzaus Bureau.

“Nogle af de områder, der var forsinkelse på sidste gang, har man fået lidt kontrol med. Men nu er der så opstået noget nyt. Det er selvfølgelig dybt utilfredsstillende,” siger Rasmus Prehn, Socialdemokratiets transportordfører, til Ritzau.

Projektet betegnes som danmarkhistoriens største jernbaneprojekt.

Allerede i oktober 2016 blev projektet ramt af så store problemer, at projektets afslutning blev skubbet to år, og at reservepuljen på fire millarder kroner var tom på grund af fordyrelser.

Og mere af samme skuffe kan være på vej, oplyser Rasmus Prehn.

Et eksternt revisionsfirma er sat til at kigge på sagen, og om en måneds tid vil politikerne få et nærmere billede af problemernes omfang.

Læs også: Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år

Skal fjerne 80 procent forsinkelser
En del af det eksisterende signalsystem stammer helt tilbage fra 1946 og er baseret på teknologi fra 1912, hvilket giver problemer.

Ofte kan de forskellige typer signalsystemer ikke tale sammen, hvilket fører til den ofte frygtede besked ved stationen: “Forsinkelser på grund af signalfejl.”

Det forventes, at en totaludskiftning af signalsystemet vil fjerne cirka 80 procent af forsinkelser, der skyldes signalfejl. Derudover bliver det også billigere og lettere at finde reservedele og vedligeholde signalsystemet.

Læs også: Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.