Artikel top billede

Falsk flash-opdatering spreder ransomware i Europa: Medier, metro-system og lufthavn ramt i flere lande

Et stort ransomware-angreb spreder sig lige nu i østeuropa ved hjælp af en falsk opdatering til Flash Player.

Et nyt, stort ransomware-angreb spreder sig lige nu igennem østeuropa, og organisationer i Rusland er særligt hårdt ramt.

Ifølge The Guardian er flere russiske mediehuse inficeret med ransomware-typen ”Bad Rabbit”, der også har ramt lufthavnen i den russiske by Odessa.

I nabolandet Ukraine har Bad Rabbit inficeret det russiske metrosystem, og flere sikkerhedsfirmaer rapporterer også, at angrebet har spredt sig til Polen og tyrkiet.

Falsk flash-opdatering

Bad Rabbit benytter tilsyneladende ingen exploits til at ramme sine ofre.

I stedet spredes ransomwaren primært via inficerede hjemmesider, hvor den optræder forklædt som en opdatering til Flash Player.

De inficerede hjemmesider stammer primært fra Rusland, Bulgarien og Tyrkiet.

Ifølge sikkerhedseksperter fra Cisco Talos kan Bad Rabbit sprede sig på tværs af netværk uden brugerinteraktion.

Ligheder med Petya

Bad Rabbit har blandt andet tiltrukket sig opmærksomhed på grund af ligheder med Petya-angrebet, der lammede organisationer over hele verden i sommer.

Skærmbilledet, der kræver løsepenge af ofrene, er stort set identisk med det tilsvarende fra Petya, og flere sikkerhedsfirmaer har meldt ud, at store dele af koden er fuldstændig identisk.

Angrebet har angiveligt også spredt sig til Asien, men der er indtil videre ingen rapporter om, at Bad Rabbit har spredt sig til nordeuropa eller Danmark.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere