Artikel top billede

Falsk flash-opdatering spreder ransomware i Europa: Medier, metro-system og lufthavn ramt i flere lande

Et stort ransomware-angreb spreder sig lige nu i østeuropa ved hjælp af en falsk opdatering til Flash Player.

Et nyt, stort ransomware-angreb spreder sig lige nu igennem østeuropa, og organisationer i Rusland er særligt hårdt ramt.

Ifølge The Guardian er flere russiske mediehuse inficeret med ransomware-typen ”Bad Rabbit”, der også har ramt lufthavnen i den russiske by Odessa.

I nabolandet Ukraine har Bad Rabbit inficeret det russiske metrosystem, og flere sikkerhedsfirmaer rapporterer også, at angrebet har spredt sig til Polen og tyrkiet.

Falsk flash-opdatering

Bad Rabbit benytter tilsyneladende ingen exploits til at ramme sine ofre.

I stedet spredes ransomwaren primært via inficerede hjemmesider, hvor den optræder forklædt som en opdatering til Flash Player.

De inficerede hjemmesider stammer primært fra Rusland, Bulgarien og Tyrkiet.

Ifølge sikkerhedseksperter fra Cisco Talos kan Bad Rabbit sprede sig på tværs af netværk uden brugerinteraktion.

Ligheder med Petya

Bad Rabbit har blandt andet tiltrukket sig opmærksomhed på grund af ligheder med Petya-angrebet, der lammede organisationer over hele verden i sommer.

Skærmbilledet, der kræver løsepenge af ofrene, er stort set identisk med det tilsvarende fra Petya, og flere sikkerhedsfirmaer har meldt ud, at store dele af koden er fuldstændig identisk.

Angrebet har angiveligt også spredt sig til Asien, men der er indtil videre ingen rapporter om, at Bad Rabbit har spredt sig til nordeuropa eller Danmark.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere