Artikel top billede

Danoffice IT’s mangeårige direktør trækker sig efter salg til kapitalfond: Her er planen for selskabet

Danoffice IT-direktør Per-Erik Edvard Svehag stopper som direktør i selskabet, der netop er blevet købt af kapitalfonden Agilitas. Nyt satsningsområder skal fordoble omsætningen på blot tre-fire år.

Danoffice IT’s mangeårige direktør og hovedejer, Per-Erik Edvard Svehag, trækker sig fra direktørposten i forbindelse med selska bets salg til kapitalfonden Agilitas.

Det samme gør selskabets CFO gennem mange år, Søren Pedersen, mens Per Svehags partner og stifter af Danoffice IT, Steen Nielsen, beholder sin stilling som udviklingsdirektør.

Det fortæller Per-Erik Edvard Svehag til Computerworld fra hovedkontoret i Svendborg efter selskabet tidligere mandag meddelte, at det var blevet solgt til kapitalfonden Agilitas.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond køber dansk kæmpe-succes: De to ejere sælger Danoffice IT efter 22 år

Ny direktør allerede ansat

Danoffice IT-ejerne har sammen med selskabets nye bestyrelse allerede ansat en ny direktør til selskabet, men Per-Erik Edvard Svehag vil ikke fortælle noget om ham, da den pågældende direktør endnu ikke har fratrådt sin nuværende stilling.

“Vi har i fællesskab fundet en ny direktør, som vi har skrevet kontrakt med. Der er tale om en person med dansk nationalitet, men andet kan jeg vist ikke fortælle lige nu,” siger Per Svehag.

Han og Steen Nielsen fortsætter som medejere af Danoffice IT - dog i meget mindre målestok end hidtil.

“Agilitas har købt aktiemajoriteten i Danoffice IT, mens Steen [Nielsen, red] og jeg fortsætter som minoritetsaktionærer. Jeg vil ikke fortælle, hvor stor en andel, Agilitas har købt. Men forhåbentligt kommer det hele til at forløbe i et lykkeligt ægteskab,” siger han.

Hans exit efter 16 år som direktør og medejer af selskabet hænger nøje sammen med salget til kapitalfonden.

“Det hele begyndte sådan set for nogle år siden, da Steen [Nielsen, red] og jeg havde en snak om vores visioner for virksomheden, og hvad vi kunne gøre for at sikre fremtidig vækst og for at sikre, at Danoffice IT var en spændende arbejdsplads. Vi så et stort potentiale i at gå ud i større bredde både geografisk og produktmæssigt,” fortæller Per-Erik Edvard Svehag.

Skulle potentialet udnyttes, ville det kræve en fokuseret indsats. Og den havde Per-Erik Edvard Svehag svært ved at levere.

“Det kan godt være, at vi har mange visioner, men den slags stiller jo nogle krav til besætningen: Det ville kræve en professionel bestyrelse, der er så tung som mulig. Og så en direktør, der er 100 procent fokuseret på Danoffice.”

’Ikke mig’

“Og det var altså ikke mig. For jeg har flere interesser og ejer flere virksomheder, og jeg synes, at det er rigtigt svært at være 100 procent engageret i flere ting, “ fortæller Per-Erik Edvard Svehag, der står bag DanGroup, som blandt andet ejer drone-virksomheden SkyWatch.

Han flyttede i maj tilbage til Danmark efter at have boet i næsten syv år i Geneve i Schweiz - blandt andet for at være tættere på sine investeringer.

Han fortæller, at de to ejere i forbindelse med vision-snakken begyndte at tale med forskellige folk i markedet.

“Og det fik nogle af de her fonde så nys om. Og de sagde jo så, at de kunne hjælpe os med at sammensætte sådan et team og accelerere forretningen. Så det var på den måde, at det kom på tale,” fortæller han.

Hvordan vælger man mellem forskellige kapitalfonde, der byder sig til?

“Jaeh, men altså. Det er svært at sige. Du sidder foran nogen, som bejler til dig, og de siger alle, at de er meget unikke, men de ligner nu hinanden en del. Vi vælger så en, som vi synes, at vi har god kemi med. Og så kunne Agilitas hurtigt sætte navne på nogle af de personer, som vi manglede, og som Agilitias havde i deres netværk. Det var interessante navne, og det var nok det, der gjorde udslaget,” siger Per-Erik Edvard Svehag.

Per-Erik Edvard Svehag indtræder i forbindelse med opkøbet i selskabets bestyrelse - i første omgang sammen med Leif Vestergaard, CEO i Targit og tidligere CEO i EG, samt en repræsentant for kapitalfonden.

Sammen vil de nu sammensætte en professionel bestyrelse til Danoffice IT.

Og ambitionerne er tårnhøje.

Omsætningen skal fordobles

Sammen med den nye direktør i selskabet er det målet at fordoble omsætningen - der i 2016 landede på cirka en halv milliard kroner - inden for de kommende tre-fire år,

Danoffice IT er i dag specialiseret i at levere it til FN og internationale nødhjælpsorganisationer og er en af verdens største af sin slags.

Selskabet leverer blandt andet it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog og gennemgår eksempelvis alt udstyr, inden det afskibes - blandt andet fordi fejl er meget dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller en fjerntliggende flygtningelejr.

Men i det seneste års tid har fokus også været på handel med internationale selskaber, der opererer i det, som Per-Erik Edvard Svehag kalder for ‘svære steder.'

Flere og flere selskaber arbejder i dag nemlig internationalt, og mange har brug for leveringssikkerhed, netværk og erfaring med at levere i de fjerne områder. Det er et område, som Danoffice IT begyndte at rykke ind på for et års tid siden.

De svære områder

På kundelisten er i dag også eksempelvis Nokia og Ericsson. Og Danoffice IT ser stort potentiale i at få både flere produkter og flere leverandører ind i butikken.

“De store virksomheder står med samme dilemmaer som ‘public sector,’ Det er der, vi skal accelerere og investere. Vi har vores force overfor de virksomheder, der 15-20 procent af forretningen i u-lande. Vi dækker det hele - også de steder, hvor det er rigtigt svært at være,” fortæller han.

Af interessante selskaber, som Danoffice IT kunne ‘tænke sig at snakke med’, er eksempelvis Vestas, Lego, Mærsk.

“Men mindre kan da også gøre det. Mange mellemstore virksomheder i Danmark er også internationale. Vi mener, at der er godt belæg for at gå i gang.”

Hvor meget er Danoffice IT så værd i en kapitalfonds øjne?

“Ja. Det er jo et godt spørgsmål. Prisen kan vi ikke rigtigt kommentere på. Desværre. Du må jo selv regne lidt på det. Jeg kan i hvert fald ikke kommentere.”

Selv ser Per-Erik Edvard Svehag en fremtid business angel. Med pengene fra salget står han klar med et trecifret millionbeløb til investeringer i startup-virksomheder inden for især teknologi-området.

“Det er noget, som jeg har gjort før, og jeg vil især investere i og hjælpe teknologi-startup-virksomheder - ikke så meget som fond, men nok mere som aktiv og meget involveret investor,” siger han.

Han nævner droner, robot-teknologi og kunstig intelligens som områder, der er særligt interessante for ham for tiden.

Læs også: 

Danoffice IT er Danmarks bedste it-forhandler: "Vi har brugt 20 år på at opbygge en know-how, hvor vi leverer til 160 lande i hele verden"

Danoffice vinder FN-ordre til 260 millioner kroner