Artikel top billede

Ronnie Bach (tv) og Ken Boye (th)

Danske it-iværksættere har scoret mere end 200 millioner kroner på salget af Dandomain

Stifterne af Dandomain har hver scoret mere end 100 millioner kroner på salget af selskabet for 11 måneder, viser nye regnskaber.

De to danske it-folk Ronnie Bach Nielsen og Ken Boye landede tilsammen mere end 200 millioner kroner, da de i foråret solgte selskabet Dandomain til belgiske Intelligence.

Det viser regnskaberne fra de it-folks holdingseskaber, RBN Holding og Kero Holding.

Det netop offentliggjorte regnskab for Ronnie Bach Nielsens holdingsselskab viser, at han i regnskabsåret har landet en ekstraordinær indtægt på knap 109 millioner kroner.

De er posteret under ‘Indtægter af kapitalandele i associerede virksomheder.’

Året før havde selskabet på denne post en indtægt på blot 1,4 millioner kroner.

Du finder regnskabet her.

Det samme gør sig gældende i regnskabet for Ken Boyes holdingsselskab, Kero Holding.

Her fremgår det, at posten ‘kontanter vedrørende salg af virksomhed’ har indbragt holdingselskabet 139 millioner kroner.

Du finder regnskabet her.

11 måneder siden

Dandomain blev solgt til Intelligent for 11 måneder siden og havde dengang 70 medarbejdere og en omsætning på omkring 80 millioner kroner om året.

Ken Boye og Ronnie Bach Nielsen stiftede selskabet i 1999. De har leveret solide overskud i en årrække op til salget.

Der har i de senere år været godt gang i opkøbs- og konsolideringsbølgen i den danske hostingbranche.

Det skyldes ikke mindst, at de mindre virksomheder bliver mere og mere digitaliserede, og her skal hosting-leverandørerne følge med i at udvikle og levere de ønskede ydelser.

Det kræver kapital. Kombineret med de gode markedsmuligheder har det fået mange kapitalfonde til at øjne muligheden for en god handel.

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital og senere Intelligent) Systemhosting (købt af Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og Jaynet og Solido (købt af Sentia).

Sentia købte for dage siden desuden Athena IT Group. Det kan du læse mere om her: Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer.

Konsolideringsbølgen i hostingbranchen har også været med til at skabe så flotte resultater for Zitcom, at selskabet i efteråret blev Danmarks bedste it-virksomhed.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Hosting-firmaet Zitcom vinder Computerworlds Top 100

Zitcom ejes i dag af Intelligent og er dermed søsterselskab til Dandomain, som er vedken boye at blive ført ind under Zitcom-paraplyen.

Læs også:

Opkøbsbølge i den danske hostingbranche er godt nyt for kunderne

Se listen: Her er Danmarks bedste it-virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift

Gratis Top 100-magasin fra Computerworld: Her er vindere og tabere blandt 500 store danske it-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere