Ronnie Bach (tv) og Ken Boye (th)

Danske it-iværksættere har scoret mere end 200 millioner kroner på salget af Dandomain

Stifterne af Dandomain har hver scoret mere end 100 millioner kroner på salget af selskabet for 11 måneder, viser nye regnskaber.

De to danske it-folk Ronnie Bach Nielsen og Ken Boye landede tilsammen mere end 200 millioner kroner, da de i foråret solgte selskabet Dandomain til belgiske Intelligence.

Det viser regnskaberne fra de it-folks holdingseskaber, RBN Holding og Kero Holding.

Det netop offentliggjorte regnskab for Ronnie Bach Nielsens holdingsselskab viser, at han i regnskabsåret har landet en ekstraordinær indtægt på knap 109 millioner kroner.

De er posteret under ‘Indtægter af kapitalandele i associerede virksomheder.’

Året før havde selskabet på denne post en indtægt på blot 1,4 millioner kroner.

Du finder regnskabet her.

Det samme gør sig gældende i regnskabet for Ken Boyes holdingsselskab, Kero Holding.

Her fremgår det, at posten ‘kontanter vedrørende salg af virksomhed’ har indbragt holdingselskabet 139 millioner kroner.

Du finder regnskabet her.

11 måneder siden
Dandomain blev solgt til Intelligent for 11 måneder siden og havde dengang 70 medarbejdere og en omsætning på omkring 80 millioner kroner om året.

Ken Boye og Ronnie Bach Nielsen stiftede selskabet i 1999. De har leveret solide overskud i en årrække op til salget.

Der har i de senere år været godt gang i opkøbs- og konsolideringsbølgen i den danske hostingbranche.

Det skyldes ikke mindst, at de mindre virksomheder bliver mere og mere digitaliserede, og her skal hosting-leverandørerne følge med i at udvikle og levere de ønskede ydelser.

Det kræver kapital. Kombineret med de gode markedsmuligheder har det fået mange kapitalfonde til at øjne muligheden for en god handel.

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital og senere Intelligent) Systemhosting (købt af Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og Jaynet og Solido (købt af Sentia).

Sentia købte for dage siden desuden Athena IT Group. Det kan du læse mere om her: Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer.

Konsolideringsbølgen i hostingbranchen har også været med til at skabe så flotte resultater for Zitcom, at selskabet i efteråret blev Danmarks bedste it-virksomhed.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Hosting-firmaet Zitcom vinder Computerworlds Top 100

Zitcom ejes i dag af Intelligent og er dermed søsterselskab til Dandomain, som er vedken boye at blive ført ind under Zitcom-paraplyen.


Læs også:

Opkøbsbølge i den danske hostingbranche er godt nyt for kunderne

Se listen: Her er Danmarks bedste it-virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift

Gratis Top 100-magasin fra Computerworld: Her er vindere og tabere blandt 500 store danske it-firmaer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.