Artikel top billede

(Foto: Mikkel Wenzel Andreasen)

Retten vender tommelfingeren ned til forsvarere i Atea-bestikkelsessagen: Computerworld må fortsat liveblogge

Computerworld mener: Retten i Glostrup siger nej til forsvarets ønske om at forbyde Computerworlds live-blog fra retslokale F4 i Glostrup. Det er den rigtige beslutning.

Tusindvis af læsere har i den seneste tid dagligt fulgt Computerworlds live-blog fra retslokale F4 i Retten i Glostrup, hvor vi har dækket udviklingen i en af nyere danmarkshistories største bestikkelsessager.

Det bliver vi glædeligvis ved med, og det har vi lov og ret til, lyder det i en afgørelse fra retten torsdag formiddag, efter forsvarerne for de tiltalte i sagen onsdag forsøgte at få forbudt Computerworlds live-blog.

Forsvaret ville have forbudt vores live-blog med den begrundelse, at den kan påvirke sagen unødigt ved at give kommende vidner mulighed for at følge sagen helt tæt på, selvom de er forment adgang til retslokalet. 

Selvfølgelig skal vidner ikke påvirkes, og Computerworld står altid vagt om rettens ret til at vurdere, om dækningen er skadelig. 

Hvorfor lige nu?

Men vi kan ikke undgå at undre os over, at indvendingerne kommer nu, hvor der allerede er blevet afviklet mange retsmøder, som Computerworld alle har fulgt. 

Og om indvendingerne fra forsvarerne i virkeligheden ikke handler om at få nedtonet pressens dækningen af sagen. På samme måde, som forsvaret fra begyndelsen ønskede at få mørklagt navnene på de tiltalte - noget som retten også gik imod. 

Læs mere om sagen her: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

Mens andre medier sporadisk har dækket sagens gang, har Computerworlds journalister været til stede til samtlige retsmøder, hvorfra sagen dækkes på tætteste hold via en liveblog.

Det gør vi, fordi bestikkelsessagen giver et unikt og detaljeret indblik i en kultur, som der måske er blevet hvisket om i krogene i it-branchen, men som der først nu kommer et skarpt lys på. 

Det lys er godt for branchen, hvilket de mange mails, som vi modtager om sagen, også viser. Derfor sidder Computerworld fortsat klar i retten med fingrene på tastaturet. Det gør vi også i dag.

Ikke helt slut

Læs mere om sagen her: Indsigt: Vi er halvvejs i den store Atea-retssag: Det ved vi nu om Danmarkshistoriens største bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere