Artikel top billede

(Foto: Mikkel Wenzel Andreasen)

Retten vender tommelfingeren ned til forsvarere i Atea-bestikkelsessagen: Computerworld må fortsat liveblogge

Computerworld mener: Retten i Glostrup siger nej til forsvarets ønske om at forbyde Computerworlds live-blog fra retslokale F4 i Glostrup. Det er den rigtige beslutning.

Tusindvis af læsere har i den seneste tid dagligt fulgt Computerworlds live-blog fra retslokale F4 i Retten i Glostrup, hvor vi har dækket udviklingen i en af nyere danmarkshistories største bestikkelsessager.

Det bliver vi glædeligvis ved med, og det har vi lov og ret til, lyder det i en afgørelse fra retten torsdag formiddag, efter forsvarerne for de tiltalte i sagen onsdag forsøgte at få forbudt Computerworlds live-blog.

Forsvaret ville have forbudt vores live-blog med den begrundelse, at den kan påvirke sagen unødigt ved at give kommende vidner mulighed for at følge sagen helt tæt på, selvom de er forment adgang til retslokalet. 

Selvfølgelig skal vidner ikke påvirkes, og Computerworld står altid vagt om rettens ret til at vurdere, om dækningen er skadelig. 

Hvorfor lige nu?

Men vi kan ikke undgå at undre os over, at indvendingerne kommer nu, hvor der allerede er blevet afviklet mange retsmøder, som Computerworld alle har fulgt. 

Og om indvendingerne fra forsvarerne i virkeligheden ikke handler om at få nedtonet pressens dækningen af sagen. På samme måde, som forsvaret fra begyndelsen ønskede at få mørklagt navnene på de tiltalte - noget som retten også gik imod. 

Læs mere om sagen her: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

Mens andre medier sporadisk har dækket sagens gang, har Computerworlds journalister været til stede til samtlige retsmøder, hvorfra sagen dækkes på tætteste hold via en liveblog.

Det gør vi, fordi bestikkelsessagen giver et unikt og detaljeret indblik i en kultur, som der måske er blevet hvisket om i krogene i it-branchen, men som der først nu kommer et skarpt lys på. 

Det lys er godt for branchen, hvilket de mange mails, som vi modtager om sagen, også viser. Derfor sidder Computerworld fortsat klar i retten med fingrene på tastaturet. Det gør vi også i dag.

Ikke helt slut

Læs mere om sagen her: Indsigt: Vi er halvvejs i den store Atea-retssag: Det ved vi nu om Danmarkshistoriens største bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere