Artikel top billede

Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet

Det vil tage adskillige år før, at A.P Møller-Mørsk og IBM's nye blockchain-platform har opbygget det nødvendige økosystem.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s nye blockchain-baserede platform, der skal digitalisere den globale fragtbrache, vil være flyveklar om to til tre år.

Det fortæller chefen for det nye joint-venture, Mike White, til Finans.dk

”Vi forventer helt afgjort, at der kommer en succesfuld forretningsmodel ud af vores joint venture. Men det er en rejse, der kommer til at tage to-tre år for at få et bredt økosystem om bord,” siger Mike White, der er tidligere topchef for Mærsk Line i Nordamerika.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

En pipeline af shipping-data

Det er IBM og A.P. Møller-Mærsks forhåbning, at den nye platform kommer vil komme til at udgøre en pipeline af shipping-informationer, hvor det bliver muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig, sikker og effektiv måde. Noget der indtil nu har været en af de store udfordringer i fragt-branchen.

A.P. Møller-Mærsk kommer til at eje 51 procent af den nye platform, men Mike White understreger i interviewet med Finans, at han betragter det som en ”neutral platform.

Computerworld deltog for halvandet år siden i et hackathon hos A.P Møller Mærsk, hvor en af de ideer der blev arbejdet med var en blockchain-baseret platform, der havde en del lighedspunkter med det koncept, som det nye joint-venture arbejder med: 

Læs reportagen fra hackathonet her: 

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere