Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet

Det vil tage adskillige år før, at A.P Møller-Mørsk og IBM's nye blockchain-platform har opbygget det nødvendige økosystem.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s nye blockchain-baserede platform, der skal digitalisere den globale fragtbrache, vil være flyveklar om to til tre år.

Det fortæller chefen for det nye joint-venture, Mike White, til Finans.dk

”Vi forventer helt afgjort, at der kommer en succesfuld forretningsmodel ud af vores joint venture. Men det er en rejse, der kommer til at tage to-tre år for at få et bredt økosystem om bord,” siger Mike White, der er tidligere topchef for Mærsk Line i Nordamerika.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

En pipeline af shipping-data

Det er IBM og A.P. Møller-Mærsks forhåbning, at den nye platform kommer vil komme til at udgøre en pipeline af shipping-informationer, hvor det bliver muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig, sikker og effektiv måde. Noget der indtil nu har været en af de store udfordringer i fragt-branchen.

A.P. Møller-Mærsk kommer til at eje 51 procent af den nye platform, men Mike White understreger i interviewet med Finans, at han betragter det som en ”neutral platform.

Computerworld deltog for halvandet år siden i et hackathon hos A.P Møller Mærsk, hvor en af de ideer der blev arbejdet med var en blockchain-baseret platform, der havde en del lighedspunkter med det koncept, som det nye joint-venture arbejder med: 

Læs reportagen fra hackathonet her: 

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere