Artikel top billede

Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet

Det vil tage adskillige år før, at A.P Møller-Mørsk og IBM's nye blockchain-platform har opbygget det nødvendige økosystem.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s nye blockchain-baserede platform, der skal digitalisere den globale fragtbrache, vil være flyveklar om to til tre år.

Det fortæller chefen for det nye joint-venture, Mike White, til Finans.dk

”Vi forventer helt afgjort, at der kommer en succesfuld forretningsmodel ud af vores joint venture. Men det er en rejse, der kommer til at tage to-tre år for at få et bredt økosystem om bord,” siger Mike White, der er tidligere topchef for Mærsk Line i Nordamerika.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

En pipeline af shipping-data

Det er IBM og A.P. Møller-Mærsks forhåbning, at den nye platform kommer vil komme til at udgøre en pipeline af shipping-informationer, hvor det bliver muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig, sikker og effektiv måde. Noget der indtil nu har været en af de store udfordringer i fragt-branchen.

A.P. Møller-Mærsk kommer til at eje 51 procent af den nye platform, men Mike White understreger i interviewet med Finans, at han betragter det som en ”neutral platform.

Computerworld deltog for halvandet år siden i et hackathon hos A.P Møller Mærsk, hvor en af de ideer der blev arbejdet med var en blockchain-baseret platform, der havde en del lighedspunkter med det koncept, som det nye joint-venture arbejder med: 

Læs reportagen fra hackathonet her: 

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere