Artikel top billede

Apple skovler flere penge ind end nogensinde før, men sælger færre iPhones

Salget af iPhones daler, men alligevel tjener Apple flere penge.

Apple har solgte færre iPhones end forventet i det seneste kvartal, viser virksomhedens kvartalsregnskab

Her solgte Apple 77,3 millioner iPhones, hvilket er én procent lavere end samme kvartal sidste år og væsentligt lavere end de 80,2 millioner, som de toneangivende aktie-analytikere havde forventet.

Folk køber dyrere telefoner

Den gennemsnitlige salgspris for en iPhone steg til 796 dollar, hvilket er betydeligt højere end i samme kvartal sidste år, hvor den gennemsnitlige pris lå på 700 dollar. 

Den højere slagspris blev især trukket i vejret af den nye iPhone X.

"iPhone X har været den mest populære telefon, og siden den blev lanceret i starten af november har den hver været vores bedst sælgende telefon i hver eneste uge," siger Apples administrerende direktør Tim Cook ifølge Bloomberg.

Takket være en højere gennemsnitspris kunne Apple alligevel præsentere det bedste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

I kvartalet endte Apples omsætning på 88,29 milliarder dollar, hvilket er en stigning på knap 13 procent i forhold til samme kvartal sidste år

Før kvartsregnskabet har rygter som et skuffende salg af den nye iPhone X fået Apples aktiekurs til at dale, men kursen steg ifølge Bloomberg med knap tre procent efter regnskabet blev offentliggjort.

Læs også: 
Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere