Artikel top billede

Apple skovler flere penge ind end nogensinde før, men sælger færre iPhones

Salget af iPhones daler, men alligevel tjener Apple flere penge.

Apple har solgte færre iPhones end forventet i det seneste kvartal, viser virksomhedens kvartalsregnskab

Her solgte Apple 77,3 millioner iPhones, hvilket er én procent lavere end samme kvartal sidste år og væsentligt lavere end de 80,2 millioner, som de toneangivende aktie-analytikere havde forventet.

Folk køber dyrere telefoner

Den gennemsnitlige salgspris for en iPhone steg til 796 dollar, hvilket er betydeligt højere end i samme kvartal sidste år, hvor den gennemsnitlige pris lå på 700 dollar. 

Den højere slagspris blev især trukket i vejret af den nye iPhone X.

"iPhone X har været den mest populære telefon, og siden den blev lanceret i starten af november har den hver været vores bedst sælgende telefon i hver eneste uge," siger Apples administrerende direktør Tim Cook ifølge Bloomberg.

Takket være en højere gennemsnitspris kunne Apple alligevel præsentere det bedste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

I kvartalet endte Apples omsætning på 88,29 milliarder dollar, hvilket er en stigning på knap 13 procent i forhold til samme kvartal sidste år

Før kvartsregnskabet har rygter som et skuffende salg af den nye iPhone X fået Apples aktiekurs til at dale, men kursen steg ifølge Bloomberg med knap tre procent efter regnskabet blev offentliggjort.

Læs også: 
Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere