Artikel top billede

Lenovo trækker tusindvis af pc'er tilbage i Danmark: Kan bryde i brand

300.000 Lenovo-pc’er tilbagekaldes på grund af risiko for brandfare. Flere tusind danske Lenovo-maskiner skal til reparation.

Som Computerworld skrev onsdag, må en af verdens største pc-producenter, Lenovo, tilbagekalde bærbare computere af modellen ThinkPad X1 Carbon 5. generation.

Det er både eksklusive og populære Lenovo-maskiner - men nu er de ramt af et alvorligt problem.

Lenovo har nemlig opdaget, at disse bærbare pc'er kan have en løs skrue, der kan skade batteriet. Det kan føre til overophedning, hvilket potentielt kan udgøre en brandfare.

Læs historien her: Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Computerworld har været i kontakt med Lenovo Danmark efter meddelelsen fra selskabet på globalt plan.

Lenovo Danmark uddyber omfanget af tilbagekaldelsen af de populære maskiner og forklarer også, hvordan det ser ud her i Danmark:

”I samarbejde med relevante EU-myndigheder tilbagekalder Lenovo frivilligt omkring 300.000 ThinkPad X1 Carbon 5. generations bærbare computere (cirka 5.414 i Danmark), der er produceret mellem december 2016 og oktober 2017,” oplyser selskabet.

“Lenovo har konkluderet, at der er kan være en løs skrue i et begrænset antal systemer i de omfattede bærbare computere, som kan skade batteriet og få det til at overophede, hvilket kan medføre potentiel brandfare.”

Kun få har været ramt 

Selvom det kan lyde dramatisk, at hele 300.000 Lenovo-pc’er skal tilbagekaldes, og at det sker på grund af potentiel brandfare, så skal man huske på, at der er tale om en af verdens største pc-producenter.

Samtidig kan Lenovo oplyse, at det endnu kun er få kunder, der har meldt om overophedning.

“Lenovo har modtaget tre kundeindberetninger om overophedning, som har resulteret i skade på computeren. Computere produceret i november 2017 og efter er ikke omfattet,” oplyser Lenovo til Computerworld.

Er din egen Lenovo-pc ramt?

Hvis du vil vide, om din egen Lenovo-pc er ramt, skal du først om fremmest finde ud af, om det er ThinkPad X1 Carbon 5. generation, der er produceret før 1. november 2017.

Samtidig skal du være opmærksom på, at det er typerne 20HQ, 20HR, 20K3 og 20K4, der er i risikozonen.

Du kan på denne side taste informationerne om din bærbare Lenovo-pc ind for at se, om den er blandt de ramte maskiner.

Læs mere her:

Lenovo tilbagekalder pc’er: Løs skrue kan føre til brand - se her om din maskine er ramt

Magtskifte på pc-markedet: Lenovo væltet af tronen som verdens største pc-producent

Alvorlig sårbarhed på Lenovo-pc’er: Data fra fingeraftrykslæseren slet ikke godt nok beskyttet

Dobbelttest af Lenovos X1 Carbon tablet og laptop: Super bærbar computer - men en skuffende tablet-computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere