Artikel top billede

Google skal betale fem procent af sin omsætning i bøde for monopol-misbrug i Indien

De indiske konkurrencemyndigheder tildeler Google en svidende kindhest for at misbruge sin dominans på søgemarkedet.

Google skal betale 1,36 milliarder rupees - cirka 127 millioner kroner - til den indiske statskasse i bøde for at have misbrugt sin dominerende markedsposition for egen vindings skyld.

Sådan lyder det fra de indiske konkurrencemyndigheder, CCI (Competition Commission of India).

CCI mener, at Googles indiske forretning har udnyttet sin position på søgemarkedet til at skabe ‘search bias,’ som det hedder.

“Googles adfærd har skadet både konkurrenter og brugere. Google har udnyttet sin dominans på markedet for søgninger til at styrke sin egen position,” lyder det fra CCI i en afgørelse på hele 190 sider.

127 millioner kroner kan forekomme for ingenting for et af verdens største og mest indbringende selskaber.

Google anlåes eksempelvis alene i Danmark at omsætte for mere end to milliarder kroner om året. En stor del af dette beløb faktureres fra Irland, hvor Google har europæisk hovedkvarter.

Den indiske svarer imidlertid til fem procent af Googles gennemsnitlige indiske omsætning.

Google meddeler, at selskabet nu vil gennemgå afgørelsen fra CCI, inden selskabet vil beslutte sig for, hvordan det vil stille sig.

Selskabet er for tiden også involveret i en stor monopol-sag i EU, der i fjor tildelte selskabet en kæmpebøde på 2,4 milliarder euro - 18 milliarder kroner -  for at fremme sin egen forretning og holde rivaliserende selskaber uden for.

Det kan du læse mere om her: EU's milliardsag om Google Search afgjort: Men EU's afgørelse indeholder flere svagheder, så sagen er næppe slut

Google har anket denne afgørelse, og sagen pågår.

Læs også:

Google efter kæmpebøde: Er uenig og overvejer at anke: "Gavner både os, brugere og annoncørerne"

Tysk domstol: Facebooks data-indsamling om brugerne er hujende ulovlig

Google nægter at acceptere gigant-bøde fra EU: Anker opsigtsvækkende dom

Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere