Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

Opdateret: Her er overtagelsestilbuddet fra pensionskasserne PKA, PFA, ATP og investeringsbanken Macquarie på TDC: Forbeholder sig ret til at trække 19 milliarder kroner ud i udbytte.

De tre pensionskasser PKA, PFA, ATP samt den australske investeringbank Macquarie lægger deres opkøbstilbud på TDC på bordet.

De fire selskaber afleverede i slutningen af januar under fællesnavnet DK Telekommuniation ApS det pågældende dokument til TDC’s bestyrelse, som i første omgang takkede nej.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Siden har TDC’s bestyrelse dog droppet sine egne planer om at fusionere med TV3-ejeren MTG og istedet acceptere tilbuddet fra DK Telekommunikation.

Af tilbudsdokumentet fremgår det, at tilbuddet udløber 4. april klokken 20:00.

Skal salget til DK Telekommunikation gå igennem, kræver det, at to tredjedele af aktiekapitalen i TDC siger ja.

Sker det, vil resten af aktierne blive tvangsindløst og TDC afnoteres fra fondsbørsen i København.

“Det er tilbudsgivers hensigt at søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt (herunder, i det omfang Nasdaq Copenhagen tillader det, hvis tilbudsgiver efter gennemførelsen ejer under 90 procent af aktierne og stemmerettighederne i selskabet, eksklusive eventuelle egne aktier),” hedder det.

Læs også: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Sigter efter stort udbytte

Det fremgår desuden af tilbuddet, at DK Telekommunikation-konsortiet forbeholder sig ret til udlodde op mod 19 milliarder kroner i udbytte til sig selv, inden for det første år efter købet.

Beløbet er ‘svarende til TDC’s samlede frie reserver, herunder med henblik på at finansiere eventuelle betalinger fra tilbudsgiver til DKT Finance (enten ved udbytte og/eller tilbagebetaling af aktionærlån), således at DKT Finance kan foretage eventuelle betalinger i henhold til akkvisitionsfinansieringen,” hedder det.

DKT Finance er stiftet af DK Telekommunikation og ejer DKT Holding med hjemsted i Storbritannien.

DKT Holding er stiftet af DKTUK Limited, PFA InvestCo, PKA Holding og ATP Infrastructure, hedder det.

Du finder hele tilbuddet fra DK Telekommunikation her: TDC: Publication of offer document.

TDC holder generalforsamling 16. marts. Langt størstedelen af TDC's aktiekapital er ejet af udenlandske investorer.

Blandt andet har både britiske UBS og den amerikanske kapitalforvalter Blackrock inden for de seneste dage meddelt, at de er i gang med at opkøbe aktier, og at deres beholdning af TDC-aktier har rundet fem procent.

Til gengæld har T. Rowe Price Group solgt ud af sin aktiebeholdning.

ATP har tidligere været involveret i store kampe om sin aktiepost i TDC.

Pensionskassen kæmpede i midten af 2000'erne med næb og kløer for at forhindre, at dens aktier blev tvangsindløst, efter fem store kapitalfonde under navnet Nordic Telephone Company købte størstedelen af selskabet i 2006.

Denne kamp vandt ATP. Det kan du læse mere om her: NTC lægger tvangsindløsning på hylden.

Læs også: 

Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere