Artikel top billede

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

Opdateret: Her er overtagelsestilbuddet fra pensionskasserne PKA, PFA, ATP og investeringsbanken Macquarie på TDC: Forbeholder sig ret til at trække 19 milliarder kroner ud i udbytte.

De tre pensionskasser PKA, PFA, ATP samt den australske investeringbank Macquarie lægger deres opkøbstilbud på TDC på bordet.

De fire selskaber afleverede i slutningen af januar under fællesnavnet DK Telekommuniation ApS det pågældende dokument til TDC’s bestyrelse, som i første omgang takkede nej.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Siden har TDC’s bestyrelse dog droppet sine egne planer om at fusionere med TV3-ejeren MTG og istedet acceptere tilbuddet fra DK Telekommunikation.

Af tilbudsdokumentet fremgår det, at tilbuddet udløber 4. april klokken 20:00.

Skal salget til DK Telekommunikation gå igennem, kræver det, at to tredjedele af aktiekapitalen i TDC siger ja.

Sker det, vil resten af aktierne blive tvangsindløst og TDC afnoteres fra fondsbørsen i København.

“Det er tilbudsgivers hensigt at søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt (herunder, i det omfang Nasdaq Copenhagen tillader det, hvis tilbudsgiver efter gennemførelsen ejer under 90 procent af aktierne og stemmerettighederne i selskabet, eksklusive eventuelle egne aktier),” hedder det.

Læs også: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Sigter efter stort udbytte

Det fremgår desuden af tilbuddet, at DK Telekommunikation-konsortiet forbeholder sig ret til udlodde op mod 19 milliarder kroner i udbytte til sig selv, inden for det første år efter købet.

Beløbet er ‘svarende til TDC’s samlede frie reserver, herunder med henblik på at finansiere eventuelle betalinger fra tilbudsgiver til DKT Finance (enten ved udbytte og/eller tilbagebetaling af aktionærlån), således at DKT Finance kan foretage eventuelle betalinger i henhold til akkvisitionsfinansieringen,” hedder det.

DKT Finance er stiftet af DK Telekommunikation og ejer DKT Holding med hjemsted i Storbritannien.

DKT Holding er stiftet af DKTUK Limited, PFA InvestCo, PKA Holding og ATP Infrastructure, hedder det.

Du finder hele tilbuddet fra DK Telekommunikation her: TDC: Publication of offer document.

TDC holder generalforsamling 16. marts. Langt størstedelen af TDC's aktiekapital er ejet af udenlandske investorer.

Blandt andet har både britiske UBS og den amerikanske kapitalforvalter Blackrock inden for de seneste dage meddelt, at de er i gang med at opkøbe aktier, og at deres beholdning af TDC-aktier har rundet fem procent.

Til gengæld har T. Rowe Price Group solgt ud af sin aktiebeholdning.

ATP har tidligere været involveret i store kampe om sin aktiepost i TDC.

Pensionskassen kæmpede i midten af 2000'erne med næb og kløer for at forhindre, at dens aktier blev tvangsindløst, efter fem store kapitalfonde under navnet Nordic Telephone Company købte størstedelen af selskabet i 2006.

Denne kamp vandt ATP. Det kan du læse mere om her: NTC lægger tvangsindløsning på hylden.

Læs også: 

Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere