Artikel top billede

(Foto: Stig Sparre Rejnholt)

Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks

Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.

Dronning Margrethe d. 3 af EU har fat i noget. Som gammel livgarder vil jeg med glæde beskytte hende og hendes hus med mit liv. Og vi gamle livgardere har én fordel: Vi KAN ikke løbe væk, så vi bliver stående og kæmper til det sidste, ikke sandt Thorborg?

Hendes Majestæt gør gode og aktive ting for os EU-borgere og en hel del andre.

Hun er modig, klar i mælet og særdeles velbegavet. Det er svært at brokke sig, med mindre man ikke sætter pris på den slags mennesker.

Det kan måske forklare, at Lars Løkke prøver at sætte en anden ind på posten.

Én ting er, at de tre store A’er (Apple, Alphabet, Amazon) og det store F (Facebook) længe har samlet rigeligt med data fra os og tjent kassen på det, men dog ikke har kunnet lide tanken om at betale skat af deres indtjening.

Det kommer de nok til med en ny, godt tænkt, skat, som måske endda vil inkludere muligheden for, at de kan slippe billigere jo flere data de lægger ud til os andre, så der kan skabes nye forretninger i de riger og lande.

Fantastisk idé, som de danske politikere og deres kohorter af lobbyister og interessegrupper sikkert vil være imod, da det vil være til gavn for den enkelte borger, startups og små, agile bikse.

De tre kategorier tilgodeses (ganske logisk) ikke af danske politikere, da de så risikerer at have svært ved at kunne få de fede jobs bagefter ude i vandgrøden af lobbyist-grupperinger.

Men så må EU jo skubbe de gode ting, der er til gavn for borgerne, igennem igen-igen.

Backlash/techlash

Noget andet er, at den “backlash”/Techlash mod Big Tech, som The Economist forudså for flere år siden, nu sker, og det er kommet lidt bag på Big Tech-drengene.

Tænk!, at de måske endda skal til at reguleres og følge visse ordentlighedsprincipper a la dem mediefirmaer og andre skal følge! Ja, at der overhovedet kan stilles spørgsmålstegn ved noget som helst de laver er vist overraskende for dem.

I Washington omtales de som Standard Search, Standard Social, Standard Retail, osv. med en vidunderlig reference til Standard Oil og dens skæbne.

De skal brækkes op i lunser (ikke bidder), skal de, og så bliver mange ting bedre for borgerne i Verden.

Noget helt tredje er, at nu begynder Facebook at svede for alvor. Det ser ud til, at de sikrede Trumpie sejren.

Det er sjovt at tænke på, for da jeg traskede rundt på deres campus i Palo Alto sidste år og talte med alle mulige, var der ikke meget, der tydede på, at de ville stemme på Trumpie. Faktisk overhovedet ikke. Måske med undtagelse af bestyreren af sløjdlokalet, men han var også anderledes.

Altså bestyreren af træværkstedet (et sløjdlokale på steroider), hvor de små pus lige kan smutte ind og lave en træske i arbejdstiden, hvis de skulle have lyst til et break, og hvor der på store skilte står, at der ikke må tages billeder af mennesker, for så kan deres chef måske se på Facebook, at de spildte deres arbejdstid ved en drejebænk.

Vi lever i sandhed i gode tider.

Hvordan får man gjort en russisk-kontrolleret sprællemand med en rigtig grundig baggrund i højhusbyggeri og skønhedskonkurrencer til præsident for USA? Det var åbenbart ikke SÅ svært…. Man bruger CAF-maskinen!

Cambridge Analytics = CA. Facebook = F. CAF. Get it?

En række onde mennesker som Steve Bannon og det, der er værre, har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.

Her er et billede af en rødhåret, vegansk fyr:

...som fortrød og lavede en whistleblower: The Cambridge Analytica Files: ‘I made Steve Bannon’s psychological warfare tool’: meet the data war whistleblower.

Facebook vidste det, men gjorde intet. Og nu hænger de på den, for nu kan ingen rigtigt lide Facebook mere, sådan fra den ene dag til den anden.

Heller ikke selvom de alt for sent prøver en hurtig manøvre, der ser lidt desperat ud: Suspending Cambridge Analytica.

Det er altid fascinerende og forunderligt at se, hvor hurtigt en gigantisk biks, som bare drøner deruda’ og erobrer Verden og kan gå på ufrossent vand og grødis, pludselig vælter og bliver upopulær og ildelugtende. Der skal ikke meget til.

Pludselig spørger alle Facebook: Er I dumme eller er I kriminelle? Det evige spørgsmål i den slags situationer, og ét man har svært ved at svare på…

Pressure grows on Facebook over data scandal.

Jeg har nogle gange prøvet at forklare folk, at hvis vi her i Danmark fik valget mellem forkvinden for DJØF og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, så ville de fleste af os have svært ved at sætte et kryds på sedlen.

Og i USA ser man (af forskellige, også gode grunde) på Hillary lidt lige som de fleste af os ser på chefen for DJØF. Og nu slås hun ovenikøbet med #metoo-halløjet, fordi hun har smidt kvinder ud, som klagede over hendes mands noget seksualiserende opførsel.

Men når man så finder ud af, at russerne ligefrem bruger rigtigt mange kræfter på at forhindre Hillary i at blive valgt, og hellere vil have Trumpie (det er logisk, da de har købt ham) ELLER den 242 år gamle Bernie, så kan det jo få enhver klarttænkende til at stemme på hende alene af den grund…

De der onde mænd i den onde biks sørgede så også for, at Brexit lykkedes for fjollehovederne.

Det har været godt for advokaterne, men ikke for nogen som helst andre. Mon ikke de også bakker grundigt op om en politiker eller to i vores Folketing, der ALTID stiller sig op og forsvarer russerne lige meget, hvor meget de angriber os i Cyberspace?

De CA-folk er da ganske simpelt forrædere, der prøver at hjælpe Putin mod os, samtidig med at de tager en masse penge for det.

I deres små, forstyrrede, men meget snedige, hoveder, er Putin manden vi skal lære noget af, og ellers dør vi allesammen igen-igen. De ønsker en ny verdensorden med lidt krig og kaos og en del anarki, FORDI.

(I Danmark har vi afskaffet den sidste rest af dødsstraffen (den for landsforræderi). Nå, men det har de ikke i USA).

Vi kan ikke lide, at CA plus Facebook plus Putin får valgt en Putin/Putout-marionet ved navn Trumpie.

Så nu bliver der ballade, også for Facebook. Det her er deres Standard Oil-moment, og Zuckerberg gør klogt i at studere, hvad Rockefeller forsøgte sig med dengang. Det kan du se her: https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Oil

Det bliver ikke kønt, men muligvis lidt frydefuldt. Og dyrt: https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2018/03/18/facebook-may-have-violated-ftc-privacy-deal-say-former-federal-officials-triggering-risk-of-massive-fines

Vi lever i spændende tider, hvor morgen-tweets fra USA’s præsident er tæt på at være sjovere end Bodil Jørgensens Zulu-videoer. Det havde ingen vist troet.

PS: Jeg skrev klummen igår (mandag), og nu er det tirsdag, og der er sket to vilde ting siden i går:

Englands information officer har bedt om en ransagningskendelse mod CA og dets moderselskab. AV.

Et britisk tv-hold har hemmeligt filmet nogle samtaler med CA-bosser, hvor de for eksempel fortæller, at:

De har influeret over 200 valg rundt om i verden, blandt andet mange i Afrika. Mon ikke også her?

De kan sagtens kompromittere en politiker eller anden person ved hjælp af kvinder og andre virkemidler, hvis kunden ønsker det og kan betale.

De taler om, at indsprøjte en “gift” (ikke deres ord) i internettets blodårer og så sørge for, at effekten holder sig ved hjælp af “små skub” i ny og næ.

Mark Zuckerberg har nu været tavs i over 48 timer. Og på Twitter er der nu en shit-hot hashtag, der slår #Metoo: #DeleteFacebook.

Gad vide, hvad der ellers sker i dag? Nå, de danske medier begynder vel også at skrive lidt om det her på et tidspunkt ...