Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KL hylder Cambridge Analyticas kontroversielle metoder i ny rapport

Kommunernes Landforening har for nylig udsendt en rapport, der fremhæver den skandaleombruste datavirksomhed Cambridge Analytica som et eksempel på, hvordan danske kommuner kan bruge data og algoritmer i kommunikationen med borgerne.

I januar udgav Kommunernes Landsforening (KL) en 730.000 kroner dyr rapport om den teknologiske fremtid i de danske kommuner, hvor i den skandaleramte datavirksomhed Cambridge Analyticas metoder bliver fremhævet som noget de danske kommuner bør lade sig inspirere af. 

Det skriver Politiken.

Cambridge Analytics har i den seneste uge været centrum for en sand medie-orkan efter, at det kom frem, at virksomheden i strid med Facebooks regler fik adgang til et omfangsrigtigt datamateriale fra omkring 50 millioner Facebook-brugere.

Data der efterfølgende blev brugt af Donald Trumps valg-organisation.

Kan bruge algoritmer til at "finde borgere"

I KL-rapporten, der kan læses via KL's hjemmeside fremhæves det, at Cambridge Analytica har spillet en afgørende rolle i det amerikanske præsidentvalg, fordi virksomhedens på baggrund af dataindsamling og adfærdsvidenskab er i stand til "at nudge" brugerne i en bestemt retning.

"For kommunen ligger der perspektiver i at lade algoritmer finde frem til borgere, som ville være engagerede og interesserede i at deltage i en given sag. Lidt som når Netflix-algoritmen kender personer så godt, at den kan foreslå hvilke film og serier, man vil kunne lide. Det vil kunne få konsekvenser for måden at involvere en by i sager, udvikling, ideer og fremtidsperspektiver," lyder det blandt andet i rapporten.

KL har ikke ønsket at lade sig interviewe af Politiken om rapporten, men i et mailsvar til avisen lyder det fra udviklingsdirektør Arne Eggert:

"Det, der er foregået i USA, ville være ulovligt i Danmark og har i øvrigt ikke noget med de danske kommuner at gøre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere