Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KL hylder Cambridge Analyticas kontroversielle metoder i ny rapport

Kommunernes Landforening har for nylig udsendt en rapport, der fremhæver den skandaleombruste datavirksomhed Cambridge Analytica som et eksempel på, hvordan danske kommuner kan bruge data og algoritmer i kommunikationen med borgerne.

I januar udgav Kommunernes Landsforening (KL) en 730.000 kroner dyr rapport om den teknologiske fremtid i de danske kommuner, hvor i den skandaleramte datavirksomhed Cambridge Analyticas metoder bliver fremhævet som noget de danske kommuner bør lade sig inspirere af. 

Det skriver Politiken.

Cambridge Analytics har i den seneste uge været centrum for en sand medie-orkan efter, at det kom frem, at virksomheden i strid med Facebooks regler fik adgang til et omfangsrigtigt datamateriale fra omkring 50 millioner Facebook-brugere.

Data der efterfølgende blev brugt af Donald Trumps valg-organisation.

Kan bruge algoritmer til at "finde borgere"

I KL-rapporten, der kan læses via KL's hjemmeside fremhæves det, at Cambridge Analytica har spillet en afgørende rolle i det amerikanske præsidentvalg, fordi virksomhedens på baggrund af dataindsamling og adfærdsvidenskab er i stand til "at nudge" brugerne i en bestemt retning.

"For kommunen ligger der perspektiver i at lade algoritmer finde frem til borgere, som ville være engagerede og interesserede i at deltage i en given sag. Lidt som når Netflix-algoritmen kender personer så godt, at den kan foreslå hvilke film og serier, man vil kunne lide. Det vil kunne få konsekvenser for måden at involvere en by i sager, udvikling, ideer og fremtidsperspektiver," lyder det blandt andet i rapporten.

KL har ikke ønsket at lade sig interviewe af Politiken om rapporten, men i et mailsvar til avisen lyder det fra udviklingsdirektør Arne Eggert:

"Det, der er foregået i USA, ville være ulovligt i Danmark og har i øvrigt ikke noget med de danske kommuner at gøre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere