Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KL hylder Cambridge Analyticas kontroversielle metoder i ny rapport

Kommunernes Landforening har for nylig udsendt en rapport, der fremhæver den skandaleombruste datavirksomhed Cambridge Analytica som et eksempel på, hvordan danske kommuner kan bruge data og algoritmer i kommunikationen med borgerne.

I januar udgav Kommunernes Landsforening (KL) en 730.000 kroner dyr rapport om den teknologiske fremtid i de danske kommuner, hvor i den skandaleramte datavirksomhed Cambridge Analyticas metoder bliver fremhævet som noget de danske kommuner bør lade sig inspirere af. 

Det skriver Politiken.

Cambridge Analytics har i den seneste uge været centrum for en sand medie-orkan efter, at det kom frem, at virksomheden i strid med Facebooks regler fik adgang til et omfangsrigtigt datamateriale fra omkring 50 millioner Facebook-brugere.

Data der efterfølgende blev brugt af Donald Trumps valg-organisation.

Kan bruge algoritmer til at "finde borgere"

I KL-rapporten, der kan læses via KL's hjemmeside fremhæves det, at Cambridge Analytica har spillet en afgørende rolle i det amerikanske præsidentvalg, fordi virksomhedens på baggrund af dataindsamling og adfærdsvidenskab er i stand til "at nudge" brugerne i en bestemt retning.

"For kommunen ligger der perspektiver i at lade algoritmer finde frem til borgere, som ville være engagerede og interesserede i at deltage i en given sag. Lidt som når Netflix-algoritmen kender personer så godt, at den kan foreslå hvilke film og serier, man vil kunne lide. Det vil kunne få konsekvenser for måden at involvere en by i sager, udvikling, ideer og fremtidsperspektiver," lyder det blandt andet i rapporten.

KL har ikke ønsket at lade sig interviewe af Politiken om rapporten, men i et mailsvar til avisen lyder det fra udviklingsdirektør Arne Eggert:

"Det, der er foregået i USA, ville være ulovligt i Danmark og har i øvrigt ikke noget med de danske kommuner at gøre."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere