Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kæmpe pladeselskaber forlader Spotify / Netcompany-boss: Vi overvejede ikke at lade os opkøbe / Facebook rykker rundt i ledelsen

Pladeselskaber sælger deres Spotify-aktier. Netcompany ville ikke sælges til en stor udenlandsk spiller og Facebook foretager stor ledelsesmæssig rokade.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ Steffen Villadsen, der igen i dag afløser jeres sædvanlige morgenhane, Dan Jensen. Han er dog tilbage på broen senere i dag.

Kæmpe pladeselskaber forlader Spotify

Nogle er verden største pladeselskaber har valgt at sælge store dele af deres Spotify-aktier.

Det skriver Finans.

Kort efter børsnoteringen i april valgte Sony at sælge halvdelen af sine aktier, og nu følger en anden stor spiller samme spor. Warner Music har valgt at skille sig af med 75 procent af sine aktier, hvilket svarer til en værdi på 400 millioner kroner, skriver finansmediet.

Læs mere om Spotify her: Spotify pludselig 161 milliarder kroner værd efter børsnotering - nu skal det notorisk underskudsramte firma til at tjene penge

Begge selskaber satte tryk på Spotify's tidlige udvikling med kapitalindsprøjtninger, men nu vil selskaberne altså realisere gevinsten.

Hos Warner Music understreger man, at det ikke har noget at gøre med, at man har mistet troen på hverken Spotify eller musik på abonnementsbasis.

Netcompany-boss: Vi overvejede ikke at lade os opkøbe

André Rogaczewski var ét stort smil, da han i går endelig kunne bekræfte, at Netcompany er klar til at gå på børsen.

Samtidigt står det klart, at stifterne vil beholde en del af aktierne selv, ligesom topchefen bekræfter, at det ikke har været på tale at sælge virksomheden til en stor udenlandsk spiller. Det skriver Børsen.

Topchefen forklarer, at virksomheden ikke har ønsket, at en stor spiller fra udlandet skulle komme og "tage æren" for Netcompany's arbejde.

"Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle gå ud og fortælle den historie og gøre det til en succes i andre lande, frem for at nogle skal komme og benytte os. Vi er store nok nu til at gøre det til en succes og en vindermodel andre steder. Det foretrækker jeg, frem for at vi bare skal blive en del af noget andet. Det giver ingen mening for mig," siger André Rogaczewski til Børsen.

Læs mere her: Netcompany melder selv ud: Vi overvejer børsnotering i København

Det forventes at børsnoteringen af Netcompany bliver den første større danske notering i år og efter Børsens oplysninger sigter man mindst efter en værdi på fem milliarder kroner.

Facebook rykker rundt i ledelsen

Ledelseslaget i et af verdens helt store tech-firmaer ryster posen.

Hos Facebook, der på det seneste har haft en lidt hård tid efter sagen om Cambridge Analytica, foretager man nu en af de største ledelsesrokader i virksomhedens 14 år lange historie.

Det skriver Wall Street Journal.

Et af de helt store træk i rokaden er, at produktchef Chris Cox nu skal stå i spidsen for både Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger.

Det kan virke som noget af en mundfuld, men formålet er simplethen at få flyttet de store opkøb, man har foretaget, tættere ind mod hjertet af hovedforretningen.

Læs mere her: Facebook køber kæmpe-konkurrent for 100 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere