Nu sker det endelig: Folketinget stemmer om GDPR - og på fredag er det lov

Klokken 10 skal folketingets partier stemme om EU's persondataforordning, der træder i kraft på fredag den 25. maj.

I dag skal folketingets partier stemme om EU's persondataforordning og dermed falder de danske tilretninger af forordningen endeligt på plads.

Tilretningenerne af den danske lovgivning er blevet finpudset helt frem til, at EU's dataforordning træder i kraft på fredag den 25. maj. Senest fik regeringen overbevist Socialdemokratiet om at stemme for loven i sidste uge, bare få uger inden loven skulle vedtaget, det skrev Politiken.

Det kan du læse mere om her: Regeringen tilføjer ny ændring til GDPR i ellevte time

Dermed ser der ud til at være flertal for Regeringens lovforslag, selvom det ikke lykkedes den at få støttepartiet, Dansk Folkeparti, med ombord.

Ifølge Altinget.dk har Dansk Folkeparti nemlig ikke tænkt sig at stemme for den nye persondatalov i dag.

Samkørsel af data deler partierne
Det er spørgsmålet om, hvornår en myndighed må samkøre data indsamlet til et andet formål.

I sidste uge blev Regeringen enig med Socialdemokratiet om, at en myndighed skal kunne samkøre data, hvis det bliver godkendt af to udvalg fra folketinget, men det er tilsyneladende ikke godt nok for Dansk Folkeparti skrev altinget.dk tidligere på ugen.

Du kan følge afstemningen direkte fra folketinget her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EU persondataforordningen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere






Premium
Computerfans' paradis kæmper for livet: Nye nørder har indtaget Tokyos elektriske kvarter
Reportage: Tag med til Akihabara, der har været kendt som Tokyos elektriske bydel. Kvarterets gamle omdømme er under pres. De gamle boder med komponenter til selvbyggerne er kommet kraftigt i undertal, mens de nye nørder er rykket ind.
Computerworld
SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret
SSD-diske står overfor et af de store teknologiske spring med udviklingen af næste generations teknologi.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.