Artikel top billede

Oracle fjerner omsider serialisering fra Java: "En forfærdelig fejl, som vi begik i 1997"

Oracle dropper nu endelig den udskældte serialiseringsmetode, som selskabet benytter i Java. "Serialisering var en forfærdelig fejl, som vi lavede i 1997," lyder det.

Gennem en årrække er Oracle blevet kritiseret for den måde, hvorpå selskabet Oracles serialiserer data på gennem Java.

Det får nu endelig det amerikanske selskab til at gøre op med serialiseringen af data. Det skriver Infoworld.

"Serialisering var en forfærdelig fejl, som vi begik i 1997," lyder det fra Mark Reinhold, chefarkitekten hos Java platform gruppen hos Oracle, til Infoworld.

Læs også: Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne

Han anslår, at mindst en tredjedel og op halvdelen af de sikkerhedshuller, der har været i Java-programmet, skyldes serialisering.

Sætter ikke dato på løsning

Mark Reinhold gør det desuden klart, at fjernelsen af serialiseringen længe har været et mål for Oracle.

Som erstatning for den nuværende serialiserings-teknologi vil der fremover placeres en såkaldt serialiseringsramme i platformen.

Oracle oplyser ikke, hvornår Oracle vil begynde udfasningen af den udskældte serialisering i Java.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Har forsøgt med filtrering

Serialisering er processen, der sker, når objekter skal laves om til bytes, der kan sendes og gemmes for at kunne indlæses på et senere tidspunkt.

Oracles metode har været kritiseret massivt i de senere år, da der har været en lang række sikkerhedshuller, som hackerne har kunne udnytte.

Det har Oracle blandt andet forsøgt at løse ved at lave en filtreringsfunktion, der kan blokere serialiserings funktionerne i Java for udefrakommende kode, men den løsning har tilsyneladende heller ikke været god nok for det amerikanske selskab, som altså nu har besluttet at droppe serialisering helt.

Læs også: Det eneste problem jeg har med mit manglende dansk er, når jeg skal ringe og bestille pizza, for pizzamanden er heller ikke dansk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere