Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Oracle fjerner omsider serialisering fra Java: "En forfærdelig fejl, som vi begik i 1997"

Oracle dropper nu endelig den udskældte serialiseringsmetode, som selskabet benytter i Java. "Serialisering var en forfærdelig fejl, som vi lavede i 1997," lyder det.

Gennem en årrække er Oracle blevet kritiseret for den måde, hvorpå selskabet Oracles serialiserer data på gennem Java.

Det får nu endelig det amerikanske selskab til at gøre op med serialiseringen af data. Det skriver Infoworld.

"Serialisering var en forfærdelig fejl, som vi begik i 1997," lyder det fra Mark Reinhold, chefarkitekten hos Java platform gruppen hos Oracle, til Infoworld.

Læs også: Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne

Han anslår, at mindst en tredjedel og op halvdelen af de sikkerhedshuller, der har været i Java-programmet, skyldes serialisering.

Sætter ikke dato på løsning

Mark Reinhold gør det desuden klart, at fjernelsen af serialiseringen længe har været et mål for Oracle.

Som erstatning for den nuværende serialiserings-teknologi vil der fremover placeres en såkaldt serialiseringsramme i platformen.

Oracle oplyser ikke, hvornår Oracle vil begynde udfasningen af den udskældte serialisering i Java.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Har forsøgt med filtrering

Serialisering er processen, der sker, når objekter skal laves om til bytes, der kan sendes og gemmes for at kunne indlæses på et senere tidspunkt.

Oracles metode har været kritiseret massivt i de senere år, da der har været en lang række sikkerhedshuller, som hackerne har kunne udnytte.

Det har Oracle blandt andet forsøgt at løse ved at lave en filtreringsfunktion, der kan blokere serialiserings funktionerne i Java for udefrakommende kode, men den løsning har tilsyneladende heller ikke været god nok for det amerikanske selskab, som altså nu har besluttet at droppe serialisering helt.

Læs også: Det eneste problem jeg har med mit manglende dansk er, når jeg skal ringe og bestille pizza, for pizzamanden er heller ikke dansk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere