Artikel top billede

Den hårde lære af Skats mange it-skandaler – her er skatteministerens fem bud på god digitalisering (som andre også kan bruge)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at den offentlige sektor bør lære af erfaringerne fra Skats massive it-problemer. Derfor har han udarbejdet fem digitaliserings-bud

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliver klogere på, hvad Skat har lært af de massive problemer.
  • Få forklaringen på hvorfor digitalisering får indflydelse på udformningen af fremtidens skattelove
  • Få Karsten Lauritzens bud på, hvordan det offentlige i fremtiden kan udnytte dine data på en etisk forsvarlig måde.
1.310
6:45 min
De omfattende it-problemer i Skat må ikke være forgæves.

I stedet er det helt afgørende - at ikke bare Skat - men hele it-Danmark tager ved lære af de massive it-problemer, som Skat har været ramt af.

Derfor har skatteminister Karsten Lauritzen (V) udarbejdet fem bud for den fremtidige digitalisering i Skat og resten af den offentlige sektor.

Skatteministerens fem bud bygger alle på de erfaringer, som Skat har gjort sig i arbejdet med det skandale-ramte indrivelsessystem EFI, der endte med at koste 1,2 milliarder og til sidst blev kasseret.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.