Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Her er de nye retningslinjer: Sådan skal virksomheder behandle dig, når du finder et sikkerhedshul

Borgerne skal ikke frygte, at de bliver politianmeldt, når de anmelder et sikkerhedsbrist. Derfor skal et helt nyt kodeks sikre, at du får en fair behandling, hvis du opdager et sikkerhedsbrist.

Det er ofte helt almindelige brugere, der opdager det, når der er et sikkerhedsbrist i et it-system. Men alt for ofte går de ikke videre med deres viden, fordi de frygter, at de selv ender i fedtefadet.

Det mener den danske interesseorganisation IT-Branchen, som derfor har vedtaget et nyt kodeks for rapportering af sikkerhedsbrister.

Det nye kodeks skal ganske enkelt sikre at borgerne modtager en fair behandling, når de anmelder et sikkerhedsbrist.

"Som borger skal man være sikker på, at man bliver modtaget med åbne arme, når man kontakter en virksomhed om et sikkerhedshul. Samtidig skal virksomhederne også være sikre på, at personen ikke har misbrugt sikkerhedshullet under sin undersøgelse og at informationen kun går til den pågældende virksomhed," siger Martin Jensen Buch, der er chefkonsulent og ansvarlig for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen, ifølge en pressemeddelelse.

Blev politianmeldt for at påpege brist

I pressemeddelelsen påpeger IT-Branchen, at der er eksempler på, at velmenende danskere har fundet et sikkerhedsbrist på en hjemmeside eller it-system, og bagefter er blevet mødt med mistro, beskyldninger om hacking og måske endda en politianmeldelse.

Det skete eksempelvis sidste år, da KMD valgte at politianmelde Esben Warming, der også er ansat hos KMD’s konkurrent Netcompany, da han indrapporterede et gabende sikkerhedshul i et pladsanvisningssystem, som virksomheden havde udviklet.

Læs også: KMD skyder budbringeren med klodset politianmeldelse: Lad os nu få en fælles whistleblower-ordning

Virksomheder kan nu frit tilmelde sig IT-Branchens kodeks.

For at kunne tilslutte sig kodekset stiller IT-Branchen følgende krav til virksomhederne:

- At de kan håndtere henvendelser om sikkerhedsbrud efter god skik - som det er beskrevet i vejledningen til kodekset.

- At de følger musketer-eden om, at de uden ugrundet ophold skal meddele rette systemejer eller it-leverandør, når de er blevet gjort opmærksom på fejl og sikkerhedsbrister.

- At de på deres hjemmeside beskriver, hvordan de håndterer henvendelser om sikkerhedsbrister.

- At de meddeler IT-Branchen, at de tilslutter sig kodekset.

Du kan tilmelde din virksomhed kodekset her.

Læs også:
KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere