Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Her er de nye retningslinjer: Sådan skal virksomheder behandle dig, når du finder et sikkerhedshul

Borgerne skal ikke frygte, at de bliver politianmeldt, når de anmelder et sikkerhedsbrist. Derfor skal et helt nyt kodeks sikre, at du får en fair behandling, hvis du opdager et sikkerhedsbrist.

Det er ofte helt almindelige brugere, der opdager det, når der er et sikkerhedsbrist i et it-system. Men alt for ofte går de ikke videre med deres viden, fordi de frygter, at de selv ender i fedtefadet.

Det mener den danske interesseorganisation IT-Branchen, som derfor har vedtaget et nyt kodeks for rapportering af sikkerhedsbrister.

Det nye kodeks skal ganske enkelt sikre at borgerne modtager en fair behandling, når de anmelder et sikkerhedsbrist.

"Som borger skal man være sikker på, at man bliver modtaget med åbne arme, når man kontakter en virksomhed om et sikkerhedshul. Samtidig skal virksomhederne også være sikre på, at personen ikke har misbrugt sikkerhedshullet under sin undersøgelse og at informationen kun går til den pågældende virksomhed," siger Martin Jensen Buch, der er chefkonsulent og ansvarlig for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen, ifølge en pressemeddelelse.

Blev politianmeldt for at påpege brist

I pressemeddelelsen påpeger IT-Branchen, at der er eksempler på, at velmenende danskere har fundet et sikkerhedsbrist på en hjemmeside eller it-system, og bagefter er blevet mødt med mistro, beskyldninger om hacking og måske endda en politianmeldelse.

Det skete eksempelvis sidste år, da KMD valgte at politianmelde Esben Warming, der også er ansat hos KMD’s konkurrent Netcompany, da han indrapporterede et gabende sikkerhedshul i et pladsanvisningssystem, som virksomheden havde udviklet.

Læs også: KMD skyder budbringeren med klodset politianmeldelse: Lad os nu få en fælles whistleblower-ordning

Virksomheder kan nu frit tilmelde sig IT-Branchens kodeks.

For at kunne tilslutte sig kodekset stiller IT-Branchen følgende krav til virksomhederne:

- At de kan håndtere henvendelser om sikkerhedsbrud efter god skik - som det er beskrevet i vejledningen til kodekset.

- At de følger musketer-eden om, at de uden ugrundet ophold skal meddele rette systemejer eller it-leverandør, når de er blevet gjort opmærksom på fejl og sikkerhedsbrister.

- At de på deres hjemmeside beskriver, hvordan de håndterer henvendelser om sikkerhedsbrister.

- At de meddeler IT-Branchen, at de tilslutter sig kodekset.

Du kan tilmelde din virksomhed kodekset her.

Læs også:
KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere