Artikel top billede

Her er de nye retningslinjer: Sådan skal virksomheder behandle dig, når du finder et sikkerhedshul

Borgerne skal ikke frygte, at de bliver politianmeldt, når de anmelder et sikkerhedsbrist. Derfor skal et helt nyt kodeks sikre, at du får en fair behandling, hvis du opdager et sikkerhedsbrist.

Det er ofte helt almindelige brugere, der opdager det, når der er et sikkerhedsbrist i et it-system. Men alt for ofte går de ikke videre med deres viden, fordi de frygter, at de selv ender i fedtefadet.

Det mener den danske interesseorganisation IT-Branchen, som derfor har vedtaget et nyt kodeks for rapportering af sikkerhedsbrister.

Det nye kodeks skal ganske enkelt sikre at borgerne modtager en fair behandling, når de anmelder et sikkerhedsbrist.

"Som borger skal man være sikker på, at man bliver modtaget med åbne arme, når man kontakter en virksomhed om et sikkerhedshul. Samtidig skal virksomhederne også være sikre på, at personen ikke har misbrugt sikkerhedshullet under sin undersøgelse og at informationen kun går til den pågældende virksomhed," siger Martin Jensen Buch, der er chefkonsulent og ansvarlig for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen, ifølge en pressemeddelelse.

Blev politianmeldt for at påpege brist

I pressemeddelelsen påpeger IT-Branchen, at der er eksempler på, at velmenende danskere har fundet et sikkerhedsbrist på en hjemmeside eller it-system, og bagefter er blevet mødt med mistro, beskyldninger om hacking og måske endda en politianmeldelse.

Det skete eksempelvis sidste år, da KMD valgte at politianmelde Esben Warming, der også er ansat hos KMD’s konkurrent Netcompany, da han indrapporterede et gabende sikkerhedshul i et pladsanvisningssystem, som virksomheden havde udviklet.

Læs også: KMD skyder budbringeren med klodset politianmeldelse: Lad os nu få en fælles whistleblower-ordning

Virksomheder kan nu frit tilmelde sig IT-Branchens kodeks.

For at kunne tilslutte sig kodekset stiller IT-Branchen følgende krav til virksomhederne:

- At de kan håndtere henvendelser om sikkerhedsbrud efter god skik - som det er beskrevet i vejledningen til kodekset.

- At de følger musketer-eden om, at de uden ugrundet ophold skal meddele rette systemejer eller it-leverandør, når de er blevet gjort opmærksom på fejl og sikkerhedsbrister.

- At de på deres hjemmeside beskriver, hvordan de håndterer henvendelser om sikkerhedsbrister.

- At de meddeler IT-Branchen, at de tilslutter sig kodekset.

Du kan tilmelde din virksomhed kodekset her.

Læs også:
KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere