Artikel top billede

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning

Samhandlen med det offentlige udgør næsten halvdelen af Ateas omsætning. Moderniseringsstyrelsens opfordring til at stoppe samhandlen kan derfor blive et benspænd i milliardklassen, hvis undersøgelsen trækker ud.

Hver dag, det offentlige ikke handler med Atea, koster det virksomheden dyrt.

De offentlige kunder udgører nemlig mellem 40-45 procent af Ateas forretning, der i Danmark beløber sig til tæt på 6,7 milliarder kroner om året.

Det har topchef for hele Atea, Steinar Sønsteby, tidligere fortalt til Computerworld.

Foretager man et hurtigt regnestykke og forestiller sig, at Kammeradvokatens undersøgelse trækker ud, vil det koste Atea 250 millioner kroner i tabt omsætning om måneden, så længe undersøgelsen pågår.

Moderniseringsstyrrelsens opfordring til at stoppe den offentlige samhandel med Atea, indtil Kammeradvokaten har undersøgt sagen, er derfor et nyrehug til omsætningen hos Atea.

Læs mere her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Opfordringen kommer på baggrund af de skrappe krav om, at man fra offentlig side ikke vil handle med virksomheder, der er dømt for bestikkelse.

Da Atea har besluttet ikke at anke bøden på 10 millioner kroner i Atea-sagen, accepterer virksomheden dermed dommen, der onsdag blev afsagt i Retten i Glostrup.

Det kan blive en alvorlig sag. Det fremgår nemlig desuden af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa.

Ateas danske chef, Morten Felding, er endnu ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelse om konsekvenserne af det midlertidige stop for salg til det offentlige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere