Artikel top billede

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning

Samhandlen med det offentlige udgør næsten halvdelen af Ateas omsætning. Moderniseringsstyrelsens opfordring til at stoppe samhandlen kan derfor blive et benspænd i milliardklassen, hvis undersøgelsen trækker ud.

Hver dag, det offentlige ikke handler med Atea, koster det virksomheden dyrt.

De offentlige kunder udgører nemlig mellem 40-45 procent af Ateas forretning, der i Danmark beløber sig til tæt på 6,7 milliarder kroner om året.

Det har topchef for hele Atea, Steinar Sønsteby, tidligere fortalt til Computerworld.

Foretager man et hurtigt regnestykke og forestiller sig, at Kammeradvokatens undersøgelse trækker ud, vil det koste Atea 250 millioner kroner i tabt omsætning om måneden, så længe undersøgelsen pågår.

Moderniseringsstyrrelsens opfordring til at stoppe den offentlige samhandel med Atea, indtil Kammeradvokaten har undersøgt sagen, er derfor et nyrehug til omsætningen hos Atea.

Læs mere her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Opfordringen kommer på baggrund af de skrappe krav om, at man fra offentlig side ikke vil handle med virksomheder, der er dømt for bestikkelse.

Da Atea har besluttet ikke at anke bøden på 10 millioner kroner i Atea-sagen, accepterer virksomheden dermed dommen, der onsdag blev afsagt i Retten i Glostrup.

Det kan blive en alvorlig sag. Det fremgår nemlig desuden af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa.

Ateas danske chef, Morten Felding, er endnu ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelse om konsekvenserne af det midlertidige stop for salg til det offentlige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere