Artikel top billede

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning

Samhandlen med det offentlige udgør næsten halvdelen af Ateas omsætning. Moderniseringsstyrelsens opfordring til at stoppe samhandlen kan derfor blive et benspænd i milliardklassen, hvis undersøgelsen trækker ud.

Hver dag, det offentlige ikke handler med Atea, koster det virksomheden dyrt.

De offentlige kunder udgører nemlig mellem 40-45 procent af Ateas forretning, der i Danmark beløber sig til tæt på 6,7 milliarder kroner om året.

Det har topchef for hele Atea, Steinar Sønsteby, tidligere fortalt til Computerworld.

Foretager man et hurtigt regnestykke og forestiller sig, at Kammeradvokatens undersøgelse trækker ud, vil det koste Atea 250 millioner kroner i tabt omsætning om måneden, så længe undersøgelsen pågår.

Moderniseringsstyrrelsens opfordring til at stoppe den offentlige samhandel med Atea, indtil Kammeradvokaten har undersøgt sagen, er derfor et nyrehug til omsætningen hos Atea.

Læs mere her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Opfordringen kommer på baggrund af de skrappe krav om, at man fra offentlig side ikke vil handle med virksomheder, der er dømt for bestikkelse.

Da Atea har besluttet ikke at anke bøden på 10 millioner kroner i Atea-sagen, accepterer virksomheden dermed dommen, der onsdag blev afsagt i Retten i Glostrup.

Det kan blive en alvorlig sag. Det fremgår nemlig desuden af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa.

Ateas danske chef, Morten Felding, er endnu ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelse om konsekvenserne af det midlertidige stop for salg til det offentlige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere