Artikel top billede

Ugen i tech: Apple kan være på vej med nye hurtigere iPhone-opladere, mens salget af Samsung Galaxy S9 skuffer fælt

Den næste generation af Apples iPhones kan blive udstyret med en ny og hurtigere oplader-type og vil muligvis blive tilgængelige i helt nye farver. Samtidig skuffet salget Samsung Galaxy S9, mens Microsoft kan være på trapperne med en helt ny og billigere Surface.

Ny super-hurtig iPhone-oplader kan være på vej

Apple kan være på vej med en ny såkaldt ”fast charge”-oplader, der meget vel kan blive lanceret samtidig med den næste generation af Apples iPhone til september.

Det japanske Apple-medie Macotakara har i hvert fald offentliggjort en række lækkede billeder, der viser en oplader, som menes at være en ny iPhone-oplader.

Det fremgår af billedet, at den nye oplader kan tanke strøm på en iPhone med en effekt på op til 18 watt. Til sammenligning yder den oplader, der følger med, når du køber en ny iPhone, 5 watt.

Det er samtidig værd at bemærke, at den nye oplader gør brug af et USB-C stik fremfor et traditionelt USB-A-stik, som de nuværende iPhone-opladere gør brug af

Har du en iPhone X eller en iPhone 8 har du allerede i dag adgang til en hurtig opladning. Det kræver dog, at du bruger et USB-C til lightning kabel og slutter det til Apples 29 watt-oplader, der følger med når du køber en Macbook.

29-watt-opladeren kan dog også købes købe separat for 399 kroner, men følger altså ikke med i æsken, når du køber en iPhone.

Det er således spændende om den nye iPhone-oplader vil følge med i æsken til de kommende iPhones, eller om den skal købes separat.

Salget af Samsungs Galaxy S9 skuffer fælt

Samsungs Galaxy S9-telefon har ikke været den succes, som den sydkoreanske selskab havde håbet på.

Ifølge The Verge forventer Samsung blot at sælge 31 millioner enheder af den nye telefon i år, hvilket vil gøre det til den dårligst sælgende topmodel fra Samsung siden Samsung Galaxy S3

Til sammenligning menes den bedst-sælgende topmodel fra Samsung at være Samsung Galaxy S7, der opnåede et salgstal på knap 50 millioner kroner på et år.

En del af forklaringen er givetvis, at det er svært differentiere sig på markedet for Android-telefoner, som er ramt af et hårdt pres på prisen. Et pres der blandt andet kommer fra kinesiske producenter som OnePlus, Xiaomi og Huawei.

Læs også: Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces

Ny billigere Surface kan være tæt på lancering

Microsoft kan være på vej med en ny billigere Surface, skriver tech-mediet The Verge.

Ifølge mediet har de amerikanske telemyndigheder FCC netop godkendt en oplader med lavere opladningskraft, der matcher den type oplader, som man må forvente skulle anvendes af en ny og mindre ressourcekrævende Surface.

Derfor konkluderer mediet, at en længeventet billigere Surface kan være på lancering. Den nye Surface ventes at komme til at få en amerikansk pris 400 dollar, hvilket direkte omregnet svarer til en pris på knap 2500 kroner.

Den nye billigere Surface ventes desuden at få en mindre 10-tommer skærm og veje mindre end de eksisterede Surface-computere.

Næste iPhone kan komme i tre nye farver

Når Apple til september ventes at præsentere den næste generation af iPhones vil de muligvis komme i en række nye farver

Det er i hvert fald vurderingen fra den anerkendte Apple-analytiker Ming-Chi-Kuo ifølge Apple-mediet 9to5mac.

Der har længe cirkuleret rygter om, at Apple vil lancere en ny større udgave iPhone X med en 6,5 tommer skærm, samt en ny billigere iPhone med en LED-skærm på 6,1 tommer.

Den nye iPhone X vil ifølge Ming-Chi-Kuo blive tilgængelig i sort og hvid samt en helt ny guld-farve, mens den billigere LED-udgave vil blive tilgængelig i grå, hvid, blå, rød og orange.

Facebook lukker og slukker for teenage- apps

Verdens største sociale medie, Facebook, har et problem. For selskabets hovedprodukt er ikke populært blandt det yngre publikum.

Derfor har virksomheden over de seneste år købte en række apps, der henvender sig til teenagere og unge smartphone-brugere. Men i den forløbne uge har virksomheden ifølge The Verge offentliggjort at den lukker tre af disse apps. Det gælder Moves, Hello og tbt, der ifølge Facebook har haft for lave brugertal.

Facebook oplyser, at selskabet i løbet af de næste 90 dage vil slette al brugerdata fra de tre apps.

iPhone 8 er verdens bedst sælgende telefon

Apples iPhone 8 indtager for første gang førstepladsen over verdens bedst sælgende smartphones.

Ifølge nye tal fra markedsresearch-firmaet Counterpoint har iPhone 8 overtaget førstepladsen fra Samsungs Galaxy 9 Plus, mens iPhone X, som tidligere på året har indtaget førstepladsen, nu er nummer 3.

Apple har tre telefoner blandt de bedst sælgende (iPhone 8, iPhone X og iPhone 8 Plus), mens Samsung (Samsung S9 Plus og Samsung S9) og Xiaomi (Xiaomi Redmi 5A og Xiaomi Redmi 5A Plus) begge har to telefoner i top ti .

Læs også: Oversigt: Her er årets bedste smartphones 2017