Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nest-topchef trækker sig / Kun 65 procent af alle organisationer har en sikkerheds-ekspert ansat / Amazons markedsværdi nærmer sig 900 milliarder dollar

Nest-topchef trækker sig. Kun 65 procent af alle organisationer har en sikkerheds-ekspert ansat. Amazons markedsværdi nærmer sig 900 milliarder dollar.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nest-topchef trækker sig

Topchefen for Google-selskabet Nest, Marwan Fawaz, trækker sig fra posten, men bliver hængende i kulissen som ‘rådgiver.’

Samtidig bliver Nest-divisionen indlemmet i Googles såkaldte home device-afdelingen. Hidtil har Nest været en del af hardware-forretningen.

Google og Nest kalder beslutningen for ‘en naturlig evolution.’

Du kan læse mere om Nest her: Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kun 65 procent af alle organisationer har en sikkerheds-ekspert ansat

Langt de fleste CIO’er forventer, at omfanget af it-sikkerhedstruslerne vil stige over de kommende år.

Alligevel har blot 65 procent af organisationerne i dag ansat en sikkerheds-ekspert, lyder det fra analysehuset Gartner.

Analysehuset har spurgt 3.160 CIO’er i 98 lande om emnet.

“På en forskruet måde er de cyberkriminelle digitale pionerer, finder nye måder at arbejde med big data og webskalering på i deres forsøg på at opstille angreb og stjæle data,” lyder det fra Gartner.

Amazons markedsværdi nærmer sig 900 milliarder dollar

Amazons markedsværdi nærmer sig 900 milliarder dollar, og selskabet haler kraftigt ind på Apple i ‘dysten’ om at blive det første selskab i verden, der runder en markedsværdi på en billion dollar - altså en million million dollar.

Amazons markedsværdi er i skrivende stund 894,23 millioner dollar, mens Apples markedsværdi er 935,84 milliarder dollar.

Det er i begge selskabers tilfælde rekord-niveau.

Amazons aktiekurs er siden nytår buldret i vejret i en grad, der har gjort, at selskabets markedsværdi er steget med 270 milliarder dollar alene i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere