Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Mornings fra Computerworld. Velkommen til tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Google slår rekord i andet kvartal

Alphabet, Googles moderselskab, gjorde det bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet. Det gælder både omsætning og indtjening.

Fratrækker man den rekordstore EU-bøde på 5 milliarder dollars på grund af Android-systemets konkurrencehindrende funktion, blev overskuddet 11,75 dollars pr. aktie

Det justerede overskud pr. aktie blev på 9,54 dollars, og omsætningen landede på 26,24 milliarder dollars, skriver Ritzau Finans.

Reklameindtægterne steg med ikke mindre end 24 procent.

Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning

Sidste år lykkedes det russiske hackere at få adgang til den amerikanske elforsyning, skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Hackerne nåede så langt ind, at de kunne have skabt store strømafbrydelser. Hackerne arbejdede for en statsfinansieret gruppe kaldet Dragonfly eller Energetic Bear.

De russiske hackere brugte almindelige hackervåben som spear fishing til at lokke passwords ud af brugere med adgang til et netværk for underleverandører. Her kunne hackerne skaffe sig videre adgang til selve forsyningsnettet.

Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit

Amazon, der har en betydelig tilstedeværelse i Storbritannien, er i fuld gang med at en nødplan for en såkaldt hård brexit, og selskabet frygter, at der kan opstå såkaldte civile uroligheder inden for fjorten dage efter, det sker, skriver Børsen.

Det sagde Amazons engelske chef Dug Gurr ifølge avisen The Times på et møde mellem den nye brexit-minister Dominic Raab og flere af de største firmaer i Storbritannien.

Lavprisselskabet Ryanair mener, at risikoen for en hård brexit bliver undervurderet.

Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Data om 150 Liverpool FC-supportere er kompromitteret efter efter et større hackerangreb.

Data omfatter blandt andet bankdetaljer og hjemmeadresse, skriver mediet Liverpool Echo.

Klubben bekræfter, at der er sket en kompromittering af data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere