Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Mornings fra Computerworld. Velkommen til tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Google slår rekord i andet kvartal

Alphabet, Googles moderselskab, gjorde det bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet. Det gælder både omsætning og indtjening.

Fratrækker man den rekordstore EU-bøde på 5 milliarder dollars på grund af Android-systemets konkurrencehindrende funktion, blev overskuddet 11,75 dollars pr. aktie

Det justerede overskud pr. aktie blev på 9,54 dollars, og omsætningen landede på 26,24 milliarder dollars, skriver Ritzau Finans.

Reklameindtægterne steg med ikke mindre end 24 procent.

Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning

Sidste år lykkedes det russiske hackere at få adgang til den amerikanske elforsyning, skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Hackerne nåede så langt ind, at de kunne have skabt store strømafbrydelser. Hackerne arbejdede for en statsfinansieret gruppe kaldet Dragonfly eller Energetic Bear.

De russiske hackere brugte almindelige hackervåben som spear fishing til at lokke passwords ud af brugere med adgang til et netværk for underleverandører. Her kunne hackerne skaffe sig videre adgang til selve forsyningsnettet.

Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit

Amazon, der har en betydelig tilstedeværelse i Storbritannien, er i fuld gang med at en nødplan for en såkaldt hård brexit, og selskabet frygter, at der kan opstå såkaldte civile uroligheder inden for fjorten dage efter, det sker, skriver Børsen.

Det sagde Amazons engelske chef Dug Gurr ifølge avisen The Times på et møde mellem den nye brexit-minister Dominic Raab og flere af de største firmaer i Storbritannien.

Lavprisselskabet Ryanair mener, at risikoen for en hård brexit bliver undervurderet.

Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Data om 150 Liverpool FC-supportere er kompromitteret efter efter et større hackerangreb.

Data omfatter blandt andet bankdetaljer og hjemmeadresse, skriver mediet Liverpool Echo.

Klubben bekræfter, at der er sket en kompromittering af data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere