Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Mornings fra Computerworld. Velkommen til tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Google slår rekord i andet kvartal

Alphabet, Googles moderselskab, gjorde det bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet. Det gælder både omsætning og indtjening.

Fratrækker man den rekordstore EU-bøde på 5 milliarder dollars på grund af Android-systemets konkurrencehindrende funktion, blev overskuddet 11,75 dollars pr. aktie

Det justerede overskud pr. aktie blev på 9,54 dollars, og omsætningen landede på 26,24 milliarder dollars, skriver Ritzau Finans.

Reklameindtægterne steg med ikke mindre end 24 procent.

Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning

Sidste år lykkedes det russiske hackere at få adgang til den amerikanske elforsyning, skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Hackerne nåede så langt ind, at de kunne have skabt store strømafbrydelser. Hackerne arbejdede for en statsfinansieret gruppe kaldet Dragonfly eller Energetic Bear.

De russiske hackere brugte almindelige hackervåben som spear fishing til at lokke passwords ud af brugere med adgang til et netværk for underleverandører. Her kunne hackerne skaffe sig videre adgang til selve forsyningsnettet.

Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit

Amazon, der har en betydelig tilstedeværelse i Storbritannien, er i fuld gang med at en nødplan for en såkaldt hård brexit, og selskabet frygter, at der kan opstå såkaldte civile uroligheder inden for fjorten dage efter, det sker, skriver Børsen.

Det sagde Amazons engelske chef Dug Gurr ifølge avisen The Times på et møde mellem den nye brexit-minister Dominic Raab og flere af de største firmaer i Storbritannien.

Lavprisselskabet Ryanair mener, at risikoen for en hård brexit bliver undervurderet.

Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Data om 150 Liverpool FC-supportere er kompromitteret efter efter et større hackerangreb.

Data omfatter blandt andet bankdetaljer og hjemmeadresse, skriver mediet Liverpool Echo.

Klubben bekræfter, at der er sket en kompromittering af data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere