Artikel top billede

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Mornings fra Computerworld. Velkommen til tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Google slår rekord i andet kvartal

Alphabet, Googles moderselskab, gjorde det bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet. Det gælder både omsætning og indtjening.

Fratrækker man den rekordstore EU-bøde på 5 milliarder dollars på grund af Android-systemets konkurrencehindrende funktion, blev overskuddet 11,75 dollars pr. aktie

Det justerede overskud pr. aktie blev på 9,54 dollars, og omsætningen landede på 26,24 milliarder dollars, skriver Ritzau Finans.

Reklameindtægterne steg med ikke mindre end 24 procent.

Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning

Sidste år lykkedes det russiske hackere at få adgang til den amerikanske elforsyning, skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Hackerne nåede så langt ind, at de kunne have skabt store strømafbrydelser. Hackerne arbejdede for en statsfinansieret gruppe kaldet Dragonfly eller Energetic Bear.

De russiske hackere brugte almindelige hackervåben som spear fishing til at lokke passwords ud af brugere med adgang til et netværk for underleverandører. Her kunne hackerne skaffe sig videre adgang til selve forsyningsnettet.

Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit

Amazon, der har en betydelig tilstedeværelse i Storbritannien, er i fuld gang med at en nødplan for en såkaldt hård brexit, og selskabet frygter, at der kan opstå såkaldte civile uroligheder inden for fjorten dage efter, det sker, skriver Børsen.

Det sagde Amazons engelske chef Dug Gurr ifølge avisen The Times på et møde mellem den nye brexit-minister Dominic Raab og flere af de største firmaer i Storbritannien.

Lavprisselskabet Ryanair mener, at risikoen for en hård brexit bliver undervurderet.

Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Data om 150 Liverpool FC-supportere er kompromitteret efter efter et større hackerangreb.

Data omfatter blandt andet bankdetaljer og hjemmeadresse, skriver mediet Liverpool Echo.

Klubben bekræfter, at der er sket en kompromittering af data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere