Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM’s og Mærsks blokchain-platform ligner en succes / Alvorlige sikkerhedshuller fundet i kritisk infrastruktur i storbyer verden over / Spotify i nyt vigtigt samarbejde med Samsung: Klar til kamp mod Apple

Morgen-briefing: IBM’s og Mærsks blokchain-platform ligner en succes / Alvorlige sikkerhedshuller fundet i kritisk infrastruktur i storbyer verden over / Spotify i nyt vigtigt samarbejde med Samsung: Klar til kamp mod Apple / 1,1 million kroner i bøde for at indsamle og sælge brugerdata til politisk parti / Intel solgte chips til kunstig intelligens for 1 milliard dollars i 2017

Mornings fra Computerworld. Så nåede vi fredag, og her er oversigten over de vigtigste it-nyheder fra morgenstunden.

IBM’s og Mærsks blokchain-platform ligner en succes

Tradelens er navnet på IBM’s og Mærsks blokchain-platform, og projektet ligner efter otte måneder en klar succes. Børsen skriver, at flere transportgiganter er hoppet med på samarbejdet, og i alt 94 organisationer er nu med i Tradelens.

"Det betyder, at vi har en stor mængde data, der vokser hver dag. Deltagerne har oplevet, at de med informationerne har kunnet forbedre deres logistikkæde. I stedet for at tage ti skridt via fem personer er der nu kun brug for et skridt direkte gennem vores platform," siger Michael White, adm. direktør for Tradelens.

Målet med Tradelens er blandt andet at reducere det omfattende papirarbejde i transportindustrien. Ifølge Børsen er der op til 30 parter involveret i at flytte en container fra en lokation til en anden.

Michael White siger, at indtjeningen til IBM’s og Mærsks fælles selskab på længere sigt kan blive abonnementsbetaling.

Alvorlige sikkerhedshuller fundet i kritisk infrastruktur i storbyer verden over

IBM’s cyber research division, X-Force Red, har fundet 17 sikkerhedshuller i kritisk infrastruktur i storbyer verden over. Otte af dem bliver betegnet som kritiske, skriver BBC.

Usikkerhederne blev fundet i systemer til sikring mod oversvømmelse, strålings-varsling og trafikovervågning. Alle hullerne er patchet, men de kunne være blevet brugt til at skabe kaos i de berørte samfund, lyder det fra X-Force Red.

IBM-teamet fokuserede i deres undersøgelser på hardware til smart cities fra virksomhederne Libelium, Echelon og Battelle. Sårbarheder blev fundet i storbyer i både Europa, USA og andre steder.

X-Force Red fortæller, at man i researchen også er stødt på tegn på hackeraktivitet.

Spotify i nyt vigtigt samarbejde med Samsung: Klar til kamp mod Apple

Spotify har fået en ny meget vigtig allieret i kampen mod Apple. Selskabet har netop indgået et samarbejde med Samsung, som betyder, at Spotifys app bliver installeret på alle nye Samsung-telefoner. Desuden bliver Spotify integreret i Samsungs smart-tv og højttalere, skriver Bloomberg.

Samarbejdet kan booste antallet af brugere, som benytter Spotifys gratis musiktjeneste, og som Spotify benytter til at kanalisere nye kunder ind i den abonnementsbetalte del af musiktjenesten.

1,1 million kroner i bøde for at indsamle og sælge brugerdata til politisk parti

Et engelsk website, Emma's Diary, som leverer gode råd til forældre, har fået en kæmpebøde på 140.000 pund svarende til cirka 1,1 million kroner for uretmæssigt at indsamle og sælge brugerdata til det britiske arbejderparti Labour, skriver BBC.

Labour brugte data til at profilere nybagte mødre op til parlamentsvalget i 2017.

I alt er der tale om data fra over en million mennesker.

Intel solgte chips til kunstig intelligens for 1 milliard dollars i 2017

Intel har for første gang afsløret, hvor meget omsætning der er i chips til kunstig intelligens. I 2017 blev det til en omsætning på 1 milliard dollars, skriver Reuters.

Intel fortæller, at selskabet har modificeret sine CPU’er, så de er blevet 200 gange bedre til at optræne kunstig intelligens i løbet af de seneste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere