B&O's stilrene BeoSound Edge kommer også med stemmekontrol

Ugen i tech: Her er de tre vigtigste tendenser fra årets IFA-elektronikmesse

Europas største elektronikmesse, IFA i Berlin, åbnede portene denne uge. Her er de vigtigste tendenser fra årets udgave.

Alt skal stemmestyres
Det intelligente hjem har altid været et fokusområde ved den årlige IFA-elektronikmesse i Berlin. I år satses der dog stort fra giganterne Google og Amazon i jagten på at etablere sig som den førende stemmestyrede platform.

Amazons Alexa er kommet bedst fra start med 20.000 understøttende enheder i dag, herunder nyligt annoncerede AI Cube smarthøjtaler/4G-router fra Huawei og Asus nyeste Zenbook-laptops.

Google synes dog opsat på at vinde terræn og har siden januar måned mere end tredoblet antallet af Assistant understøttende enheder fra 1.500 til 5.000. I samme periode har Amazons knap fordoblet udbredelsen af Alexa-forbundne enheder.

Elektronikproducenterne følger med. Lenovo kunne således en stribe af smart-enheder døbt ’Smart Home Essentials’, intelligente pærer, stik og kameraer, til deres smart-display fra foråret. LG går imens efter det stemmestyrede køkken med et Assistant-drevet Smartdisplay til at styre deres serie af ’Signature’-hvidevarer.

Hos højtaler-producenterne er de digitale assistent også på mode, hvor langt det blev stemmestyrede løsninger som B&O’s Beosound Edge (Alexa og Assistant) og Huaweis AI Cube (Alexa) der løb med overskrifterne.

Ifølge analyseinstituttet Loup Ventures, står Google til at trække det længste strå på den længere bane med en markedsandel på 48 procent mod 37 procent til Alexa i 2022, med konkurrerende løsninger som Apples Siri, Microsoft Cortana og Samsungs Bixby halsende efter.

Bærbare bliver interessante igen
Efter at have været glemt under den store smartphone og tablet bølge i snart et årti, begynder der at være et øget fokus på de bærbare maskiner igen.

Det er tekniske og softwaremæssige landvindinger, som nu mere konkurrencedygtige CPU-producenter som AMD og Qualcomm der står bag, og de dukker nu op i stadig flere interessante designs.

Således kunne Lenovo løfte sløret for deres første laptop med en modificeret mobilprocessor ombord, Lenovo C630 og med den kommer fordele som 25 timers driftstid og LTE-forbindelse.

Alt imens kunne Acer løfte sløret for deres kompetente, men prisvenlige, Swift 3 serie med Ryzen processorer inden i.

Intel mærker også presset fra den øgede konkurrence, hvorfor selskabet har præsenteret endnu en opfriskning af deres 8. generations Core portefølje til efteråret.

Denne muliggør stadig mere ambitiøse design, såsom den ultralette og -slanke Acer Swift 5 og 7 som byder på quad-core kræfter, 14 tommers display og vejer under et kilogram. Swift 7 er samtidig ekstra slank med en profil på bare en centimeter.

Også på softwarefronten sker der interessante tøbrud, med antydningen af, Windows 10 kan finde veje til Chromebooks og altså køre med begge styresystemer. Det giver derfor også mening, når Dell i denne uge kunne præsentere deres første high-end Chromebook – en Inspiron med to-i-en evner.

8K-ræset er skudt i gang
IFA-messen er også højsæson for præsentationen af nye fjernsyn. Efter at have været et ’HDR-år’ i 2017 er det igen stadigt højere opløsninger der er på dagsordenen.

I år kunne både Samsung og LG hejse 8K-flaget. LG fremviste en ambitiøs 8K OLED-prototype frem mens Samsung kunne løfte sløret for deres første kommercielt tilgængelige 8K-fjernsyn.

Prisen og hvorvidt de vilde opløsnigner kan udnyttes, kan dog fortsat diskuteres.

Læs også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?


Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.