Artikel top billede

Onsdag skal Europa-Parlamentet i Strasbourg igen til stemmeurnerne om det omdiskuterede Copyright-direktiv. (Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

Nu mødes internettets frihedskæmpere med EU's bureaukrater for at udkæmpe et episk slag: Her er næste runde i kampen om EU's copyright-direktiv

Copyright-direktivet skal på onsdag til afstemning i EU. Fronterne har været trukket skarpt op, men nu har Europa-Parlamentet haft mulighed for at debattere og stille bunkevis af ændringsforslag. Måske er det, hvad der skal til for at få lovgivningen stemt igennem? Her er stillingen, før det gå løs om lidt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Det skal Europa-Parlamentet stemmer om på onsdag
  • Det kan vi forvente os af afstemningen
  • Forstå slåskampen om Copyright-direktivet
1.431
7:15 min
På onsdag begynder næste runde i slagsmålet om det kontroversielle og meget omdiskuterede Copyright-direktiv, som skal til afstemning i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Der er lagt op til noget af en ideologisk kamp med politik, pragmatisme og kompromisser på den ene side og frihedskæmpere og en hel 'born in the sky'-generation på den anden.

Alt imens kritikken og modstanden mod direktivet har bredt sig, fortsætter EU's lovmaskineri ufortrødent videre. Nu er det blot at vente på resultatet af en EU-afstemning, hvor der noget utraditionelt, hviler en enorm interesse. Nu er spørgsmålet, hvad det hele ender ud med - et tab af ytringsfrihed eller bedre ophavsretslige vilkår på det digitale område?

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany ramt af hackerangreb: Kriminelle har lækket data

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

To år efter invasionen driver danske Jesper Lindholt stadig sin it-virksomhed fra Ukraine, og det går overraskende godt: “Jeg er mere hardcore nu"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor er Danmarks største it-succeser blevet så stærke: Læs vores store magasin med de 50 mest værdifulde danske it-succeser og platforme

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk data-styrelse får tilført millioner af kroner efter højt pengeforbrug

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk kapitalfond med fem milliarder kroner investeret i software varsler 'hårdt 2024'