Artikel top billede

Onsdag skal Europa-Parlamentet i Strasbourg igen til stemmeurnerne om det omdiskuterede Copyright-direktiv. (Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

Nu mødes internettets frihedskæmpere med EU's bureaukrater for at udkæmpe et episk slag: Her er næste runde i kampen om EU's copyright-direktiv

Copyright-direktivet skal på onsdag til afstemning i EU. Fronterne har været trukket skarpt op, men nu har Europa-Parlamentet haft mulighed for at debattere og stille bunkevis af ændringsforslag. Måske er det, hvad der skal til for at få lovgivningen stemt igennem? Her er stillingen, før det gå løs om lidt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Det skal Europa-Parlamentet stemmer om på onsdag
  • Det kan vi forvente os af afstemningen
  • Forstå slåskampen om Copyright-direktivet
1.431
7:15 min
På onsdag begynder næste runde i slagsmålet om det kontroversielle og meget omdiskuterede Copyright-direktiv, som skal til afstemning i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Der er lagt op til noget af en ideologisk kamp med politik, pragmatisme og kompromisser på den ene side og frihedskæmpere og en hel 'born in the sky'-generation på den anden.

Alt imens kritikken og modstanden mod direktivet har bredt sig, fortsætter EU's lovmaskineri ufortrødent videre. Nu er det blot at vente på resultatet af en EU-afstemning, hvor der noget utraditionelt, hviler en enorm interesse. Nu er spørgsmålet, hvad det hele ender ud med - et tab af ytringsfrihed eller bedre ophavsretslige vilkår på det digitale område?

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

"Nogle virksomheder taler om digital transformation, men de gør det stadig på den gamle måde. De opgraderer systemer fra det 20. århundrede, og de forveksler det med digital transformation"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lejre Kommunes million-aftale med KMD er ulovlig og tvangsophæves: Skal betale 120.000 kroner i bøde

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft søger nyt patent, mens LG allerede er et skridt foran – arbejder på komplet foldbar telefonskærm uden akavet midterlinje

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den danske tele-leverandør Dectel på vej til at lukke og slukke: Drejer nøglen om inden for de kommende måneder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

AWS og Microsoft bliver cloud-rådgivere for Datatilsynet: Klar med ni mand stort cloud-ekspertpanel - se medlemmerne her


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?