Artikel top billede

Onsdag skal Europa-Parlamentet i Strasbourg igen til stemmeurnerne om det omdiskuterede Copyright-direktiv.

Nu mødes internettets frihedskæmpere med EU's bureaukrater for at udkæmpe et episk slag: Her er næste runde i kampen om EU's copyright-direktiv

Copyright-direktivet skal på onsdag til afstemning i EU. Fronterne har været trukket skarpt op, men nu har Europa-Parlamentet haft mulighed for at debattere og stille bunkevis af ændringsforslag. Måske er det, hvad der skal til for at få lovgivningen stemt igennem? Her er stillingen, før det gå løs om lidt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Det skal Europa-Parlamentet stemmer om på onsdag
  • Det kan vi forvente os af afstemningen
  • Forstå slåskampen om Copyright-direktivet
1.431
7:15 min
På onsdag begynder næste runde i slagsmålet om det kontroversielle og meget omdiskuterede Copyright-direktiv, som skal til afstemning i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Der er lagt op til noget af en ideologisk kamp med politik, pragmatisme og kompromisser på den ene side og frihedskæmpere og en hel 'born in the sky'-generation på den anden.

Alt imens kritikken og modstanden mod direktivet har bredt sig, fortsætter EU's lovmaskineri ufortrødent videre. Nu er det blot at vente på resultatet af en EU-afstemning, hvor der noget utraditionelt, hviler en enorm interesse. Nu er spørgsmålet, hvad det hele ender ud med - et tab af ytringsfrihed eller bedre ophavsretslige vilkår på det digitale område?

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Huawei-stifterens datter og CFO frigivet efter aftale med USA

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Datatilsynets chef for GDPR-tilsyn trækker sig: Skifter til rådgivningsvirksomheden KPMG

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Se listen: Her er Danmarks 43 bedste ERP-leverandører

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Alle kender disse syv apps: Med Windows 11 bliver de ændret for altid

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sådan sikrer Region Hovedstaden at Schrems II bliver overholdt i Teams: Lægger vægt på at data er tilfældig, fragmenteret og uforudsigelig