Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Alibaba's forgyldte frontfigur har udpeget sin efterfølger

Den kinesiske rigmand Jack Ma har kørt sin afløser ind fra egne rækker. Det bliver nemlig den nuværende administrerende direktør, der indtager den absolutte toppost i milliardvirksomheden til næste år.

Der bliver ikke tale om en dramatisk udskiftning hos den kinesiske gigant Alibaba, når fænomenet Jack Ma træder tilbage til næste år.

Det bliver nemlig den nuværende administrerende direktør, Daniel Zhang, der indtager den absolutte toppost hos Alibaba, når milliardæren Ma træder tilbage.

Det har virksomheden, ifølge en række medier deriblandt Techcrunch, meddelt.

Den nye topspids kommer fra en rolle COO hos Alibaba, og senest overtog han rollen som CEO for Alibaba-gruppen tilbage i 2015. Årsagen til, at valget netop er faldet på ham, er, at hans analytiske evner, ifølge Jack Ma, er uden sidestykke, og at han i høj grad er i stand til at innovere og afprøve kreative forretningsmodeller.

Den eneste morsomhed er, at Daniel Zhang også har været finansdirektør hos den kinesiske handelsplatform Taobao. Jack Ma har efter sigende tidligere sagt, at finansdirektører sjældent bliver gode topchefer. Men måske er Zhang undtagelsen, der bekræfter reglen i Jack Ma's optik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere