Artikel top billede

Danske Abakion opkøber to it-selskaber

Abakion opkøber to virksomheder, der skal løfte omsætningen og overskuddet markant. De to virksomhedshandler er sket som såkaldte aktieswaps.

Det danske it-konsulenthus Abakion har fra starten af august købt to danske it-selskaber.

Der er tale om virksomhederne Dynateam CRM og Clevercode, der råder over henholdsvis seks og fire medarbejdere, hvilket bringer det samlede antal af medarbejdere hos Abakion op på 92 medarbejdere.

Handlerne er foregået som såkaldte aktieswaps, hvilket betyder, at de tidligere ejere af Dynateam CRM og Clevercode til sammen nu ejer lige under 12 procent af Abakion.

Det oplyser Abakions administrerende direktør Kenneth Kryger Gram til Computerworld.

Læs også: Kapitalfonden Axcel gør klar til at sælge it-selskabet Conscia

Mål om markant vækst på både top- og bundlinje

Abakion, der arbejder med udvikling og implementering af it-forretningsløsninger til mellemstore virksomheder og specialiserer sig inden for forretningssystemerne Dynamics NAV, Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 for Sales, havde i 2017 en omsætning på lidt over 70 millioner kroner.

Det resulterede i et overskud på omkring 400.000 kroner.

Med de to nye opkøb forventer selskabet at nå en omsætning på 90 millioner kroner i 2018, hvilket efter planen skal munde ud i et overskud på 10 millioner kroner, ifølge Abakion-bossen.

"De første syv måneder af året, har vi haft en vækst i omsætningen på 26 procent i forhold til samme periode sidste år. Vi har tidligere vækstet omkring 20 procent per år, så effekten af simpelt pakket forretningsløsninger med betaling per bruger per måned har accelereret vores vækst og øget indtjeningen betydeligt," skriver Kenneth Kryger Gram i en mail til Computerworld.

Læs også: Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Ændrer regnskabsår

I forbindelse med de to opkøb skifter Abakion også regnskabspraksis.

Fra 1. august starter det nye regnskabsår, som inkluderer de to nye virksomheder.

Det afkortede regnskabsår fra 1. januar til 1. august ender med en omsætning på 47,9 millioner kroner og et overskud på omkring 5 millioner kroner, såfremt der ikke sker ændringer i den endelige revision.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør

Her er nøgletallene for de to nye virksomheder

Dynateam CRM omsatte i 2017 omkring 5,9 millioner med et resultat før skat på 785.000 kroner.

Toplinjen hos Clevercode var på omkring 3,5 millioner kroner i 2017, mens bundlinjen viste 275.000 kroner.

Fra 1. august indgår de to nye virksomheder altså i Abakions resultater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere