Artikel top billede

Photo by Lastly Creative on Unsplash (Foto: Photo by Lastly Creative on Unsplash)

Spotify blæser til krig mod pladeselskaberne med helt ny funktion

Snart kan musikere uploade deres musik direkte til Spotify uden om pladeselskaberne. Målet er at skabe en helt ny digital markedsplads for musikere.

Spotify tester netop nu en ny funktion, der gør det muligt for musikere at uploade musik direkte til platformen uden om pladeselskaberne.

Det skriver det amerikanske musikbranchemedie Music Business Worldwide.

Målet for Spotify lader til at være at skabe en digital markedsplads for musikere, hvor pladeselskabernes rolle som mellemmænd bliver minimeret.

Den nye feature er dog i øjeblikket blot en beta-funktion, hvor det kun er nogle få hundrede udvalgte artister, der har mulighed for at benytte sig af den.

Og ifølge Music Business Worldwide er det i første omgang helt gratis for musikerne at anvende funktionen, hvilket vil sige, at Spotify hverken tager penge for at uploade eller opkræver en del af de royalty indtægter, der bliver genereret musikken.

Læs også: Trods blodrøde tal på bundlinjen: Nu indkasserer Spotify-stifter kæmpe børsgevinst

Kan markedsplads gør Spotify profitabel?

Spotify, der blev børsnoteret tidligere på året, har indtil videre ikke været i stand til at fremvise sorte tal på bundlinjen.

Men en markedsplads, hvor musikbrugere sættes i direkte forbindelse med musik-skabere kan muligvis bidrage til at Spotify kan en profitabel forretningsmodel.

I forbindelse med et såkaldt earnings call, da Spotify tilbage i juli afleverede sit regnskab for 2. kvartal i 2018, oplyste Spotify-stifteren Daniel Ek, at det ultimative mål for Spotify er at lave en såkaldt dobbelt siddet platform, der til gavn for både musikbrugerne og musikere.

”Vores mål er at få så meget musik på platformen som overhovedet muligt,” sagde Daniel Ek ved samme lejlighed.

Læs også: Planlægger Spotify-stifter at købe fremadstormende streamingtjeneste?

Spotifys plan for det næste årti

Det er langt fra første gang, at Daniel Ek lufter ambitionerne om at Spotify skal udvikle sig til en markedsplads, hvor musikere på en hurtig og simpel vis kan udgive musik digital.

I et interview med svensk TV4 forklarede han forrige år, at barrieren for at skabe musik i disse år er blevet væsentligt lavere.

"I dag har Spotify to millioner kunstnere på vores platform. For os handler de næste 10 år om at gøre de mange nye musikere i stand til at leve af deres musik og sætte dem i forbindelse med et helt nyt publikum. I dag siger vores brugere til os: 'Præsenter os for ny musik', mens kunstnerne siger 'Hjælp mig med at finde et nyt publikum'. De to ønsker er i virkeligheden to sider af samme sag," sagde han i interviewet.

Læs også:
TDC Play kunne være blevet Danmarks helt store it-succes, men det enorme potentiale forblev uforløst

Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere