Artikel top billede

Daniel Ek (på billedet) stiftede sammen med Martin Lorentzon for 10 år siden Spotify, og i et nyt interview med svensk TV4 ser han yderligere 10 år frem i tiden.

Planlægger Spotify-stifter at købe fremadstormende streamingtjeneste?

Spotify skal være bedre til at omfavne fremadstormende musikere, og løsningen kan være et opkøb af en konkurrerende streamingtjeneste, mener svensk medie.

Spotify skal i langt højere grad omfavne 'upcoming' musikstjerner, og det kan ende med et opkøb af den konkurrerende streamingtjeneste Soundcloud.

Sådan lyder det svenske it- og erhvervsmedie DiDigitals konklusion på et interview, som Spotify-stifter Daniel Ek i weekenden medvirkede i på svenske TV4

Her forklarede Daniel Ek, at den teknologiske udvikling betyder, at der i løbet af de næste 10 år vil ske en formidabel udvikling i antallet af nye musikere.

"Det skyldes, at barrieren for at skabe musik bliver meget, meget lavere," siger han og uddyber herefter, hvad det kommer til at betyde for Spotify:

"I dag har Spotify to millioner kunstnere på vores platform. For os handler de næste 10 år om at gøre de mange nye musikere i stand til at leve af deres musik og sætte dem i forbindelse med et helt nyt publikum. I dag siger vores brugere til os: 'Præsenter os for ny musik', mens kunstnerne siger 'Hjælp mig med at finde et nyt publikum'. De to ønsker er i virkeligheden to sider af samme sag," lyder det fra Daniel Ek.

Kræver kursskifte

Det vil ifølge DiDigital kræve et kursskifte af Spotify, hvis tjenesten skal omfavne de nye uprøvede og talentfulde musikere.

Den logiske konsekvens vil ifølge det svenske medie derfor være, at Spotify enten lurer på at opkøbe Soundcloud eller forsøger at udvikle sin egen pendant til Soundcloud.

Kan lancere musik uden om pladeselskaberne

Ligesom Spotify er Soundcloud stiftet i Stockholm af svenske iværksættere. 

Men de to stifterede Alexander Ljung og Eric Wahlforss flyttede dog deres virksomhed til Berlin, hvor virksomheden i dag har hovedkvarter. 

Soundcloud udmærker sig især ved at have en community-agtig tilgang, der betyder, at tjenesten har et solidt tag i det musikalske vækstlag, der har omfavnet muligheden for at kunne publicere musik på tjenesten uden indblanding fra pladeselskaberne.  

Millioner af brugere og milliardværdi

I dag har Soundcloud 40 millioner registrerede brugere, og tjenesten har fået tilført kapital fra prominente venturekapital-investorer fra Silicon Valley.

Her i blandt den amerikanske skuespiller Ashton Kutcher, og tidligere i år hentede Soundcloud yderligere 650 millioner kroner i kapitaltilførelse, hvor af de knap 460 millioner kroner kom fra det sociale medie Twitter. 

Når det svenske medie spekulerer i opkøbsinteresse fra Spotify, skyldes det blandt andet, at det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg for mindre end en måned siden kunne reportere, at investorerne bag Soundcloud i øjeblikket sonderer mulighederne for et salg. 

Ifølge Bloomberg er det investorernes forhåbning, at de kan afhænde tjenesten for knap 6,5 milliarder kroner.

Læs også:
Derfor ender du altid med at høre det samme musik på Spotify

Den danske musikbranche raser over Youtube-betingelser: Google betaler ikke nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere