Artikel top billede

It-selskaber utilfredse med dansk særbeskatning

Danske fintech-selskaber er utilfredse med, at de skal betale lønsumsafgift på 14,5 procent af den finansielle del af forretningen. Det kan få dem til at flytte til udlandet, lyder det.

Den såkaldte lønsumsafgift kan ‘nærmest’ tvinge de danske fintech-selskaber til at flytte deres hovedkvarterer til udlandet, mener flere fintech-selskaber ifølge Finans.

Lønsumsafgiften skal betales for de ydelser, der er fritaget for moms, og her skal finanssektoren betale de højeste satser, da de har mange ydelser, som er friholdt for moms.

Ifølge avisen rammer det især de nye fintech-selskaber, som skalerer hurtigere og arbejder mere internationalt end de store, etablerede finansselskaber.

“Det er jo absurd at agere på et internationalt marked med en større og større omsætning i udlandet og så blive påduttet en særlig dansk afgift. Det kan decideret være med til at skræmme fintechselskaber væk fra Danmark,” siger Jeppe Rindom fra betalingsselskabet Pleo til avisen.

Fintech-selskaberne foreslår, at reglerne ændres, så de kun skal betale lønsumsafgift af den danske del af forretningen.

Læs også: Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere