Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-selskaber utilfredse med dansk særbeskatning

Danske fintech-selskaber er utilfredse med, at de skal betale lønsumsafgift på 14,5 procent af den finansielle del af forretningen. Det kan få dem til at flytte til udlandet, lyder det.

Den såkaldte lønsumsafgift kan ‘nærmest’ tvinge de danske fintech-selskaber til at flytte deres hovedkvarterer til udlandet, mener flere fintech-selskaber ifølge Finans.

Lønsumsafgiften skal betales for de ydelser, der er fritaget for moms, og her skal finanssektoren betale de højeste satser, da de har mange ydelser, som er friholdt for moms.

Ifølge avisen rammer det især de nye fintech-selskaber, som skalerer hurtigere og arbejder mere internationalt end de store, etablerede finansselskaber.

“Det er jo absurd at agere på et internationalt marked med en større og større omsætning i udlandet og så blive påduttet en særlig dansk afgift. Det kan decideret være med til at skræmme fintechselskaber væk fra Danmark,” siger Jeppe Rindom fra betalingsselskabet Pleo til avisen.

Fintech-selskaberne foreslår, at reglerne ændres, så de kun skal betale lønsumsafgift af den danske del af forretningen.

Læs også: Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere