Ugen i tech: Ny Windows 10 samt Surface-enheder denne uge, omsider prisfald på RAM og Nokias første Android 9 smartphone

Microsofts er på nippet til at løfte sløret en stribe nyheder den kommende uge. Selskabet har allerede stærkt antydet at en ny Windows vil udkomme i oktober, med versionsnavnet 1810.

Det opdaterede Windows 10 vil sandsynligvis debutere den 2. oktober, samtidig med at selskabet holder et planlagt Surface-event.

Netmediet Neowin har også fundet konkrette spor på at den nye Windows vil debutere, hvad der vil blive tirsdag 2. oktober.

I forhold til tidligere lanceringer, ser Windows 10 version 1810 ikke ud til at byde på de store revolutioner i forhold til tidligere udgaver. Største nyhed ser ud til at blive ’Your Phone’ programmet som vil forbedre sammenspillet mellem desktop/laptop og smartphonen.

Se også: Ny Windows 10 i horisonten: Disse funktioner udgår ved næste opdatering

Ny Hardware

Muligvis bliver det eventets forventede Surface-hardware, der kan ende med at være mest interessant. Det er dog fortsat usikkert, hvilke enheder der vil få en opdatering eller om en ny produktgruppe kan være i spil. En længe rygtet Surface Phone er dog fortsat ikke på tapetet skriver PCWorld.

Både Surface Pro, Surface Book 2 og Surface Laptop er dog over et år gamle i deres nuværende konfigurationer, hvorfor en opdatering af serien synes overvejende sandsynlig der.

Se også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Faldende RAM priser
Efter RAM-prisernes himmelflugt i de seneste to år, begynder udbuddet så småt at matche efterspørgslen.

Ifølge EETimes, er priserne på DRAM-chips, som blandt andet benyttes i i både PC’er, smartphones og servere, begyndt at falde.

I fjerde kvartal spås priserne at falde med 5 procent – en beskeden nedgang, men den første i markedet i over ni kvartaler.

De dalende RAM-priser forventes også at afspejle sig i VRAM-modulerne til grafikkort, som også har lavere pris i sigte.

Nokia først med Android 9 opdatering
Den første mobil der får en Android 9 opdatering herhjemme vil Nokia sørge for. Det bliver den hårdføre Nokia 7 Plus, der får den ære. Det kunne selskabets produktchef Juho Sarvikas meddele denne uge via et tweet.

Dermed bliver Nokia 7 Plus den første mobil herhjemme (Googles Pixels telefoner undtaget) der får opdateringen til Googles nyeste software.

Med opdateringen følger også features som Googles ’Digital Well-Being’ som gør det lettere at holde fri fra mobilen samt fornyet notifikationssystem og et nyt look.

Opdateringen bliver udsendt nu, og vil ramme enhederne ude i felten i de kommende dage og uger.

Se også: Nokia 7 Plus imponerer til test: Den er Nokias bedste smartphone nogensindePremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.