Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: IDG)

Ugen i tech: Ny Windows 10 samt Surface-enheder denne uge, omsider prisfald på RAM og Nokias første Android 9 smartphone

Microsofts er på nippet til at løfte sløret en stribe nyheder den kommende uge. Selskabet har allerede stærkt antydet at en ny Windows vil udkomme i oktober, med versionsnavnet 1810.

Det opdaterede Windows 10 vil sandsynligvis debutere den 2. oktober, samtidig med at selskabet holder et planlagt Surface-event.

Netmediet Neowin har også fundet konkrette spor på at den nye Windows vil debutere, hvad der vil blive tirsdag 2. oktober.

I forhold til tidligere lanceringer, ser Windows 10 version 1810 ikke ud til at byde på de store revolutioner i forhold til tidligere udgaver. Største nyhed ser ud til at blive ’Your Phone’ programmet som vil forbedre sammenspillet mellem desktop/laptop og smartphonen.

Se også: Ny Windows 10 i horisonten: Disse funktioner udgår ved næste opdatering

Ny Hardware

Muligvis bliver det eventets forventede Surface-hardware, der kan ende med at være mest interessant. Det er dog fortsat usikkert, hvilke enheder der vil få en opdatering eller om en ny produktgruppe kan være i spil. En længe rygtet Surface Phone er dog fortsat ikke på tapetet skriver PCWorld.

Både Surface Pro, Surface Book 2 og Surface Laptop er dog over et år gamle i deres nuværende konfigurationer, hvorfor en opdatering af serien synes overvejende sandsynlig der.

Se også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Faldende RAM priser

Efter RAM-prisernes himmelflugt i de seneste to år, begynder udbuddet så småt at matche efterspørgslen.

Ifølge EETimes, er priserne på DRAM-chips, som blandt andet benyttes i i både PC’er, smartphones og servere, begyndt at falde.

I fjerde kvartal spås priserne at falde med 5 procent – en beskeden nedgang, men den første i markedet i over ni kvartaler.

De dalende RAM-priser forventes også at afspejle sig i VRAM-modulerne til grafikkort, som også har lavere pris i sigte.

Nokia først med Android 9 opdatering

Den første mobil der får en Android 9 opdatering herhjemme vil Nokia sørge for. Det bliver den hårdføre Nokia 7 Plus, der får den ære. Det kunne selskabets produktchef Juho Sarvikas meddele denne uge via et tweet.

Dermed bliver Nokia 7 Plus den første mobil herhjemme (Googles Pixels telefoner undtaget) der får opdateringen til Googles nyeste software.

Med opdateringen følger også features som Googles ’Digital Well-Being’ som gør det lettere at holde fri fra mobilen samt fornyet notifikationssystem og et nyt look.

Opdateringen bliver udsendt nu, og vil ramme enhederne ude i felten i de kommende dage og uger.

Se også: Nokia 7 Plus imponerer til test: Den er Nokias bedste smartphone nogensinde