Sådan ’genopfinder’ HP den bærbare pc: Med en ren læderkabine

Test: HP sigter efter intet mindre end at genopfinde pc’en ved at give den lækre Spectre Folio et læder-etui. Luksus-indtrykket er der, men kræfterne kan slippe op.

Amerikanske HP forsøger sig med noget nyt med selskabets Spectre Folio – om end det rammer et stykke fra at nå den erklærede målsætning om at ’genopfinde’ pc’en.

I stedet for at ræse mod at klemme stadigt flere og stærkere komponenter i evigt slankere maskiner, er det brugsoplevelsen der kæles for, i selskabets nyligt annoncerede hybrid-maskine: Spectre Folio.

Her har selskabet taget udgangspunkt i et skelet i magnesium og beklædt det med lækkert forarbejdet læder hele vejen rundt.

Maskinen kommer i to farver sort iklædt cognac-brunt skind eller hvidguld med bordeaux-farvet læder omkring.

Når hele pakken er foldet sammen, ligner den en stilfuld dokumentmappe syet i grovkornet læder. Det vil givetvis holde længere end det mere sarte Alcantara-læder, der i dag er at finde omkring Microsofts Surface-bærbar.

Se også: Klodens stærkeste: HP’s nye Zbook G5 workstations er verdens kraftigste af deres slags - siger HP

Tre i en
Spectre Folio er bygget op som en hybrid maskine, hvor et 13,3 tommer stort touch-display (FHD eller 4K) med en særlig hængselanordning under læderet kan indstilles på tre måder: som almindelig bærbar, som medie-maskine eller som tablet.

Skærmen har en maskimal lysstyrke på 400 nits.

Selve overgangen fra den ene indstilling til den anden klares i et snuptag, men er ikke helt uden ulemper.

I laptop-mode kan displayet ikke lænes særlig langt tilbage, mens den som tablet lader sin vægt på halvanden kilo at føle.

Med maskinen inkluderer HP en dedikeret pen, som registrerer over 4.000 trykniveauer samt pennens hældning, når der tegnes.

Se også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial

Luksus frem for power
Som maskine er det en fuld Windows 10 maskine, der bydes på, om end motorrummet ikke kan byde på quad-core kræfter. Top-konfigurationen her er en ottende generation Core i7 dual-core på to gange 1,5 GHz (+ turbo).

De beskedne kræfter ledsages dog at stort 57,4 Wh batteri, som ifølge HP vil klare op til 18 timers brug mellem hvert pitstop ved stikkontakten.

Her er maskinen hjulpet godt på vej af en særlig 1W-display og den strømbesparende processor.

Det lave strømforbrug betyder, at maskinen er passivt kølet og dermed fri for blæserstøj.

Her er samtidig tre gange USB-C porte til at knytte oplader og tilbehør til samt et jack-stik.

Med maskinen følger mulighed for Gigabit LTE-forbindelse på farten med den dyrere Core i7 konfiguration.

Se også: Studieklar PC til små penge: Her er 11 tips til den perfekte, prisvenlige bærbar

I brug
Ved første øjekast er man ikke i tvivl om, at HP har skabt et særligt produkt med Spectre Folio. Samlekvaliteten er i top, mens det omkringliggende læder er af en kaliber man ikke forbinder med elektronik.

Selve touchpad og tastatur er behagelige i brug, om end touch-overfladen er relativ lille for denne type maskine.

Det ærgrer samtidigt lidt, at HP her vælger ikke at strække displayet helt ud – 16:9 formatet gør, at der optræder store sorte rander over og under displayet.

Her er samtidig ikke nogen fingeraftrykslæser – i stedet kan der tys til det frontvendte kameras ansigtsgenkendelse.

Måden som den medfølgende pen gemmes af vejen, er heller ikke så elegant som resten af maskinen.

Den medfølgende læderstrop har allerede ved første brug svært ved at holde pennen på sin plads, når denne ikke benyttes.

Se også: Klodens letteste: Denne Acer laptop vejer mindre end et kilo, men byder alligevel på 15 tommer storskærm

Det skal man betale, når HP genopfinder PC’en
Med Spectre Folio har HP skabt noget unikt, som utvivlsomt vil bemærkes, når den hives op at tasken. Mange af brugsindstillingerne virker gennemtænkte.

Kvalitetsindtrykket er i top, om end det er et noget magert maskineri der skal drive processoren frem.

Priserne vil debutere ved 1.299 amerikanske dollar for en Core i5 konfiguration med 8GB RAM og 256 GB lagerplads, mens en i7 opgradering med 4G-forbindelse vil løbe op i yderlige 200 dollar oveni.

Omsat til danske priser svarer det til henholdsvis 8.350 og 9.630 kroner før eventuel told og moms.

Computerworld var inviteret til New York af HP. Læs mere om Computerworld og presseture her.

Se også: Apple klar med ny opdatering af Macbook Pro-computere: Får nye kraftfulde processorer og et helt nyt tastatur
Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.