Artikel top billede

Fra tirsdag vil Google nægte adgang til din hjemmeside, hvis du ikke har opdateret dit SSL/TLS certifikat

Fra tirsdag 16. oktober vil brugerne af Chrome-browseren ikke længere have adgang til hjemmesider, der bruger SSL/TLS-certifikater.

Hvis din virksomheds hjemmeside bruger SSL/TLS-certifikater fra Symantec, bliver adgangen lukket for alle Chrome-browsere i morgen, 16. oktober.

Det betyder, at brugerne af Googles Chrome-browser ikke længere vil kunne se siden, men i stedet bliver mødt med en meddelelse om, at siden ikke er sikker.

Ifølge Version2 er der stadig flere offentlige hjemmesider, der endnu ikke har fået skiftet certifikatet.

Læs også: Google fjerner godkendelse af udbredte sikkerheds-certifikater i Chrome - rammer millioner af websites

Det gælder blandt andre e-boks, Svendborg.dk og Kolding Biblioteks hjemmeside.

Det er Symantec-certifikater og rodcertifikater fra Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust og RapidSSL, som Chrome fra 16. oktober vil advare sine brugere om med den nye M70-opdatering.

Ændringen har været undervejs længe.

Google annoncerede ændringen for mere end et år siden, hvor den amerikanske it-gigant gjorde opmærksom på ændringen og hvilke ændringer, der var nødvendige.

Læs også: Er du fanget i Google og Symantecs certifikat-slagsmål? Her er det gratis alternativ

Men ændringen ser altså alligevel ud til at komme bag på flere it-chefer rundt om i landet.

Relativ enkel ændring

Det kan dog virke uforståeligt, at der stadig er flere offentlige, danske hjemmesider, der stadigvæk bruger de snart usikre SSL/TLS-certifikater.

Ifølge det britiske medie The Register, er ændringen nemlig relativt simpel.

Ifølge en sikkerhedsekspert, som The Register har talt med, så tager det et sted mellem få minutter og et par dage at ændre certifikatet, afhængigt af processen og hvilken type certifikat, du får.

Læs også: Så hurtigt fik Computerworld adgang til hacket Netflix-konto: Symantec advarede allerede politiet i 2016 om dansk Netflix-fusk

“Jeg gætter på at, grunden til organisationer stadig ikke har erstattet disse certifikater er, at de ikke var klar over at ændringen var på vej,” siger han til mediet.

Ifølge The Register er det ikke kun danske it-chefer, som den længe varslede opdatering kommer bag på.

Der er flere store virksomheder og organisationers hjemmesider, der først i sidste øjeblik har ændret certifikaterne, mens nogle mangler stadig at få ændringerne på plads.

Ændringen kommer, fordi Google mener, at Symantec har udstedt mere end 30.000 fejlagtige certifikater.

Google har derfor mistet tilliden til selskabet som troværdig certifikat-udsteder, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere