Artikel top billede

Fra tirsdag vil Google nægte adgang til din hjemmeside, hvis du ikke har opdateret dit SSL/TLS certifikat

Fra tirsdag 16. oktober vil brugerne af Chrome-browseren ikke længere have adgang til hjemmesider, der bruger SSL/TLS-certifikater.

Hvis din virksomheds hjemmeside bruger SSL/TLS-certifikater fra Symantec, bliver adgangen lukket for alle Chrome-browsere i morgen, 16. oktober.

Det betyder, at brugerne af Googles Chrome-browser ikke længere vil kunne se siden, men i stedet bliver mødt med en meddelelse om, at siden ikke er sikker.

Ifølge Version2 er der stadig flere offentlige hjemmesider, der endnu ikke har fået skiftet certifikatet.

Læs også: Google fjerner godkendelse af udbredte sikkerheds-certifikater i Chrome - rammer millioner af websites

Det gælder blandt andre e-boks, Svendborg.dk og Kolding Biblioteks hjemmeside.

Det er Symantec-certifikater og rodcertifikater fra Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust og RapidSSL, som Chrome fra 16. oktober vil advare sine brugere om med den nye M70-opdatering.

Ændringen har været undervejs længe.

Google annoncerede ændringen for mere end et år siden, hvor den amerikanske it-gigant gjorde opmærksom på ændringen og hvilke ændringer, der var nødvendige.

Læs også: Er du fanget i Google og Symantecs certifikat-slagsmål? Her er det gratis alternativ

Men ændringen ser altså alligevel ud til at komme bag på flere it-chefer rundt om i landet.

Relativ enkel ændring

Det kan dog virke uforståeligt, at der stadig er flere offentlige, danske hjemmesider, der stadigvæk bruger de snart usikre SSL/TLS-certifikater.

Ifølge det britiske medie The Register, er ændringen nemlig relativt simpel.

Ifølge en sikkerhedsekspert, som The Register har talt med, så tager det et sted mellem få minutter og et par dage at ændre certifikatet, afhængigt af processen og hvilken type certifikat, du får.

Læs også: Så hurtigt fik Computerworld adgang til hacket Netflix-konto: Symantec advarede allerede politiet i 2016 om dansk Netflix-fusk

“Jeg gætter på at, grunden til organisationer stadig ikke har erstattet disse certifikater er, at de ikke var klar over at ændringen var på vej,” siger han til mediet.

Ifølge The Register er det ikke kun danske it-chefer, som den længe varslede opdatering kommer bag på.

Der er flere store virksomheder og organisationers hjemmesider, der først i sidste øjeblik har ændret certifikaterne, mens nogle mangler stadig at få ændringerne på plads.

Ændringen kommer, fordi Google mener, at Symantec har udstedt mere end 30.000 fejlagtige certifikater.

Google har derfor mistet tilliden til selskabet som troværdig certifikat-udsteder, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere