Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet / Facebook fjerner flere iranske konti

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største indenfor tech nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer sit omdiskuterede tweet, der ledte til en bøde på 20 millioner dollar og et spark bagi / Facebook fortsætter oprydningen og fjerner flere iranske konti

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde

Når IBM betaler 34 millarder dollar for det amerikanske open source-selskab Red Hat, giver det foruden et cloud-mæssigt rygstød til IBM også handlen en plads på listen over de største handler nogensinde i tech-branchen.

Det skriver Techcrunch.

Kigger man isoleret på opkøb indenfor software-branchen, bliver den netop offentliggjorte aftale den største nogensinde og glider med et forspring på otte milliarder dollar ind foran Microsofts opkøb af det sociale medie LinkedIn tilbage i 2016.

Zoomer man ud og kigger på hele techindustrien, er der dog stadig et par megahandler, der tager listens øverste pladser.

På førstepladsen ligger fortsat Dell's køb af EMC, der beløb sig til 68 millarder dollar tilbage i 2015.

Læs mere om den store handel her: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur

Sikkerheden i det man kan kalde den den kritiske del af den danske infrastruktur halter efter, og det gør det muligt for ondsindende hackere at kigge i retning af foreksempel danske varmeværker eller vandforsyninger.

Det skriver Berlingske.

Det er blandt andet sikkerhedsrådgiver hos Accenture, Jesper Lund Hedegaard, der peger på udfordringen.

"Som det ser ud nu, har man taget et gammeldags system og tapet noget sikkerhed ovenpå," siger Jesper Lund Hedegaard og uddyber, at den manglende sikkerhed kan koste mere end penge og forretningshemmeligheder. I sidste ende kan det koste danske borgere livet.

Det med at udpege, hvad der er kritisk infrastruktur, har tidligere været bredt diskuteret. Det er nemlig svært at pege på præcist, hvad der er kritisk, og hvad der ikke er. Det kan du læse om i den rapport fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet

"Det var det værd."

Sådan skrev den efterhånden kontroversielle frontfigur for Tesla, Elon Musk, forleden på Twitter.

Det skriver Finans.

Udmeldingen kommer på baggrund af, at Elon Musk mildest talt fik fingrene i klemme, da han i sommer sendte et tweet på netop Twitter, der satte voldsomme kurssvingninger i gang.

Årsagen til de voldsomme svingninger, der endte med at Musk blev anklaget for at vildlede investorerne, var, at han som direktør for Tesla skrev, at han overvejede at afnotere virksomheden til en pris på 420 dollar pr. aktie.

Men på trods af bøden var det altså åbentbart det værd.

Læs mere om det her: Efter Teslas børsskandale: Nu er Elon Musks arvtager linet op

Facebook fjerner flere iranske konti

Oprydningen er endnu ikke slut hos amerikanske Facebook. Virksomheden har tidligere i år slettet flere end 650 konti, der efter sigende skulle have spredt iransk propaganda.

Men oprydningen er ikke slut. Det skriver CNN.

Forleden har Facebook således lukket yderligere 82 sider, der blev drevet fra Iran og var rettet mod England og USA.

Siderne skulle ifølge CNN være blevet fulgt af omkring en million mennesker og informationerne på siderne skulle være relateret til det kommende amerikanske midtvejsvalg og informationerne på siderne drejede sig blandt andet om negativ omtale af den amerikanske præsident Donald J. Trump.

Læs mere om sagen her: Facebook lukker over 650 konti forbundet med iransk propaganda




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere