Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft ligger helt i top: Her er de 10 selskaber, hvis navne oftest anvendes til phishing-forsøg

Se listen over de virksomheder, hvis navn oftest må lægge ryg til phishingmails - og altså dermed de afsender-virksomheder, som du skal være mest påpasselig over for.

Microsoft er uden sammenligning den virksomhed, hvis navn oftest misbruges i phising-mails - og problemet er tiltagende for Microsoft.

Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Vade Secure fra årets andet kvartal. Selskabet har kun kigget på det amerikanske marked.

Ifølge Vade Secures målinger er antallet af udsendte phishingmails i Microsofts navn steget med 23,7 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

“Det primære mål [for hackerne, red] er at høste Office 365-credentials. Med et enkelt sæt credentials kan hackerne få adgang til en skattekiste af fortrolige filer, data og kontakter i Office 365-apps som SharePoint, OneDrive, Skype, Excel, CRM etc,” skriver Vade Secure.

Denne type mail skal du passe på

Hackerne satser især på to phishing-metoder i Microsofts navn.

Den ene er et falskt website, der ligner login-siden til Office 365 til forveksling. Den anden - som er i stigning - er en mail med et link til en fil i OneDrive eller SharePoint, som brugeren skal logge ind for at få adgang til.

I begge tilfælde er det hensigten, at brugeren skal skrive brugernavn og adgangskode på falske sider, som hackerne så får adgang til.

Her er de øvrige misbrugte firmaer

På Vade Secures liste finder vi under Microsoft følgende selskaber:

2) PayPal. Et yndet mål med 244 millioner aktive konti og muligheden for hurtigt, økonomisk gevinst.

3) Netflix. Antallet af phishingforsøg i Netflix’ navn steget med hele 61,9 procent på et år. Login-credentials sælges på dark web til meget lave priser.

4) Bank of America.

5: Well Fargo.

6) Facebook.

7) Chase.

8) Orange.

9) DHL.

10) Dropbox.

Du finder hele oversigten fra Vade Security her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere