Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft ligger helt i top: Her er de 10 selskaber, hvis navne oftest anvendes til phishing-forsøg

Se listen over de virksomheder, hvis navn oftest må lægge ryg til phishingmails - og altså dermed de afsender-virksomheder, som du skal være mest påpasselig over for.

Microsoft er uden sammenligning den virksomhed, hvis navn oftest misbruges i phising-mails - og problemet er tiltagende for Microsoft.

Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Vade Secure fra årets andet kvartal. Selskabet har kun kigget på det amerikanske marked.

Ifølge Vade Secures målinger er antallet af udsendte phishingmails i Microsofts navn steget med 23,7 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

“Det primære mål [for hackerne, red] er at høste Office 365-credentials. Med et enkelt sæt credentials kan hackerne få adgang til en skattekiste af fortrolige filer, data og kontakter i Office 365-apps som SharePoint, OneDrive, Skype, Excel, CRM etc,” skriver Vade Secure.

Denne type mail skal du passe på

Hackerne satser især på to phishing-metoder i Microsofts navn.

Den ene er et falskt website, der ligner login-siden til Office 365 til forveksling. Den anden - som er i stigning - er en mail med et link til en fil i OneDrive eller SharePoint, som brugeren skal logge ind for at få adgang til.

I begge tilfælde er det hensigten, at brugeren skal skrive brugernavn og adgangskode på falske sider, som hackerne så får adgang til.

Her er de øvrige misbrugte firmaer

På Vade Secures liste finder vi under Microsoft følgende selskaber:

2) PayPal. Et yndet mål med 244 millioner aktive konti og muligheden for hurtigt, økonomisk gevinst.

3) Netflix. Antallet af phishingforsøg i Netflix’ navn steget med hele 61,9 procent på et år. Login-credentials sælges på dark web til meget lave priser.

4) Bank of America.

5: Well Fargo.

6) Facebook.

7) Chase.

8) Orange.

9) DHL.

10) Dropbox.

Du finder hele oversigten fra Vade Security her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere