Artikel top billede

Digital Post skulle spare samfundet for en milliard kroner om året - men ingen ved, om det er sket

Det var målet, at Digital Post skulle spare det offentlige for en milliard kroner om året, men det er umuligt at fastslå om besparelsen er af den størrelse, da KL ikke har ønsket at deltage i Rigsrevisionens undersøgelse af sagen.

Det har været et krav, at alle danske virksomheder siden november 2013 har skullet kunne modtage digital post fra det offentlige, og præcis et år efter blev det samme obligatorisk for danske borgere.

Målet var, at Digital Post skulle føre til en samfundsbesparelse på en milliard kroner om året, men ingen kan svare på, hvor stort besparelsen rent faktisk er.

Kommunernes interesseorganisation, KL, har nemlig nægtet at deltage i Rigsrevisionens undersøgelse af, hvad gevinsterne rent faktisk har været.

Rigsrevisionen mener stadig, at undersøgelsen er relevant, men mener ikke, at den giver mening, hvis ikke både stat, regioner og kommuner deltager i den, da besparelsespotentialet hos staten kun udgør 21 procent.

Det oplyser Rigsrevisionen i dette notat.

"Undersøgelsen er ikke blevet gennemført, da KL ikke har ønsket at
deltage. Rigsrevisionen finder fortsat, at undersøgelsen af de faktisk realiserede gevinster er væsentlig i forhold til at kunne vurdere gevinsterne ved den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2011-2015. Rigsrevisionen finder dog samtidig, at den alene giver mening, hvis den omfatter både stat, regioner og kommuner," står der i notatet.

Digitaliseringsstyrelsen og Danske Regioner skulle også deltage i undersøgelsen sammen med KL.

Statsrevisorerne satte allerede i 2016 spørgsmålstegn ved milliardbesparelsen, som blandt andet skulle hentes ved at spare på papir, porto og løn, men der er altså endnu ikke klart svar på om den skepsis var berettiget.

Der er i øjeblikket 793.804 danske virksomheder tilmeldt Digital Post.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere