Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Tommy Ahlers klar med milliarder til kunstig intelligens, men advarer mod faretruende tendens: "Al talent de sidste år er blevet støvsuget af store amerikanske virksomheder"

It-giganterne støvsyger jobmarkedet for it-talenter med speciale i kunstig intelligens, advarer forskningsminister Tommy Ahlers.

Der er en risiko for, at forskning i kunstig intelligens ikke kommer danske virksomheder til gode.

Det advarer uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers om i et interview med it-mediet Itwatch.

”Det store problem er, at inden for kunstig intelligens er al talent de sidste år blevet støvsuget af store amerikanske virksomheder. Det er en stor udfordring. De kan give så gode lønninger, at de tiltrækker dem. Men det er så stærk en teknologi, at vi har et dansk problem, hvis vi ikke får mulighed for at styrke forskningen inden for dette område," siger Tommy Ahlers til Itwatch.

Læs også: Uddannelsesminister Tommy Ahlers har investeret millioner af kroner i danske it-virksomheder: Se hans investeringer her

Stor betydning for dansk konkurrenceevne

I interviewet vurderer forskningsministeren, der selv har en fortid som it-iværksætter, at kunstig intelligens i fremtiden vil blive afgørende for Danmark – og de danske virksomheders – konkurrenceevne.

Investering i kunstig intelligens var derfor også en af overskrifterne på den forskningsaftale, der i sidste uge blev indgået mellem indgået med støtte fra et samlet Folketing.

Den nye aftale sikrer i alt 14 milliarder til dansk forskning og udvikling, og Tommy Ahlers fremhævede især behovet for investering i kunstig intelligens.

"Det er fremragende, at den her aftale er med til at styrke Danmarks fremtid. Vi sætter for alvor skub i forskningen i kunstig intelligens. Vi prioriterer miljø- og klimaforskningen, der kan være med til at løse nogle af fremtidens store udfordringer. Og så glæder jeg mig over, at alle partier står bag at sætte 180 millioner af til de nye pionercentre, så vi skaber flere enestående forskningsmiljøer i verdensklasse,” sagde Tommy Ahlers ifølge en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere